VirtuFit Totally Foldable TR-50i: Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 6, 2024

virtufit totally foldable tr50i review
virtufit totally foldable tr50i review

Wil jij graag een loopband die weinig ruimte in beslag, neemt maar tóch genoeg mogelijkheden biedt?

Dan is de VirtuFit TR-50i mogelijk dé ideale oplossing voor jou. In deze review nemen we de loopband kritisch onder de loep.

We bespreken de belangrijkste eigenschappen en de grootste voor- en nadelen. Zo ontdek je direct of dit de ideale loopband is voor jou.

Lees dus snel verder!

Over de VirtuFit Totally Foldable TR-50i

Wanneer je deze review leest is de kans groot dat je op zoek bent naar een goede loopband voor thuis.

In deze review kom je erachter of de VirtuFit TR-50i de beste keus voor jou is, of dat je beter kunt zoeken naar een andere loopband.

Om jou een zo goed mogelijk beeld te geven van deze loopband, nemen we allereerst even de belangrijkste eigenschappen door.

Wees niet bang, we gaan je niet vermoeien met nietszeggende specificaties en cijfertjes.

Alleen de zaken die écht belangrijk zijn om te weten bespreken we.

Opvouwbaar

50i-opvouwen

De officiële benaming van het product luidt: VirtuFit Totally Foldable TR-50i loopband. Dit is een hele mond vol.

Met totally foldable wordt bedoeld dat de loopband volledig op te vouwen is.

50i-loopband-huiskamer

Veel loopbanden beschikken wel over een opklapfunctie waarbij het loopvlak opgeklapt kan worden, maar de meeste zijn niet volledig op te vouwen.

De TR-50i is na het inklappen erg plat en compact. Hierdoor kan hij in elk klein hoekje van vrijwel iedere kamer neergezet worden.

Na het opvouwen van de loopband heeft het de afmetingen: 18 x 66 x 140 cm.

Dit is uitzonderlijk compact en tevens één van de grootste voordelen die deze loopband met zich meebrengt.

Hoe handig is het om amper ruimte te hoeven opofferen voor een fitnessapparaat in huis?


Trainingsmogelijkheden

Vergeleken met andere loopbanden van dit compacte formaat biedt de VirtuFit TR-50i je véél meer mogelijkheden en functionaliteiten.

Veel van dit soort loopbanden zijn namelijk een soort demo-versie waarbij er slechts enkele of zelfs géén trainingsprogramma’s gevolgd kunnen worden.

Dat is dan ook een reden wat de TR-50i loopband zo populair maakt. Niet alleen is het ‘t gebruikersgemak en de ruimtebesparing waar je van profiteert.

Ook zijn het de vele trainingsmogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Zo heeft hij bijvoorbeeld 12 programma’s en hartslagsensoren.

LCD scherm

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i loopband is uitgerust met een LCD scherm. Dit scherm is erg degelijk en je kunt er eigenlijk alles mee doen en aflezen wat je nodig hebt.

Er zit geen overbodige poespas op en het is dan ook erg makkelijk te gebruiken.

Als je zoekt naar een loopband zonder moeilijk menu waarbij je de bomen het bos niet meer ziet, is de TR-50i erg geschikt voor jou.

lcd-scherm-virtufit-loopband

Op het scherm kun je de afstand, snelheid en tijd aflezen. Ook kun je zien hoeveel calorieën je verbruikt hebt en wat je huidige calorie verbruik is.

Wat ook erg handig is, is dat je jouw hartslag ermee kunt tracken. Lang niet elke loopband uit dit prijssegment heeft namelijk een dergelijke functie.

Programma’s

Je hebt bij de VirtuFit TR-50i keuze uit 12 verschillende trainingsprogramma’s. Deze programma’s maken het mogelijk om op verschillende manieren te kunnen trainen.

Je lichaam is gebaat bij afwisseling om maximale fysieke prestaties te kunnen leveren. Daar is bij de TR-50i dan ook rekenning mee gehouden.

Tijdens zo’n trainingsprogramma zal de snelheid variëren tussen de 0,8 en 12 km per uur.

virtufit-tr-50i-review

Ook kun je kiezen voor het handmatige trainingsprogramma. Bij dit programma heb jij de touwtjes zelf in handen en kun je de snelheid handmatig aanpassen naar jouw behoefte.

Om de snelheid te verstellen hoef je aan het scherm te zitten. Dit is namelijk niet erg praktisch tijdens het lopen. Je kunt deze verstellen vanaf de knopjes die op de armleuning zitten, wel zo handig!

Applicatie

Trainen met behulp van trainingsapps is helemaal in. Ook hier is aan gedacht bij de VirtuFit Totally Foldable TR-50i.

Het is dan ook voorzien van een bluetooth functie zodat je jouw telefoon gemakkelijk en snel kunt koppelen met je telefoon of met je tablet.

tablethouder-50i

Vervolgens kun je gebruik maken van de Fitshow app. Deze laat het gehele trainingsmenu laten zien op jouw telefoon of tablet. Zeker op de tablet is dit erg handig, aangezien je een groter beeld tot je beschikking hebt.

Daarnaast is de TR-50i voorzien van een handige tablethouder zodat je kunt genieten van het ultieme beeld.

Naast de applicaties is het natuurlijk ook mogelijk om te kunnen genieten van je favoriete entertainment terwijl je aan het trainen bent op de TR-50i.

Sporten op de loopband is dan ook zeker geen straf meer met dit apparaat!

Loopvlak

De TR-50i is voorzien van een loopvlak van 38 cm breed en 105 cm lang. Het loopvlak is dan ook breed genoeg om comfortabel op te kunnen rennen, zonder dat je rekening hoeft te houden met de breedte hiervan.

Ook wat betreft de lengte zit het wel goed. Een loopvlak van 105 cm lang is namelijk ruim voldoende is om voluit te kunnen trainen.

Gewicht

De VirtuFit TR-50i weegt slechts 30 kg. Dit is uitzonderlijk licht voor een fitnesstoestel.

Ondanks dit lage gewicht heeft het wel een maximaal belastbaar gewicht van 120kg. De loopband is dan ook erg stabiel tijdens het lopen erop.

Als je de loopband wilt verplaatsen kun je gebruik maken van de wieltjes die eronder zitten, zodat je niet het volledige gewicht op hoeft te tillen.

De montage

Vaak zien we op tegen de montage bij een grote bestelling. Zo ook bij een loopband kan dit een groot gedoe zijn.

Echter is dit bij de VirtuFit TR-50i allerminst het geval.

De montage is dan ook erg gemakkelijk. Je krijgt een duidelijke Nederlandse handleiding meegeleverd. Het voordeel is dan ook dat VirtuFit een Nederlands merk is.

Binnen no-time heb je deze loopband operationeel zodat je meteen kunt beginnen met trainen.

VirtuFit Totally Foldable TR-50i – Video Review

Tijdens het testen van deze loopband hebben we ook een video opgenomen. Hieronder bekijk je waarop we de loopband getest hebben. Daarnaast geven we advies en ontdek je ons oordeel over de TR-50i


Gebruikerservaringen met de VirtuFit TR-50i

Vrijwel alle reviews over de VirtuFit TR-50i zijn erg positief. Zo geeft Ingrid aan dat ze super blij is met de loopband en deze elke dag gebruikt.

Waar de meeste gebruikers vooral over te spreken zijn is niet geheel verrassend het compacte formaat van de loopband.

Maar ook over de trainingsmogelijkheden is men dik tevreden.

Op deze pagina heeft de loopband 20 reviews en is beoordeeld met een 9,9/10. Dit is een mega hoge score en zegt dan ook wat over de kwaliteit van het apparaat.

Op deze productpagina heeft het toestel momenteel 56 reviews. Ook hier heeft de TR-50i loopband een uitzonderlijk hoge score van 4,4 (van de 5) sterren.

Eindoordeel en laagste prijs

De conclusie over de VirtuFit TR-50i mag duidelijk zijn: het is een erg geschikte loopband voor thuisgebruik.

Voor iedereen die niet te veel ruimte kwijt wilt zijn aan een sportapparaat is deze loopband dan ook een erg goede aankoop.

Wat ook mooi meegenomen is, is dat het te verkrijgen is voor een zeer schappelijke prijs. Dit heeft dan ook ongetwijfeld een aandeel in het grote succes van deze loopband.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie en om de beste prijs te bekijken:Is de loopband niet op voorraad? Neem een kijkje bij de onderstaande alternatieven

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *