Technogym roeitrainer: de SkillRow

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op oktober 17, 2023

technogym-roeitrainer-skillrow
technogym-roeitrainer-skillrow

De Technogym roeitrainer, ofwel de Skillrow is hét roeiapparaat van het bekende merk Technogym.

Ben je benieuwd naar de prestaties van deze roeimachine? Of wil je weten of dit een goede roeitrainer voor jou is?

In deze review werpen we een onafhankelijke en kritische blik op de Skillrow van Technogym en ontdek je of deze machine écht zo goed is.

Technogym Skillrow Review

Technogym is al jarenlang een gevestigde naam binnen de fitnesswereld. Je ziet de apparatuur van dit merk dan ook terug in veel sportscholen.

Technogym levert professionele apparatuur, dat zowel in de sportschool als thuis gebruikt kan worden.

Tot enige tijd terug waren het voornamelijk de Technogym loopbanden en Technogym crosstrainers die populair waren.

Nu zien we echter ook steeds vaker de roeitrainer van Technogym verschijnen. De Technogym Skillrow wordt door velen gezien als een echt pareltje en zal jouw trainingen naar een volgend niveau moeten tillen.

Onze interesse was uiteraard snel gewekt en we waren dan ook zeer nieuwsgierig geworden naar de functionaliteiten en prestaties van deze machine.

In de rest van deze review zal ik je vertellen over de meest opvallende eigenschappen.

Tot slot vertel ik je wat wij van de Technogym Skillrow vinden en of het ‘t geld echt waard is. Lees snel verder!

Eigenschappen van de Technogym roeitrainer

Eerlijk is eerlijk, de Skillrow ziet er vrij indrukwekkend uit. Net zoals alle andere apparatuur van Technogym kun je wel zien dat het in Italië ontworpen is.

Hoewel we er dus niet omheen kunnen draaien dat de roeitrainer er fraai uitziet, gaat het uiteindelijk om de prestaties..

Ergonomisch zitje en handgrepen

Een groot pluspunt is in elk geval het ergonomisch ontworpen ”stoeltje” en de handgrepen die erg fijn vasthouden.

Het stoeltje is speciaal ontwikkeld voor lange roeitrainingen. Het ziet er dan ook niet uit als een zitvlak van een doorsnee roeitrainer.

Voor velen zal dit wellicht overkomen als een detail, maar wij zijn er van overtuigd dat dit een groot verschil zal maken in het comfort.

Koppelen met telefoon

Wat ons ook opviel, is dat de Technogym Skillrow gemakkelijk te verbinden is met je telefoon.

Nadat je verbonden bent, kun je optimaal gebruik maken van de zogenoemde Skillrow app. Ja zeker, Technogym heeft zelfs een speciale applicatie uitgebracht voor deze roeitrainer.

Op deze roei app kun jouw trainingsprestaties inzichtelijk maken en bovendien gebruik maken van de kant en klare roei-trainingsprogramma’s.

Daarnaast zijn er nog vele extra opties. Wat mij betreft maakt dit je training toch wel een stuk completer en bovendien ook nog eens leuker.

Weerstand verstellen

De weerstand verstellen op een roeitrainer blijft toch wel vaak een dingetje. Tot de grote frustratie van velen moet je namelijk vaak opstaan om de weerstand te kunnen verstellen.

Bij veel roeitrainers gaat dit dan ook erg omslachtig en alles behalve makkelijk.

De weerstand op de Technogym roeitrainer gaat daarentegen erg eenvoudig. Je draait simpelweg aan een knop, die je eenvoudig kunt bedienen vanaf je stoeltje.

Makkelijk verplaatsbaar

De Skillrow van Technogym is geen compacte roeitrainer. Gelukkig kun je hem demonteren in 2 delen. Dit maakt het erg makkelijk om hem te vervoeren.

Met name voor de mensen die het apparaat thuis gaan gebruiken komt dit goed van pas.

Deze mogelijkheid doet ons overigens sterk denken aan de Concept2 roeitrainer. Zou Technogym afgekeken hebben bij Concept2..?

Het feit is in elk geval dat dit het gebruiksgemak ten goede komt.

Wat maakt deze roeitrainer uniek?

Al met al kunnen we wel stellen dat de Technogym roeitrainer een vrij unieke roeitrainer is.

Het is heel anders dan de doorsnee roeitrainer. Zeker als we het vergelijken met veel andere professionele toestellen, is het toch wel uniek in zijn soort.

Met name de mogelijkheden om het te koppelen met de speciale app, het stijlvolle design en de ongekende trainingsmogelijkheden spreken tot onze verbeelding.

Máár als we naar het prijskaartje kijken, zien we dat die toch wel erg hoog ligt..

Ons eindoordeel over de Skillrow

Zoals je hebt kunnen lezen heeft Technogym met de Skillrow een innovatieve en bijzondere roeimachine op de markt gebracht.

Naar onze mening is dit dan ook zeker een van de betere professionele roeitrainers op de markt.

Wanneer we echter naar de prijs kijken, zien we dat deze wel erg hoog ligt. De Skillrow kost je namelijk zo’n 3500 euro(!)

Hoewel veel mensen het apparaat de prijs ruimschoots waard zullen vinden, denken wij daar toch wel anders over.

Als je het ons vraagt, gaat onze voorkeur toch echt uit naar de oude vertrouwde Concept2 roeitrainer, welke verkrijgbaar is voor een veel lagere prijs.

Of je kunt kiezen voor een van deze professionele roeitrainers >>

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *