Professionele loopband kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 26, 2024

professionele loopbanden
professionele loopbanden

Professionele loopbanden zijn loopbanden van de beste kwaliteit. Ze zijn geschikt zijn voor dagelijks en intensief gebruik.

Ideaal voor in een professionele fitnessruimte dus. Denk bijvoorbeeld aan een sportschool of een fysiopraktijk.

Ben jij benieuwd naar de beste professionele loopbanden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je ontdekt ze namelijk in deze koopgids.

Daarnaast werpen we ook een blik op de belangrijkste aandachtspunten.

Beste professionele loopbanden

Om je goed op weg te helpen vind je hieronder de beste loopbanden voor professioneel gebruik:

1. Gymost Endurance EN3

Deze professionele loopband van het fitnessmerk Gymost is een erg sterke en kwalitatief goede loopband die beschikt over een 5 pk motor, wat erg veel is voor een loopband.

Zelfs voor een professionele band is dit vrij uitzonderlijk. De krachtige motor is niet uitgerust met koolborstels, aangezien deze kunnen gaan slijten op de langere termijn. De motor is dan ook van erg duurzame kwaliteit.

Het apparaat is voorzien van erg goede stabiliteit waardoor het je ultieme veiligheid garandeert. Dankzij de professionele demping in het loopvlak kan de gebruiker genieten van maximale bescherming aan de knieën tijdens het lopen.

De Endurance EN3 weegt zelf 205 kg, wat best zwaar is. Dit resulteert in een hoge maximale belasting en een robuuste uitstraling waar je u tegen zegt.

Een goed alternatief is de Gymost turbo X1, die weliswaar wel iets meer kost.

Wanneer je het display en trainingscomputer bekijkt zul je meteen onder de indruk zijn van alle opties die erop zitten.
2. Life Fitness Platinum Explore

professionele-loopband

Wanneer je opzoek bent naar een high-tech professionele loopband van absolute top kwaliteit heb je met de Platinum Explore een hele goede. Het zal je gegarandeert de beste trainingservaring bezorgen die jij je maar kunt wensen.

Zowel op duurzaamheid, kwaliteit en innovatie blinkt deze loopband uit. Er is aan werkelijk aan alles gedacht om jouw training zo soepel als mogelijk te laten verlopen. De ideale omstandigheden zijn voor jou gecreëerd op dit apparaat.

De motor haalt zelfs een piekvermogen van 8 pk. Aan dit soort resultaten kan bijna geen enkele andere professionele loopband tippen.

Ook het scherm is erg mooi om te zien en biedt je een erg groot aanbod aan mogelijkheden. Bovendien kun je deze via bluetooth koppelen aan diverse apps. Omdat het apparaat zelf best zwaar is, wordt deze geleverd met gratis montage.
3. Precor loopband

professionele-loopband

Precor heeft twee goede professionele loopbanden: de 946i en de 932i. De eerstgenoemde is de uitgebreidere versie van de twee, maar beide loopbanden zijn uitermate geschikt voor professioneel gebruik.

Beide modellen zijn dan ook uitgerust met de aller nieuwste technologische snufjes. Het werkt op perslucht waardoor je gegarandeert bent van erg duurzame kwaliteit.

Het loopvlak voelt erg natuurlijk aan waardoor elke stap je die zet op deze loopband erg comfortabelis. Je kunt het loopvlak instellen in een hellingshoek van 20%.

Het apparaat zelf weegt 150 kg en is zelf belastbaar tot 159 kg. Ook deze professionele loopband kun je laten leveren met gratis montage.
4. Matrix TF50

matrix-tf-50

Matrix is een merk dat continue bezig is om de klant te voorzien van de beste kwaliteit fitnessapparatuur. De bekendste uitvoering is de TF50. Deze is er in meerdere varianten en prijsklassen.

De Matrix loopbanden zijn geschikt om gebruikt te worden in elke omgeving. Zo worden ze onder andere gebruikt in sportscholen, hotels, fysiopraktijken, maar ook bij mensen thuis komen deze professiole loopbanden goed tot hun recht.

Ze zijn voorzien van een modern scherm met de nieuwste snufjes en functies. Ook aan het loopvlak van de banden is veel aandacht geschonken. Deze zijn voorzien van maximale demping.
5. Bowflex BXT326

bowflex_bxt326

Een mooie en luxe loopband, zeer geschikt voor professioneel gebruik. Dat is onze eerste indruk van deze krachtpatser van het merk Bowflex.

Hij heeft een heerlijk breed loopvlak, een erg groot motorvermogen en een heel uitgebreid bedieningsconsole.

Bowflex heeft wereldwijd naam gemaakt met hun geavanceerde technologieën. Deze vernieuwende technologie is ook terug te zien in deze professionele hardloopband.

Het is een ideale loopband om af te vallen en met apps te trainen. Efficiëntie en plezier gaan hierbij hand in hand samen.
6. DKN Technology ProRUN

dkn_technology_prorun

Nog zo’n innoverend merk is DKN Technology. Dit merk weet indrukwekkende loopbanden op de markt te brengen, allemaal van professionele kwaliteit.

In Nederland is het merk (nog) wat minder bekend, maar wereldwijd heeft DKN een grote naam opgebouwd. En dat is niet voor niets. Deze ProRUN loopband kan zich bijvoorbeeld gemakkelijk meten met de top van de top.

Denk aan een piekbelasting van 7 pk, een absorberend loopvlak van 59 cm breed en zelfs een ventilator voor verkoeling tijdens het trainen.

De DKN loopband heeft het allemaal. Al met al een zeer geschikt apparaat voor in sportscholen en andere sportruimtes.
7. Flow Fitness Perform T2i

Flow Fitness Perform

Een van de goedkopere van het stel is deze professionele renband van Flow Fitness. De T2i is niet alleen geschikt voor in sportscholen, maar wordt ook vaak thuis gebruikt.

Vooral over de koppeling met apps zijn de gebruikers heel tevreden. De populairste apps Zwift, Kinomap en iConsole zijn allemaal compatibel. Aan jou dus de keus met welke je traint.

Met het handige smart wheel op het bedieningsconsole selecteer je eenvoudig één van de 29 trainingsprogramma’s. Een echte aanwinst voor de fanatieke hardloper!
Waarom een professionele loopband?

loopband-professioneel

Een professionele loopband wordt voornamelijk gebruikt in omgevingen zoals sportscholen en fysiopraktijken.

Maar ook kan het prima in huis gebruikt worden. Zeker als er hoge eisen aan de apparatuur gesteld wordt.

Een loopband krijgt niet zomaar het label ‘professioneel’. Hier gaan namelijk een aantal testen aan vooraf.

Een aantal eisen waar een professionele loopband minimaal aan moet voldoen zijn:

  • voldoende belastbaar zijn
  • beschikken over een sterke motor
  • een goed loopvlak hebben
  • voorzien zijn van een trainingscomputer

Ook moet het materiaal van duurzame kwaliteit zijn. Een professionele loopband is dan ook erg geschikt om elke dag gebruikt te worden, zonder slijtage te vertonen.

De kosten van een professionele loopband

Vanzelfsprekend kost een professionele loopband wat meer dan bijvoorbeeld een loopband met het label thuisgebruik.

Echter is het de investering dubbel en dwars waard. Zeker als je zoekt naar een betrouwbare aankoop voor de lange termijn.

Maar ook onder de professionele loopbanden variëren de prijzen enorm veel. De prijzen beginnen zo ongeveer rond de 1200 euro. Voor dit bedrag mag je al een kwalitatief goede en sterke loopband verwachten.

Maar er zijn ook duurdere varianten te verkijgen met prijzen die oplopen tot de 18 duizend euro. Het hangt er dus helemaal vanaf wat je wensen zijn en wat je budget is.

Andere gebruikersklassen

Naast professionele loopbanden de banden ook terug te vinden in andere categorieën. Doorgaans wordt het verdeeld in de volgende:

  • Thuisgebruik: Deze loopbanden zijn speciaal ontworpen om thuis te gebruiken. Zo beschikken ze vaak over een opklapfunctie om ruimte te besparen. Ze voldoen wanneer de loopband een aantal keer per week gebruikt wordt. Qua prijs kosten ze doorgaans wat minder.
  • Semi professioneel: Deze apparaten vallen in het midden en zijn geschikt voor intensief thuisgebruik, maar passen vaak ook in een professionele omgeving.
  • Professioneel: Zoals gezegd, geschikt voor intensief dagelijks gebruik. Je bent gegarandeerd van de beste kwaliteit.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *