Roeitrainer apps – dit zijn je opties

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 5, 2023

roeitrainer-app
roeitrainer-app

Hoe maak je jouw roeitraining nou nóg leuker, veelzijdiger en bovenal effectiever?

Dit doe je met een roeitrainer app!

Trainen met apps is vandaag de dag niets nieuws meer. Er zijn apps voor hometrainers, crosstrainers en loopbanden.

Toch zijn er nog altijd opvallend weinig apps voor roeiers op de markt. Toch heb je gelukkig een aantal goede mogelijkheden.

In dit artikel ontdek je welke mogelijkheden je allemaal hebt.

Met welke apps kun je trainen op de roeitrainer?

Indien je beschikt over een roeitrainer met Bluetooth is de kans tegenwoordig aanwezig dat je de roeier met een applicatie kunt verbinden.

Op het moment dat de roeitrainer verbonden is gaat er een nieuwe wereld voor je open.

Je kunt namelijk virtuele routes roeien (waarover later meer) en al je prestaties overzichtelijk inzien, bijhouden én opslaan.

Een app maakt het roeien net allemaal een stukje leuker, spannender en competitiever. De kans is dan ook groot dat je jouw fysieke doelen sneller haalt dankzij zo’n applicatie.

Maar welke apps zijn er? Hieronder ontdek je de mogelijkheden.

4. Techrow app

De Techrow app is enkel te gebruiken voor Technogym roeitrainers. Het biedt jou een beter inzicht in jouw trainingen en prestaties, zodat je ervan op de hoogte bent hoe jij er fysiek voorstaat.

Dit is een relatief jonge app en heeft naar onze mening nog wel wat verbetering nodig op een aantal vlakken. Toch is het leuk meegenomen dat je hier gebruik van kunt maken indien je een roeitrainer van Technogym koopt.

3. Ergdata

Dit is een applicatie die alleen met Concept2 roeitrainers te gebruiken is. Net zoals zoveel andere apps is deze app exclusief ontwikkelt door Concept2.

Dit merk loopt wat betreft het trainen met applicaties al mijlenver voor op de rest. Hoewel er nog niet echt een goede app is die virtueel roeien mogelijk maakt op deze apparaten, biedt de Ergdata app jou wel een waardevolle aanvulling op je trainingen.

Zoals de naam al aangeeft is het speciaal gemaakt om jou beter inzicht te geven in alle belangrijke data van je trainingen.

2. RowPro

Ook voor de RowPro app heb je een roeitrainer van Concept2 nodig. Deze app maakt het roeien leuker, aangezien je jouw karakter op het scherm kan zien roeien.

Hoewel het niet mogelijk is om routes te roeien, kun je wel alle belangrijke dingen bijhouden. Zoals bijvoorbeeld je hartslag en jouw roeitechniek.

Er is zeker nog veel verbetering nodig, maar deze app is in elk geval een goed begin!

1. Kinomap – de meest veelzijdige app

kinomap-roeitrainer

Dan de beste app voor roeiers: Kinomap. Dit is met grote afstand de beste keus, aangezien het jou veruit de meeste mogelijkheden biedt.

Bovendien heb je de meeste keuzemogelijkheden, aangezien er relatief veel roeitrainers te gebruiken zijn met deze applicatie. Al helemaal in vergelijking met de bovenstaande toestellen.

Met Kinomap gaat er een nieuwe virtuele wereld voor je open. Roei online tegen je vrienden, of daag de computer uit om het beste uit jezelf naar boven te halen.

Je kunt Kinomap met je telefoon, tablet, laptop of televisie gebruiken. Meer dan genoeg keus dus!


Virtuele routes roeien vanuit je huiskamer

virtueel-roeien

Veel mensen maken hun trainingen graag een stukje realistischer met een virtuele route. In dat geval kies je zelf een route uit en zie je jouw karakter deze route vervolgens afleggen.

De weerstand wordt automatisch aangepast op het apparaat, wat de training des te realistischer maakt.

Voor de meest unieke trainingsbeleving doe je dit voor de TV. Je verbindt jouw apparaat dan via Bluetooth of ANT+.

Momenteel is Kinomap overigens de enige applicatie die dit allemaal voor je mogelijk maakt.

Waarom zijn er (nog) relatief weinig roeitrainer apps?

Nu vraag jij je wellicht af waarom de keus zo beperkt is. En we snappen deze vraag.

Er zijn volop hometrainers voor virtuele fietstochten beschikbaar. En ook met loopbanden en crosstrainers wordt het steeds gebruikelijker om met apps te trainen.

Waarom blijft de roeitrainer dan achter?

Dit komt naar alle waarschijnlijkheid vooral omdat het een stuk lastiger is om zo’n virtuele roeitraining mogelijk te maken.

Een fietstocht maak je bijvoorbeeld gemakkelijker interactief. Zo kun je de weerstand laten verhogen als je een helling tegenkomt op de route.

Ook is er simpelweg meer vraag naar zulke mogelijkheden onder fietsers.

Onze verwachting is dat er steeds meer apps gaan komen die virtuele roeitochten mogelijk maken. Wellicht dat zelfs de trainingsapp Zwift zich gaat richten op trainingsmogelijkheden voor roeimachines. Het zou mooi zijn.

Tot die tijd heb je aan Kinomap gelukkig nog altijd een hele goede.

Klik hieronder om het beste aanbod te bekijken:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *