Airrunner kopen? Vergelijk de beste 4

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 28, 2024

airrunner kopen
airrunner kopen

Een airrunner kopen? Deze bijzondere gebogen loopbanden raken steeds meer in trek. En dat is niet voor niets.

In dit artikel kom je erachter wat een airrunner is en vind je de TOP 4.

Wat is een airrunner?

assault-airrunner

Een airrunner is de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen. Dit is mede dankzij de revolutie in functioneel trainen en crossfit, waarbij interval trainingen op hoge intensiteit een steeds belangrijker plekje innemen.

Een airrunner is dan ook een ideaal apparaat om dit soort trainingen op te kunnen doen. Het is een loopband met een ‘gebogen’ vorm.

Ook kenmerkt de air runner zich doordat het niet door stroom wordt aangedreven. Het is dan ook een loopband zonder motor.

Verschil tussen airrunner en loopband

Wat is dan eigenlijk het verschil tussen een airrunner en loopband? Zoals gezegd is het grootste verschil tussen deze twee onmiddelijk waar te nemen.

Een loopband heeft dan ook een plat loopvlak waarbij de airrunner een gebogen loopvlak heeft.

loopvlak-airrunner

Ook is het materiaal van het loopvlak bij een loopband egaal, in tegenstelling tot bij een airrunner.

Aandrijving

Daarnaast is de aandrijving een groot verschil. De airrunner wordt namelijk aangedreven door niks anders dan spierkracht.

Zodra je begint te lopen op de band zal het vlak gaan bewegen. Dit resulteert er dan ook in dat je geen weerstand hoeft in te stellen.

air-runner-loopband

De airrunner past zich namelijk geheel aan de persoon die erop loopt aan. De enige elektronica die erop te vinden is, is de trainingcomputer.

De trainingscomputer is doorgaans een stuk kleiner dan op een loopband, aangezien er minder opties op hoeven te zitten.

Wat zijn de beste airrunners?

Aangezien de airrunner nog relatief kort geleden is geïntroduceerd in de fitnesswereld is het aanbod nog niet erg groot.

Toch zijn er aantal goede runners te verkrijgen. Hieronder vind je de beste airrunners:

1. Assault airrunner

airrunner-assault

De assault airrunner is met afstand de populairste in zijn soort. Hierdoor kunnen er nog wel eens misverstanden ontstaan.

Officieel gezien dragen namelijk niet alle gebogen loopbanden de naam ‘airunner’. Dit is dus overgenomen van het populairste model van Assault.

Met een gewicht van 127 kg mag je voldoende stabiliteit verwachten tijdens het rennen. Dit komt natuurlijk goed van pas, aangezien de loopband bedoeld is om op hoge intensiteit te gebruiken.

Wanneer je opzoek bent naar professionele en duurzame kwaliteit is dit zonder twijfel de beste koop. Het loopvlak garandeert je zelfs tot 250.000 km mee te gaan zonder ook maar enige vorm van slijtage te vertonen.

Daarnaast is het ook nog eens de meest onderhoudsvriendelijke airrunner op de markt. Er is dan ook eigenlijk helemaal geen onderhoud aan nodig, wat een erg groot voordeel is.

Lees onze uitgebreide Assault airrunner review of bekijk het aanbod en de huidige prijs hieronder:
2. Gymost Freelander

gymost-airrunner

Deze airrunner van het hoogwaardige merk Gymost is een echte topper onder de airrunners. Het is voorzien van de nieuwste technologie en is geschikt om te gebruiken in een professionele omgeving.

Ook bij deze airrunner is de aandrijving door middel van spierkracht erg nauwkeurig afgestemd. Hoe harder jij zult gaan rennen, hoe sneller het loopvlak beweegt. Het zorgt er voor dat je alles uit jouw trainingen kunt halen en kunt sprinten op hoge snelheden.

Toch is het ook mogelijk om te trainen middels 6 verschillende weerstanden, mocht je jouw trainingen extra zwaar willen maken.

Het gewicht van de Gymost airrunner is 180 kg en het is te belasten tot 150 kg. Dit zegt een hoop over de stevigheid van het apparaat. Aangezien het best zwaar is, is het voorzien van speciale transsport wieltjes waardoor je ‘t makkelijker kunt verplaatsen.
3. VirtuFit Elite HIIT

virtufit-airrunner

Zoals de naam al doet vermoeden is deze airrunner ontworpen speciaal voor HIIT. Doe dus interval trainingen op de aller hoogste intensiteit met behulp van de Virtufit, zonder bang te hoeven zijn dat je het tempo van de ingestelde snelheid niet kunt volgen.

Wat meteen opvalt is de aanzienlijk lagere prijs ten opzichte van de andere runners. Qua specs doet de Virtufit echter niet erg veel onder ten opzichte van de rest.

Het loopvlak geeft goed mee bij elke stap die je er op maakt. Wel kun je hier zelf nog het een en ander aan veranderen. Het is namelijk verstelbaar in 4 verschillende standen. Elke stand zal zorgen voor een net wat ander effect, zodat jij kunt kiezen voor de stand het beste bij jouw trainingen aansluit.

Dankzij het moderne design is het loopvlak zelfs zo ontworpen dat elke stap die je maakt op de airrunner een ergonomische beweging is. De trainingscomputer ziet er mooi uit en is niet té opvallend. Wel is het voorzien van alle nodige functies.

Daarnaast ben je voorzien van een tablethouder om tijdens het rennen te kunnen genieten van je favoriete entertainment.

De airrunner is waterpas te verstellen zodat je zeker weet dat de robuuste constructie van 155 kg stevig blijft staan. De spanning van het loopvlak van de Virtufit airrunner dient om de 100.000 km pas bijgesteld te worden.
4. Lifemaxx Crossmaxx

lifemaxx-crossmaxx

Deze airrunner is weliswaar wat minder populair van bovenstaande soortgenoten, maar hij mag zeker weten niet ontbreken in dit rijtje.

Qua specificaties doet de airrunner dan ook niet erg veel onder voor andere modellen. Het is erg goed geschikt om sprintjes op te trekken en interval trainingen te doen op hoge snelheden.

Het loopvlak zal je bovendien voldoende demping geven bij het rennen op hoge intensiteiten. De gebogen vorm zorgt ervoor op je in een natuurlijke en fijne manier kunt bewegen.
Voordelen van een airrunner ✅

Zoals je hebt kunnen lezen brengt een air runner vele voordelen met zich mee ten opzichte van bijvoorbeeld een ‘normale’ loopband. Hieronder nog eens alle voordelen op een rij:

  • Natuurlijke loopvorm
  • Trainen op hoge snelheden
  • Weinig tot geen onderhoud
  • Uitstekende demping
  • Ultieme stabiliteit
  • Geen bediening nodig tijdens het lopen
  • Train op je eigen niveau
  • Geschikt voor sprint en interval trainingenRelevante artikelen:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *