Zwift loopband kopen? De beste loopbanden met Zwift!

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 11, 2023

zwift-loopband
zwift-loopband

Wil je een Zwift loopband aanschaffen? Dan ben je hier op de goede plek belandt! In deze koopgids vind je werkelijk alles om tot de beste aankoop te komen.

Je vindt hier niet alleen de beste loopbanden die compatibel zijn met Zwift, maar ook de aandachtspunten bij de aanschaf en alles wat erbij komt kijken.

De 5 beste Zwift loopbanden

In dit artikel kom je dus de 5 beste loopbanden met Zwift te weten, inclusief alle belangrijke aandachtspunten.

In onderstaande vergelijkingstabel staan de 5 beste Zwift loopbanden alvast in het kort beschreven. Verderop in het artikel worden deze stuk voor stuk toegelicht tot in detail.

LoopbandMeerdere apps mogelijkMax. hellingshoekMax. snelheidMax. belastbaar gewichtAdviesprijs
1. VirtuFit Elite TR-500i15 %20 km/u150 kg€ 1499,-
2. Sole Fitness F6315 %20 km/u150 kg€ 1750,-
3. Bowflex BXT326 Result15 %20 km/u182 kg€ 1999,-
4. VirtuFit Elite Smart Touch15 %18 km/u150 kg€ 1599,-
5. VirtuFit TR-90i5 %14 km/u120 kg€ 649,-
Let op; Adviesprijs kan afwijken van huidige beste prijs.

1. VirtuFit Elite TR-500i

virtufit-tr-500i-loopband

Deze smart loopband is eigenlijk van alle markten thuis en is wat mij betreft qua prijs en kwaliteit verhouding de beste keuze die je kunt maken.

De Elite TR-500i is speciaal bedoeld voor intensief thuisgebruik, maar voelt eigenlijk net zo goed aan als een (semi)professioneel toestel. Daarnaast is het inklapbaar en heeft het een hellingfunctie.

Daarnaast is het momenteel ook nog eens de goedkoopste optie die je hebt qua Zwift loopbanden. Voor meer informatie kun je onze VirtuFit Elite TR-500i review lezen, óf direct de beste prijs bekijken:
2. Sole Fitness F63

sole-f63-review

Een andere goede keuze die je zou kunnen maken is de Sole Fitness F63. Dit is eigenlijk ook een hele complete en bovendien degelijke loopband van goede kwaliteit, waar eigenlijk maar weinig op aan te merken is.

Over deze loopband schreven wij eerder ook al een review. Lees hier de Sole Fitness F63 review, of klik hieronder voor de beste prijs:
3. Bowflex BXT326 Result Series

bowflex-bxt-loopband

De Bowflex BXT Results serie bestaat uit de 226, 326 en de 326 modellen loopbanden. Beide smart loopbanden zijn van zeer goede kwaliteit en zijn uiterst stabiel.

Ze hebben een fraai design en bieden je de beste trainingservaring die jij je maar kunt wensen.

Eigenlijk ontbreekt er niets aan qua functies, zo is het zelfs voorzien van de nodige luxe, zoals bijvoorbeeld interne speakers.

Wat daarentegen wel een nadeel kan zijn, is het prijskaartje dat erbij komt kijken. Als je niet al te veel geld uit wilt geven aan een Zwift loopband, kun je toch beter voor de Elite TR-500i kiezen.

Via de knop hieronder kun je het huidige aanbod en de prijzen bekijken:
4. VirtuFit Elite Smart Touch

virtufit_elite_smart_touch_loopband

De VirtuFit Elite Smart Touch is een mooie loopband met Zwift compatibiliteit. De smart functies van deze loopband met Zwift zorgen voor een gevarieerde training.

Allereerst heeft de Elite Smart Touch meer dan 75 verschillende trainingsprogramma’s. Hierdoor kun je elke training op een andere manier uitvoeren. Trainen met deze loopband met Zwift is dus nooit saai.

Verder kun je snelheden tot maar liefst 18km/u bereiken op deze loopband. Hierdoor kunnen ook ervaren lopers uitdagend trainen op de loopband.

Tenslotte kun je de hellingshoek instellen tot 15%. Hierdoor worden je trainingen op deze loopband nog zwaarder en uitdagender gemaakt.
5. VirtuFit TR-90i

virtufit-tr-90i

De VirtuFit TR-90i is een degelijke loopband met Zwift voor thuissporters. Deze loopband is namelijk zeer compact en hierdoor in iedere ruimte te plaatsen.

Ook is deze loopband uitdagend dankzij de 15 trainingsprogramma’s en 15 trainingsniveaus. Zelfs ervaren lopers kunnen deze loopband met Zwift gebruiken voor hun trainingen.

Daarnaast kun je de hellingshoek instellen tot een hoogte van 10%. De hellingshoek maat je workout nog zwaarder dan deze al is op een platte stand.

Tenslotte is de TR-90i een ideale loopband om verschillende apps mee te koppelen. Je verbindt je telefoon of tablet namelijk eenvoudig aan deze loopband.
Virtueel hardlopen op een loopband met Zwift

Hoewel virtueel fietsen op een hometrainer al enige tijd zijn intrede gemaakt heeft en ook al op grote schaal wordt gedaan, bleef het hardlopen voor lange tijd nog achter, tot groot ongenoegen van veel hardloop fanaten.

Want waarom kunnen de fietsliefhebbers wel gebruik maken van deze prachtige app en worden wij hardlopers achtergesteld?

Natuurlijk is deze applicatie oorspronkelijk bedoeld voor het fietsen, maar gelukkig ging er bij Zwift al snel een belletje rinkelen en bedachten ze dat het een goed idee zou zijn om óók Zwift loopbanden op de markt te brengen.

Momenteel heb je dan ook naast de Zwift spinningfietsen, Zwift fietstrainers en Zwift hometrainers, óók de keuze tussen Zwift hardloopbanden! Heel mooi nieuws als je het mij vraagt!

Ik zal later in dit artikel de beste loopbanden die Zwift compatibel zijn toelichten. Als je daar naar op zoek bent kun je deze hier direct bekijken.

De voordelen van een Zwift loopband

virtufit-loopband-zwift

Wat zijn nu precies de voordelen van Zwift? Grote kans dat jij al enige idee hebt wat deze app in grote lijnen inhoudt, of misschien ben je zelfs al wel goed bekend met deze fitness applicatie.

De app maakt het mogelijk om virtueel hard te lopen, wat enorm veel voordelen met zich meebrengt.

Als je het mij vraagt is een van de grootste voordelen dat het inzicht geeft in jouw resultaten, zodat je heel gericht kunt hardlopen voor een specifiek fysiek doel dat je hebt.

Maar dat is niet het enige voordeel, naast de functionele voordelen maakt het ‘t simpelweg ook gewoon een stuk leuker.

Iedereen heeft wel eens zo’n moment dat het hardlopen als saai ervaren wordt. Nu heb je buiten nog wel wat om je heen om te bekijken, mocht je in een leuke omgeving lopen uiteraard.

Maar als je binnenshuis hardloopt dan is dit al snel anders, de verveling kan dan snel toeslaan. Natuurlijk kun je een filmpje gaan kijken op je telefoon, tablet of tv tijdens het hardlopen..

Maar nóg beter is natuurlijk om een Zwift loopband te hebben en virtueel hard te lopen met andere mensen op een plek naar keuze over de hele wereld!

Dit maakt het niet alleen leuker, maar ook nog eens stukken uitdagender en spannender. Als fervente hardloop liefhebber mag je je dan ook in je handen knijpen met een Zwift loopband!

Nadelen virtueel hardlopen

Klinkt mooi allemaal zo’n loopband die compatibel is met Zwift, maar zijn er dan helemaal geen nadelen hiervan?

Ik kan persoonlijk eigenlijk weinig nadelen benoemen van deze app. In het begin moet je nog even uitzoeken hoe het precies werkt, maar dat is allemaal niet zo moeilijk.

Wellicht kun je wel als nadeel benoemen dat er maar weinig keuze is qua Zwift loopbanden. De meeste loopbanden zijn namelijk niet compatibel met deze applicatie.

Je hebt dan ook echt een Zwift compatibele loopband nodig, wil je virtueel hardlopen met Zwift. Later in dit artikel vind je overigens de beste opties.

Wat heb je nodig om hard te lopen met Zwift?

Eigenlijk heb je niet zoveel nodig om virtueel hard te lopen. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een loopband en een beeldscherm.

Zoals gezegd moet de loopband dus wel te verbinden zijn met Zwift. Mocht je al een loopband hebben en geen nieuwe willen aanschaffen, dan zou je ook gebruik kunnen maken van een zogenaamde runpod, welke je op je schoen bevestigt.

Deze meet dan onder andere jouw cadans en paslengte. Echter werkt dit toch niet optimaal. Je kunt dan weliswaar je waarden meten, je kunt niet genieten van de optimale virtuele ervaring die Zwift te bieden heeft.

Aandachtspunten bij het kopen van een Zwift loopband

Gelden er eigenlijk nog speciale aandachtspunten bij de aanschaf van een loopband met Zwift?

In principe gelden hiervoor exact dezelfde aandachtspunten bij het kopen van een ”normale” loopband. Hier kun je lezen waar je op moet letten bij het kopen van een loopband.

Let er dus niet alleen op of de loopband verbinding kan maken met Zwift, maar let ook op de rest van de kwaliteit.

In dit artikel heb je de beste mogelijkheden al kunnen vinden, maar mocht je zelf nog op onderzoek uit willen gaan is dit zeker iets om in het achterhoofd te houden!

Waar kun je Zwift loopbanden kopen?

Er zijn nog niet heel veel verkooppunten qua smart loopbanden die te verbinden zijn met Zwift. Dit is natuurlijk mede te wijten aan het zeer beperkte huidige aanbod.

Je zou op bol.com kunnen kijken, maar hier kun je niet gericht zoeken en zal het dan ook een langdurige speurtocht worden.

De meest complete en beste webshop(s) waar Zwift loopbanden te koop staan, vind je hieronder:Slotwoord: nog vragen?

Heb je nog vragen over Zwift loopbanden? Laat dit dan weten door even een reactie achter te laten onder dit artikel!

Ook als je zelf een bepaalde ervaring of mening wilt delen over virtueel hardlopen met Zwift, kun je gerust een reactie achterlaten.💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

2 reacties

Charlotte · december 6, 2020 op 7:26 pm

Recent een loopband met Zwift aangeschaft. Het bevalt echt super! Dank voor dit informatieve artikel 🙂

    Casper · december 6, 2020 op 7:35 pm

    Hey Charlotte, goed om te horen dat het je bevalt!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *