Tweedehands roeitrainer: aanbieders en aandachtspunten

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 15, 2024

tweedehands-roeitrainer
tweedehands-roeitrainer

Een roeitrainer heeft zijn waarde als fitnessapparaat meer dan bewezen. Aan de roeitrainer hangt echter wel een flink prijskaartje.

Wanneer de aanschafsprijs een probleem voor je is, kan je dit oplossen door een tweedehands roeitrainer te kopen.

In dit artikel ontdek je waar je bij de aanschaf op moet letten. Je weet na het lezen of een tweedehands roeitrainer voor jou een slimme keus is.

Waar koop ik een roeitrainer tweedehands?

Het goede nieuws is dat je een tweedehands roeitrainer in veel winkels kunt kopen. Je kunt zowel voor een fysieke winkel als voor een webwinkel kiezen.

Met dit overzicht krijg je inzicht in de mogelijkheden.

Betersport

Betersport is een webshop, met een showroom die doordeweeks op werktijden geopend is. De shop heeft een groot aanbod op het gebied van roeitrainers.

Ook een tweedehands roeitrainer kan je in deze webshop kopen. Betersport verkoopt refurbished en showroommodellen.

Een leuk extraatje is dat klanten van Betersport er gratis een trainingsschema bij krijgen. Bekijk hier het aanbod >>

Fitwinkel

Fitwinkel heeft zes fysieke vestigingen en een prima werkende webshop. De winkel verkoopt diverse tweedehands roeitrainers. In deze winkel gaat het eveneens om refurbished en showroommodellen.

Het is in de webshop wel even zoeken naar de modellen. Tweedehands roeimachines zijn namelijk niet in een aparte sectie te vinden. Bekijk hier het aanbod >>

Fitness24

Nog zo’n grote fitnesswinkel is Fitness24. Hier vind je een groot aanbod gebruikte fitnessapparaten, waaronder ook roeitrainers.

Je vindt hier voornamelijk roeitrainers in het ietwat hogere prijssegment. Alle apparaten verkeren in hele nette staat. Bekijk hier het aanbod >>

Marktplaats

Marktplaats is een prima plek om tweedehands spullen te kopen en verkopen. Je kunt je afvragen of dit ook voor fitnessapparatuur zoals in dit geval de roeitrainer geldt.

Het probleem is namelijk dat je puur op basis van het zicht en de blauwe ogen van de verkoper moet geloven dat je een kwalitatief goede roeitrainer gaat kopen.

Het risico op een miskleun is op Marktplaats dan ook te groot.

Dit zijn de voor- en nadelen van een tweedehands roeitrainer

Voordelen:

  • De prijs ligt lager
  • Gebruikt topmodel is betaalbaar

Nadelen:

  • Het zijn gebruikte apparaten
  • Mogelijke gebreken               

Voor een tweedehands roeitrainer gaat hetzelfde op als voor ieder ander tweedehands product, het is gebruikt. En gebruik laat nu eenmaal zijn sporen na.

Zeker bij een trainingsapparaat dat je intensief gebruikt, zoals een roeitrainer.

Natuurlijk krijg je bij een nieuwe roeitrainer uiteindelijk ook te maken met slijtage, alleen is die slijtage bij veel tweedehands roeitrainers al opgetreden.

De gebruikerssporen zie je niet alleen terug in de roeitrainer, maar zeker ook in de prijs. En dat is een voordeel als je een roeitrainer tweedehands koopt. De aanschafsprijs ligt behoorlijk lager. Neem daarbij eventuele gebreken en gebruikerssporen voor lief en je hebt een prima deal gesloten.

Die eventuele gebreken kunnen je goede deal wel een zure nasmaak geven. Dit is vooral een gevaar als je een niet nagekeken roeitrainer koopt, daarover dadelijk meer.

Een roeitrainer is met veel onderdelen opgebouwd. En in de garage van de jou onbekende verkoper zie je dit niet aan de buitenkant.

Een voordeel van een tweedehands roeitrainer is dan weer dat je een topmodel voor een veel lagere prijs kunt aanschaffen.

De beste roeitrainers kosten vaak duizenden euro’s. Niet iedereen kan dit zomaar uitgeven of wil dit spenderen aan een nieuwe roeimachine. Tweedehands zijn deze apparaten nog enigszins te betalen.

Waar moet je op letten bij een tweedehands roeitrainer?

roeimachine lenen

Mocht je ervoor kiezen een roeitrainer tweedehands te gaan kopen, let dan vooral op de volgende zaken. Daarmee voorkom je dat je na een aantal keer trainen spijt hebt van je aankoop.

De koper

Het is zaak om zoveel mogelijk zekerheid in te bouwen als je een roeitrainer tweedehands koopt. Kies daarom voor een gecertificeerde winkel.

Niet alleen is dit betrouwbaarder in vergelijking met bijvoorbeeld Marktplaats, ook weet je zeker dat jouw tweedehands roeitrainer is gecheckt.

Bovendien krijg je van een officiële handelaar vaak nog (een beperkte) garantie.

Uiterlijke kenmerken

Aan de buitenkant zie je zeker niet alles, maar wel iets. Kijk goed naar krasjes en of het scherm nog goed werkt. Bekijk ook het stoeltje even en ga erop zitten.

Als een van deze onderdelen niet goed is, weet je eigenlijk al genoeg.

Test de roeitrainer

Je wilt weten wat je koopt. Daarom is het belangrijk, en helemaal niet vreemd, om de roeitrainer uit te testen.

Dit hoef je niet lang te doen, maar wel goed genoeg om de roeitrainer te kunnen voelen.

Gaat het soepel, hoor je geen vreemde geluiden en zit alles goed vast? Je merkt dit het beste als je op de roeitrainer zit.

Conclusie: is een tweedehands roeitrainer een goede keuze?

roeien herstel positie

Een tweedehands roeitrainer is net als andere tweedehands fitnessapparaten een manier om te besparen op de aanschafsprijs.

Dat is meteen ook het grootste en eigenlijk enige voordeel.

De kwaliteit van een tweedehands roeitrainer is altijd minder dan die van een nieuwe roeimachine.

Als je een fanatieke sporter bent en met een roeitrainer aan de slag wilt, is het de investering waard om een nieuw exemplaar te kopen.

Hiermee heb je uiteindelijk meer waar voor je geld en je kunt er ook nog langer van genieten. Klik op de knop hieronder voor de beste opties:
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *