Loopband met TV scherm? Beste opties en advies

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 15, 2023

Loopband met scherm voor tv
Loopband met scherm  voor tv

Loopbanden zijn er in verschillende soorten en maten. De technologie ontwikkeld zich snel, ook op het gebied van fitnessapparatuur. De functies worden alsmaar geavanceerder.

Tegenwoordig zijn er zelfs loopbanden met beeldschermen te verkrijgen.

Ook is het mogelijk om hard te lopen op de band in combinatie met je televisie.

In deze koopgids kom je erachter waar zo’n scherm op je loopband goed voor is. Ook ontdek je wat jouw beste opties zijn.

Wat zijn goede loopbanden met scherm?

Zoek je een loopband met een eigen beeldscherm? Hieronder vergelijk je direct jouw beste mogelijkheden:

  1. VirtuFit Elite Smart Touch
  2. Bowflex Loopband met Touchscreen
  3. Tunturi Competence T20

Samenvatting: wat je moet weten

  • Moderne hardloopbanden kunnen worden uitgerust zijn met beeldscherm, waardoor gebruikers kunnen hardlopen terwijl ze genieten van visuele content en/of trainingsdata.
  • Schermen op loopbanden dienen niet alleen voor het weergeven van trainingsgegevens zoals afstand en tijd, maar bieden ook geavanceerdere functies, zoals het bekijken van tv, internetverbinding en het gebruik van apps.
  • Sommige loopbanden kunnen worden gekoppeld aan zoals iConsole+, Kinomap en Zwift. Deze app kun je vaak gebruiken met een extern scherm, zoals een TV of tablet.
  • Bij het kiezen van een loopband met een scherm zijn naast de schermfuncties ook andere kenmerken belangrijk, zoals draagvermogen, demping op het loopvlak en transportwieltjes voor gemakkelijke opslag.

Waarom een loopband met een beeldscherm?

loopband-met-tv-scherm

Wie wilt dat nou niet, een groot scherm voor zich tijdens het hardlopen. Voor velen is het zelfs dé reden om binnen op een loopband te gaan staan.

Hoewel hardlopen in de buitenlucht je ook voordelen biedt, is hardlopen met een scherm toch wel een unieke ervaring.

Waar het scherm goed voor is? Het kan voor meerdere zaken dienen. Zo zijn er bijvoorbeeld schermen waarop je alle trainingsgegevens af kunt lezen.

Vrijwel iedere loopband heeft tegenwoordig wel een display waarop je alle belangrijke gegevens bij kunt houden. Denk aan je afstand, tijd en soms ook je hartslag.

senator-iplus-scherm

Ook kun je zien hoe hard je momenteel loopt en kun je eventueel voorgeprogrammeerde programma’s selecteren. Het scherm is een onderdeel van je bedieningspaneel.

Dan hebben we het over de standaard displays. Maar er zijn ook schermen die nog een stapje verder gaan dan dat.

Op dit soort loopbanden kun je genieten van een groot en luxe scherm, waarop je nog veel meer mogelijkheden hebt. Zo kun je soms tv kijken, verbinding maken met internet en trainen met apps.

Dit vergroot je trainingsmogelijkheden en brengt het entertainment tijdens het sporten naar een nieuw niveau.

Ook is het soms mogelijk om je loopband te koppelen met een extern scherm, indien je over een loopband met Bluetooth beschikt.

Loopband met extern (TV) scherm

Wil jij hardlopen en tegelijkertijd gebruik maken van een extern scherm? Bijvoorbeeld van je telefoon, tablet of televisie?

m2000-scherm

Dat is in sommige gevallen goed mogelijk. Vaak wordt er in dit geval gebruik gemaakt van een trainingsapplicatie.

Via deze app verbindt je de loopband met jouw device. Als je dit met je TV wilt doen, dien je wel in het bezit te zijn van een smart televisie.

Nu vraag je je misschien af, wat krijg je dan te zien op de TV?

Nou, in veel gevallen weergeven de apps een virtueel karakter. Zodra jij begint hard te lopen zie je jouw karakter ook bewegen, op hetzelfde tempo als jij beweegt.

Je kunt de routes meestal zelf kiezen aan de hand van Google Maps. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om een keuze te maken tussen routes, waar ook ter wereld.

Ook is het vaak mogelijk om online hard te lopen tegen anderen. Zo kun je jouw vrienden bijvoorbeeld uitdagen om door de straten van Amsterdam te rennen, of over het strand van Barcelona.

Is elke loopband compatibel met een televisie?

hardlopen-met-scherm

Nee, niet iedere loopband kun je zomaar met een TV verbinden. De loopband moet hier wel geschikt voor zijn.

Zoals gezegd moet het dus over een Bluetooth verbinding beschikken en ook compatibel zijn met minimaal 1 trainingsapp die dit mogelijk maakt.

Voorbeelden van bekende apps zijn; iConsole+, Kinomap en Zwift. Met name de laatst genoemde is een grote naam in de wereld van virtueel hardlopen.

Hier bekijk je de beste loopbanden met Zwift.

Overigens kun je met dit soort apps ook prima gebruik maken van jouw tablet of zelfs je telefoon.

Tegenwoordig hebben de meeste loopbanden een tablethouder, waardoor je deze gemakkelijk voor je neerlegt.

Het nadeel van deze devices is wel dat ze een aanzienlijk kleiner scherm hebben. Dit zorgt bij de meesten voor een iets mindere trainingservaring.

Het voordeel is wel weer dat je de hardloopband niet voor de televisie hoeft te plaatsen, wat soms een heel karwei kan zijn.

Beste loopbanden om hard te lopen voor je TV

Als je de beste loopband zoekt die compatibel is met een TV scherm, heb je meerdere keuzes. Ik zal je zo vertellen waar je de beste kunt vinden.

Allereerst is het goed om te weten dat er een aantal punten zijn waar je op dient te letten.

Het is bijvoorbeeld aan te raden om ook goed naar de overige eigenschappen van je loopband te kijken.

Let er bijvoorbeeld op tot hoe zwaar de loopband te belasten is en hoe de demping op het loopvlak is. Dit heeft allemaal invloed op de kwaliteit van je training.

Ook is het erg handig als de loopband transportwieltjes heeft. Zodat je het eenvoudig voor je televisie kunt plaatsen wanneer je wilt gaan trainen.

Na het trainen berg je het apparaat dan ook weer eenvoudig op, zodat het niet voor de TV hoeft te blijven staan.

Voor de beste loopbanden die te gebruiken zijn met een TV scherm, verwijs ik je graag door naar onze koopgids voor Zwift loopbanden, klik hieronder voor meer informatie.💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Heb je vragen? Laat het me even weten in een reactie hieronder! Alle vragen worden zo snel mogelijk beantwoord.

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *