Technogym fitnessapparatuur – Bekijk het assortiment (2024)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 20, 2024

technogym fitnessapparatuur
technogym fitnessapparatuur

De kans is groot dat je in je zoektocht naar fitnessapparatuur de naam Technogym voorbij ziet komen. Dat is niet zo gek, omdat dit merk een compleet aanbod van trainingsapparaten heeft.

In dit artikel krijg je een overzicht van de verschillende fitnesstrainers die door Technogym worden gemaakt. En ook ontdek je of de goede naam van Technogym terecht is.

Het aanbod van Technogym

Technogym heeft een uitgebreid assortiment op het gebied van fitnessapparaten. Op de website van het bedrijf worden alle apparaten in aparte categorieën weergegeven.

Hieronder ontdek je wat de belangrijkste en meest populaire toestellen zijn.

Technogym loopbanden

technogym loopband

De MyRun is een van de meest populaire loopbanden van Technogym. Via een app kan je een koppeling maken tussen de loopband en je tablet om zo gepersonaliseerde trainingen te kunnen doen.

Bovendien kan je met Technogym Outdoors overal ter wereld trainen. Technogym heeft behalve de MyRun nog meer professionele loopbanden, deze zijn echter wel een stuk duurder.Technogym crosstrainers

crosstrainer-technogym-training

Technogym heeft meerdere crosstrainers in de verkoop. Het aanbod begint bij de Technogym Elliptical en eindigt bij de Artis Vario.

Het verschil tussen de diverse types zit hem vooral in het aantal functies van de crosstrainer, het design en de kwaliteit van het display. De Elliptical is het instapmodel en de Artis Vario het paradepaardje.Technogym roeitrainers

technogym-roeitrainer-skillrow

Op het gebied van roeitrainers heeft Technogym ´slechts´ één model in de verkoop. Dat is de Skillrow. Het is een zogenoemde water roeier, waarbij de weerstand automatisch door echt water wordt geregeld.

Roeimachines met waterweerstand komen het dichtst in de buurt van het echte roeien.Technogym hometrainers

technogym hometrainer

Waar het assortiment roeitrainers beperkt is, wordt dit ruimschoots gecompenseerd bij de hometrainers. Daar zit nog wel een klein addertje onder het gras, omdat tussen de home trainers alle indoor bikes staan.

In ieder geval is het aanbod groot, wat de keuze misschien wat lastiger maat. Je kunt voor een hometrainer met alle basisfuncties kiezen, of gaan voor een exemplaar waar de meest geavanceerde extra´s op zitten.Technogym spinningbikes

technogym spinningfiets groupcycle

Om de collectie spinning bikes te bekijken, blijf je dus op de pagina met hometrainers. Deze staan namelijk door elkaar en worden door Technogym samengevat onder de noemer indoor cycle.

Er zijn indoor fietsen met complete trainingsschema´s en trainingsvideo´s te bestellen. En als je met je spinning bike een workout op Zwift wilt doen, is dat vaak ook geen probleem.Technogym krachtstation

De Italiaanse fabrikant van fitnessapparaten heeft voor de multifunctionele sporter diverse krachtstations te koop.

Veel mensen die thuis sporten, kunnen zo´n toestel gebruiken, omdat je vrijwel alles in één hebt. Via een speciale app kan je een trainingsschema volgen dat is ontworpen voor het krachtstation.

Technogym dumbbells

Losse gewichten en onderdelen vind je veelvuldig bij Technogym. Dumbbells zijn er in verschillende gewichten. Je kunt ze los kopen of per set bestellen.

Accessoires op het gebied van dumbbells worden eveneens verkocht. Dan kan je denken aan een rek om de gewichten aan op te hangen.

Overig materiaal van Technogym

Met de eerder genoemde fitnessapparaten en de dumbbells heb je het nog lang niet gehad. Technogym verkoopt vrijwel iedere fitnesstrainer of accessoire die je nodig hebt om te kunnen sporten.

Voorbeelden van andere apparaten zijn een stair climber, een kabelstation en fitnessbanken.

Als je het leuk vindt om naast je fitnessapparaat van Technogym bijpassende kleding van het merk te dragen, dan tref je het. Technogym heeft een behoorlijk uitgebreide kledinglijn.

Qua accessoires springt een complete fitness set eruit. Met zo’n set heb je alles wat je nodig hebt om een goede workout te doen.

In de workout kit zit een fitnessmat en diverse fitnessaccessoires waarmee je trainingen kunt doen. Het gaat onder meer om weerstandsbanden en fitness elastieken.

Over het merk Technogym

Technogym is een Italiaans bedrijf, dat in 1983 werd opgericht. Vanaf het begin werden er diverse krachtapparaten gemaakt.

In de jaren negentig volgden de cardioapparaten en begin deze eeuw werden fitnessapparaten met ingebouwd scherm aan het assortiment toegevoegd. Technogym probeert altijd voorop te lopen met innovatie.

Technogym is een bekende naam in de sportwereld. Liefhebbers van Formule 1 (met een goed geheugen) weten dat het merk in 1993 sponsor was van Team Benneton, met een toen nog jonge Michael Schumacher.

Technogym is ook onder professionele sporters bekend. En dan vooral als leverancier van fitnessapparaten voor de Olympische Spelen in 2000, 2004, 2006 en 2008. De atleten konden trainen op en zich opwarmen met de toestellen van Technogym.

Hoe is de kwaliteit van Technogym?

Zoals gezegd is Technogym een bekende naam. Het is niet voor niks dat een organisatie als het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in zee gaat met Technogym voor het grootste sportevenement ter wereld.

Je kunt er zeker van zijn dat het IOC tijdens de Olympische Spelen er alles aan doet om de beste faciliteiten voor de atleten te verzorgen.

Technogym heeft dan ook bijzonder professionele fitnessapparatuur. Zowel in de werking van de verschillende trainers als in het design is overal aan gedacht.

Uit de reviews van gebruikers blijkt ook dat je in het design de Italiaanse snit terugziet. De kwaliteit van producten van Technogym is eigenlijk altijd goed.

Deze goede kwaliteit, de bekendheid van het merk en de zeer gedetailleerde afwerking hebben wel een keerzijde. De keerzijde genaamd ‘de prijs’. Of specifieker geformuleerd, de hoge prijs.

De fitnessapparaten van Technogym zijn behoorlijk aan de prijzige kant.

In dit artikel gaat het onder meer over een instapmodel crosstrainer. Voor een instapmodel kan je gerust uitgaan van een prijskaartje van ruim 3400 euro.

Voor het paradepaardje onder de crosstrainers betaal je net geen 20.000 euro. En dat is een hoop geld. Dumbbells zijn uiteraard een stuk goedkoper, maar deze beginnen ook pas bij 60 euro.

Daar tegenover staat dus wel dat de kwaliteit zeer goed is en de levensduur over het algemeen lang. Dat maakt dit een geschikt merk voor sportscholen.

Als je liever thuis sport, kan een apparaat van Technogym natuurlijk ook. Alleen moet je dan dus wel diep in de buidel tasten.

Meer fitnessapparatuur merken:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *