Virtueel hardlopen met deze loopband apps

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 4, 2024

loopband apps
loopband apps

Het monotone geluid van je schoenen die ritmisch op de loopband landen. Tussendoor hijg je als een postpaard.

Zweet gutst van je lijf af. Je verlangt naar een rondje buiten, met je haren in de wind en een prachtig uitzicht om je heen.

Goed nieuws, dat kan binnen ook gewoon, via een loopband app.

Het werkt simpel. Je doet je ding zoals je dat altijd doet. Met dat verschil dat het veel leuker wordt op de loopband met een app.

Zet je smartphone of iPad voor je neus, en je loopt tussen de weilanden, door de bergen of zelfs over een spoorlijn.

Er zijn veel verschillende apps voor de loopband. We zetten de vijf beste voor je op een rij.

Vijf keer de beste app voor loopband

Hieronder sommige we de 5 leukste en populairste loopband apps voor je op.

Kinomap

kinomap_applicatie_virtufit_loopband

Kinomap is al jaren een van de populairste fitnessapps, en dat snappen we wel. Kinomap heeft duizende video’s van de beste tracks over de hele wereld.

De app reageert op de hellingen die je ziet en past de weerstand aan. De routes zijn eindeloos. Van een ontspannen ochtendloop door de branding tot een fanatieke workout bij een bergmeer in de Pyreneeën. Kinomap noemt deze loopband app geen thuistraining, maar ‘het echte werk’.

Na een gratis proefperiode van twee weken kan je verschillende abonnementen afsluiten. Denk je je nieuwe app voor loopband alleen in de winter te gebruiken, dan kan je het best een maandabonnement nemen.

Kosten: €11,99 en direct opzegbaar. Je kan ook een jaarabonnement afsluiten, dan betaal je eenmalig €89,99. Als je €269,99 overmaakt ben je lid voor de rest van je leven.

Op zoek naar een loopband waarmee je Kinomap kunt gebruiken? Bekijk dan hier de Kinomap loopbanden.

Zwift

zwift-app

Zwift ken je misschien eerder van het wielrennen, maar ook hardlopers kunnen op de loopband met deze app hun hart ophalen.

Deze app helpt je met je trainingsdoelen. Zwift maakt gebruik van meer dan 130 verschillende routes. Die zijn te vinden in de verzonnen wereld Watopia, maar ook in Parijs of het futuristische New York van de toekomst. Ook kan je dwars door een vulkaan lopen. Als je daar niet van gaat zweten.

De fanatiekelingen onder ons kunnen via Zwift de strijd met anderen aangaan. Er worden diverse wedstrijden georganiseerd, waar lopers uit de hele wereld aan mee kunnen doen. Ook zijn er groepstrainingen, zowel intensief als rustig.

Zwift is gratis te proberen. Als het je bevalt, betaal je daarna €14,99 per maand.

Wil je graag trainen met Zwift? Bekijk dan hier de beste Zwift loopbanden.

Tunturi Routes

Schrik niet. Tunturi Routes is geen app die alleen geschikt is als app voor loopbanden van het bekende merk Tunturi.

Deze loopband app is ook te gebruiken met loopbanden van andere merken. Met Tunturi Routes loop je interessante en mooie routes over de hele wereld. Je kunt dus wel even vooruit.

Er zijn meer dan 10.000 routes, variërend van de pier van Santa Monica tot Australië. Of zoek het dichtbij huis en loop tussen de duiven op de Dam in Amsterdam.

Je kan ook trainingen of complete trainingsschema’s volgen van internationale coaches of meedoen aan een challenge om het competitiedier in je tot leven te wekken. Deze app is iets goedkoper dan die van Zwift, namelijk €11,99 per maand.

Alle loopbanden die compatibel zijn met Tunturi Routes bekijk je hier.

Treadmill Trails

Een beetje vreemde eend in deze bijt van apps voor de loopband is Treadmill Trails. Hier betaal je namelijk per video van 30 minuten €0,99.

Maar: daarna is de video wel voorgoed van jou. Je kunt het dus zo gek maken als je wilt, en je zit nergens aan vast.

Tussen de palmbomen op Hawaii, door de Grand Canyon of in hartje London. Met Treadmill Trails neem je je loopband mee op reis.

BitGym

De laatste loopband app is die van BitGym, een Amerikaans bedrijf. Je hebt de keuze uit meer dan 200 HD video´s. BitGym werkt met een abonnementenmodel.

Voor €7,99 per maand loop je de ene dag door Bali om de volgende dag onder de Eiffeltoren door te lopen.

Wat ook leuk is. BitGym vraagt om toestemming om de frontcamera van je smartphone of tablet te gebruiken.

De app gebruikt dit om je tempo in te schatten. Hierop wordt de snelheid van de video aangepast. En als je even wilt pauzeren, doet de video dat ook. BitGym is, zoals alle apps in deze lijst, verkrijgbaar via Apple en Google Play.

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Training

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *