VirtuFit Elite Smart Touch – Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 13, 2023

Hessel test de VirtuFit Elite Smart Touch
Hessel test de VirtuFit Elite Smart Touch

Ben jij op zoek naar een loopband met mega veel trainingsmogelijkheden? Maar wel voor een betaalbare prijs? Dan is de VirtuFit Elite Smart Touch de ideale loopband voor jou.

In deze review nemen we dit bijzondere apparaat grondig onder de loep, zodat je ontdekt of hij wel of niet bij jou past. Lees dus snel verder!

De VirtuFit Elite Smart Touch in het kort

virtufit_elite_smart_touch_loopband

Ik raak niet snel enorm enthousiast over een loopband, maar dit model heeft mijn verwachtingen toch echt op heel veel vlakken overtroffen.

Dit veelzijdige en luxe model is namelijk voorzien van alle mogelijkheden en functies die je je maar kunt wensen.

Of het nu gaat om een enorme hoeveelheid aan trainingsprogramma’s, een uitgebreide trainingscomputer of zelfs interne speakers.. Deze loopband heeft het allemaal in huis.

Het is momenteel een van de nieuwste VirtuFit loopbanden en dat is duidelijk te zien en te merken. VirtuFit heeft bij dit model werkelijk alles uit de kast getrokken en er alles aan gedaan om het toestel zo compleet als mogelijk te maken.

En het allermooiste van alles? Dat is nog wel de zeer schappelijke prijs.

Normaal gesproken betaal je flink wat meer voor een loopband van dit kaliber met deze mogeljikheden.

Toch is de Elite Smart Touch scherp geprijsd voor een loopband van dit kaliber, wat het al helemaal een onweerstaanbare loopband voor thuisgebruik maakt!

Voordelen ✅

  1. Maar liefst 75 trainingsprogramma’s, waardoor je zeer effectief en afwisselend traint
  2. Haarscherp touchscreen waarop je via Wifi gebruik kunt maken van je favoriete apps
  3. Veel extra luxe, zoals bijvoorbeeld interne speakers
  4. Automatische hellingshoek tot 15%
  5. Snelle en eenvoudige eindmontage

Nadelen ❌

  1. Twee personen nodig voor de montage
  2. Door de vele trainingsprogramma’s is het soms lastig kiezen


Let op: wil je deze loopband kopen? Klik dan op de knop hieronder voor de laagste prijs en beste koopvoorwaarden:


Onze video review

Wat maakt de VirtuFit Elite Smart Touch zo uniek?

Zoals je hebt gelezen ben ik dus heel enthousiast over deze loopband. Hieronder ga ik wat dieper in op alle eigenschappen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Wat maakt deze loopband uniek en wat had er eventueel beter gekund?

Hardlopen met helling

Uiteraard mag de hellingfunctie niet ontbreken op dit apparaat. Met de helling kan je het loopvlak schuin omhoog laten lopen, zodat je effectiever traint.

De helling bedien je automatisch en gaat tot 15%, wat ruim boven het gemiddelde is. Dit maakt je training veelzijdiger, uitdagender en effectiever.

Hoogwaardige demping & breed loopvlak

Het loopvlak is één van de belangrijkste onderdelen van een loopband. Dit kan een loopband echt maken of breken.

Gelukkig stelt de VirtuFit Elite Smart Touch me ook op dit vlak niet teleur. Zowel het formaat als de demping voldoen ruimschoots aan de verwachtingen.

zijkant_loopvlak_elite_smart_touch

De demping is zelfs nog beter dan verwacht. Het voelt net alsof je met gloednieuwe hardloopschoenen op een atletiekbaan loopt.

Het loopvlak is 46 cm breed en 140 cm lang, zodat je meer dan genoeg ruimte hebt om voluit te kunnen trainen op een veilige manier.

Maar liefst 75 (!) trainingsprogramma’s

Eerlijk gezegd was ik van het aantal trainingsprogramma’s nog wel het meest onder de indruk. Maar liefst 75 stuks! Dit is echt een unicum. Veel andere loopbanden uit deze prijsklasse hebben nog niet eens de helft van dit aantal.

Ik was even bang dat het allemaal dezelfde soort programma’s zouden zijn. Als dit het geval is, heb je er eigenlijk niet veel aan.

Gelukkig was dit niet het geval. Er is meer dan genoeg variatie mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een speciaal body fat programma volgen als je effectief wilt afvallen. Of een hartslaggestuurd programma, in combinatie met de interne hartslagsensoren.

Ook zijn er conditie programma’s, interval programma’s en kun je zelfs een halve marathon lopen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. De mogelijkheden zijn echt ongekend.

Compatibel met 3 verschillende trainingsapps

kinomap_applicatie_virtufit_loopband

Nog een hele unieke eigenschap is het feit dat de VirtuFit Elite Smart Touch met 3 verschillende trainingsapps te gebruiken is. Dit zien we ook maar zelden bij andere loopbanden.

Mocht je nou nóg meer uitdaging willen, dan kan je gebruik maken van een van deze applicaties. Zo kies je bijvoorbeeld voor de 2 populairste apps van dit moment Zwift en Kinomap.

Dit zijn beide prachtige apps, waarmee je virtuele routes over de hele wereld loopt en je trainingen inzichtelijker maakt. Je kunt het zelfs online tegen anderen opnemen.

Het is niet alleen erg leuk, maar ook nog eens hartstikke effectief.

Haarscherp touchscreen met slimme functies & extra luxe

virtufit_elite_smart_touch_scherm

Zoals je aan de naam ”Elite Smart Touch” al kunt horen.. is de loopband voorzien van een touchscreen.

Maar niet zomaar een touchscreen, nee het is een mega scherp display van maar liefst 10,1 inch. Ook is het voorzien van de nodige luxe functies.

Zo kun je er bijvoorbeeld op internetten via de wifi verbinding. Je kunt apps downloaden, zoals Netflix, Youtube of Spotify, waardoor vervelen tijdens het sporten verleden tijd is.

Ook kun je al je social media checken en zelfs de webbrowser gebruiken..

En mocht je nou je favoriete muziek, film of serie willen afspelen, dan kun je genieten van levensecht geluid door de interne speakers van dit apparaat.

Natuurlijk kun je ook gewoon een muziekje afspelen via de AUX of USB aansluiting. Via de USB kun je ook jouw tablet of telefoon opladen. Voor het scherm zit een tablethouder.

Conclusie & Eindoordeel

Ik kan nog wel even doorgaan met het opsommen van alle prachtige eigenschappen en functies die deze loopband heeft.. Maar dan ben ik nog wel even bezig.

De VirtuFit Elite Smart Touch is met zeer grote afstand de meest luxe en uitgebreide loopband uit deze prijsklasse. Geen enkel apparaat komt ook maar in de buurt.

Ik kan je deze loopband dan ook van harte aanbevelen als je zoekt naar een hoogwaardig toestel met veel trainingsmogelijkheden en de meest luxe en moderne functies.

Naast alle luxe is het natuurlijk ook enorm functioneel en kun je met grote precisie werken aan jouw fysieke doel(en). Of dat nu afvallen, een betere conditie of een betere gezondheid is. De VirtuFit Elite Smart Touch maakt het voor jou mogelijk.

Prijsvergelijking:

Klik op de knoppen hieronder om direct de huidige prijzen en koopvoorwaarden te vergelijken:
Meer VirtuFit loopbanden:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *