VirtuFit Run Fit Foldable – Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 12, 2023

run fit foldable loopband
run fit foldable loopband

Ben je op zoek naar een extreem compacte loopband om thuis op te trainen? Ongetwijfeld kom je dan al snel bij de VirtuFit Run Fit Foldable uit.

Deze loopband is nog niet zolang op de markt, maar is toch in korte tijd al behoorlijk populair geworden.

Wat mag je verwachten van deze loopband? En past dit toestel wel echt bij jou?

Lees snel verder en kom erachter!

De VirtuFit Run Fit Foldable in het kort

virtufit-run-fit-foldable loopband

Met een adviesprijs van rond de 700 euro is dit niet de allergoedkoopste loopband. Maar toch is hij scherp geprijsd voor een loopband van dit kaliber.

Bovendien is de Run Fit Foldable regelmatig in de aanbieding, waardoor je mogelijk nog eens flink bespaard op je aankoop.

Voor dit bedrag mag je natuurlijk geen mega luxe professionele loopband verwachten..

Maar wat je wel mag verwachten is een betrouwbaar en uitgebreid apparaat, waarop je jezelf thuis fit en gezond kunt trainen.

Wat dat betreft maakt de Run Fit Foldable de verwachtingen meer dan waar. Deze loopband is speciaal ontworpen voor eenieder met een gebrek aan ruimte. Maar ook als je gewoon niet zoveel ruimte kwijt wilt zijn aan een fitnessapparaat komt het ontwerp goed van pas.

Als één van de weinige loopbanden kun je ‘m volledig opvouwen, wat zeker bijdraagt aan de grote populariteit van dit apparaat.

Ondanks het compacte formaat kan je er ook gewoon goed op trainen. Sprinten is helaas niet mogelijk, maar wel kan je sporten met behulp van één van de 40 (!) trainingsprogramma’s.

Redenen om te kopen ✅

  1. Maar liefst 40 programma’s, waardoor er meer dan genoeg afwisseling is
  2. Erg fraai ontwerp
  3. Volledig op te vouwen, waardoor je ‘m zelfs onder je bed kwijt kunt
  4. Heel gemakkelijk in gebruik
  5. Super makkelijke eindmontage van slechts 10 minuten

Redenen om niet te kopen ❌

  1. Door de maximale snelheid van 14 km/u niet geschikt om op te sprinten
  2. Niet geschikt voor personen die zwaarder zijn dan 115 kg
  3. Geen Bluetooth en dus ook niet compatibel met applicaties

Prijsvergelijking

Let op: heb je interesse in deze loopband? Vind dan even de laagste prijs via de onderstaande knoppen:


De belangrijkste eigenschappen van deze loopband

Je hebt nu globaal een goed beeld van deze loopband en weet wat je ongeveer mag verwachten. Nu is het tijd om meer de diepte in te duiken.

We nemen de belangrijkste eigenschappen van deze loopband eens grondig onder de loep..

Bouwkwaliteit en ontwerp

Te beginnen met het ontwerp en de bouwkwaliteit, wat beide belangrijke eigenschappen zijn. Natuurlijk wil je een loopband die er mooi uitziet. Hij moet immers wel bij jou thuis staan.

Deze VirtuFit loopband is strak ontworpen. Hij is zwart met enkele groene en witte tinten. Ook het scherm ziet er erg fraai uit.

De bouwkwaliteit is beter dan verwacht. Vaak laat deze namelijk te wensen over bij compacte en opvouwbare loopbanden. Gelukkig is dat bij dit apparaat anders. De loopband is belastbaar tot 115 kg, wat alles behalve slecht is.

Trainingsprogramma’s

virtufit-run-fit-foldable review

Ook op het gebied van de trainingsmogelijkheden heb ik me verbaasd..

Oké, je kunt niet trainen met helling. En ook niet met apps.. Maar dat betekent niet dat je jezelf niet uit kunt dagen. Integendeel zelfs.

Met maar liefst 40 programma’s kan je méér dan genoeg variëren en jezelf maximaal uitdagen.

Het loopvlak

virtufit-run-fit-foldable training

Het loopvlak is één van de belangrijkste onderdelen van een loopband. Het moet breed genoeg zijn en ook moet het goede demping hebben.

Het loopvlak is uiteraard niet mega breed, omdat het apparaat gewoon heel compact is. Maar toch is het met 40 cm breder dan de meeste loopbanden van dit kaliber. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel kunt trainen.

Ook de demping is een stuk beter dan verwacht. Je voelt duidelijk dat het veert tijdens de stappen die je zet. Deze demping ontlast niet alleen je gewrichten, maar maakt het trainen ook een stuk geruislozer.

Scherm en trainingscomputer

virtufit-run-fit-foldable trainingscomputer

De trainingscomputer is voorzien van een mooi en breed scherm, waarop je alle waarden af kunt lezen. Deze trainingswaarden staan naast elkaar, wat het lekker overzichtelijk maakt.

Onder het scherm zitten een aantal sneltoetsen, waarmee je bijvoorbeeld met één druk op de knop naar een gewenste snelheid gaat. Ook op de armleuning zitten overigens sneltoetsen waarmee je de snelheid regelt.

Deze loopband is tevens voorzien van een tablethouder, zodat je tijdens het sporten je favoriete series bekijkt.

Zodra de tablet geplaatst is, kun je alsnog een deel van je trainingswaarden op het scherm bekijken.

Volledig op te vouwen

virtufit opvouwbare loopband

Zoals ik al aangaf is de Run Fit Foldable dus volledig op te vouwen. En dat is een unicum. Er zijn namelijk maar weinig andere loopbanden waarbij dit het geval is.

En als dat al het geval is, hebben deze vaak onvoldoende trainingsprogramma’s en een slechte demping.

Zodra je deze loopband helemaal opgevouwen hebt kan je ‘m gemakkelijk kwijt onder je bed of bank. Opgeruimd staat netjes!

De montage

Ik weet dat veel mensen zich zorgen maken over de montage. En ik snap het. Niets is namelijk zo vervelend als een ingewikkelde en langdurige montage.

Bij de VirtuFit Run Fit Foldable is dit gelukkig geen punt om je zorgen over te maken. Met slechts een paar handelingen zet je deze loopband snel in elkaar.

De gemiddelde montagetijd bedraagt slechts 10 minuten. En dat met 1 persoon!

Belangrijkste specificaties

Gewicht38,5 kg
Max. belastbaarheid115 kg
Max. snelheid14 km/u
Programma’s40
PrijsBekijk beste deal

VirtuFit Run Fit Foldable ervaringen

Natuurlijk ben ik ook op zoek gegaan naar ervaringen van andere gebruikers. Dit zorgt vaak namelijk toch weer voor nieuwe inzichten. Iedere mening telt namelijk.

Ondanks het feit dat deze loopband nog niet zo heel lang op de markt is, zijn er wel meer dan voldoende ervaringen te vinden. Dat komt met name door de grote populariteit.

Nadat ik alle reviews bekeken had, was het voor mij wel duidelijk. Vrijwel iedereen is goed te spreken over deze handige loopband.

Wat vooral goed in de smaak valt is de opvouwbaarheid en het grote gebruiksgemak.

Eindoordeel & beste prijs bekijken

Nu je precies weet wat je kan verwachten van de VirtuFit Run Fit Foldable kun je de beste keus maken.

Zoals je hebt gelezen is dit apparaat vooral erg geschikt als je een kleinere loopband met veel trainingsmogelijkheden zoekt.

Als je wilt trainen met helling, of wilt kunnen sprinten, dan is hij wat minder geschikt. Maar mochten dit geen grote minpunten voor jou zijn, dan is het een goede en betrouwbare aankoop.

Het is de perfecte loopband om jezelf fit en gezond te trainen, zonder daar veel ruimte voor in te leveren.

Én zonder dat het je veel kost. Klik hieronder voor de beste prijs:Meer VirtuFit loopbanden:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *