Loopband tot 150 kg belastbaar kopen (voor zware mensen)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 10, 2023

loopband-tot-150-kg
loopband-tot-150-kg

Een loopband tot 150 kg belastbaar kopen? In deze koopgids vind je de beste loopbanden die belastbaar zijn tot een gewicht van 150 kg.

Beste loopbanden belastbaar tot 150 kg

Hieronder vind je een selectie van de beste loopbanden met een belastbaar gewicht tot 150 kg:

Focus Fitness Jet 9 iPlus (tot 150 kg)

jet-9-iplus

De Jet 9 iPlus van Focus Fitness is een unieke loopband in zijn soort, dankzij het comfort, de zeer schappelijke prijs voor een loopband van dit kaliber en het grote aanbod aan mogelijkheden.

Dankzij de zogenoemde iplus module kun je het bovendien verbinden met Bluetooth en zodoende hardlopen met een applicatie.

De loopband zelf weegt 89 kg en is uitgerust met een motorvermogen van 2,5 pk. Dankzij de sterke motor van de Jet 9 kun je hier een snelheid op halen van maximaal 20 km per uur.

Als je meer wilt weten over deze unieke loopband, dan kun je onze Focus Fitness Jet 9 iPlus review lezen, of bekijk direct de beste prijs:
VirtuFit Elite TR-500i (tot 150 kg)

virtufit-tr-500i-loopband

De VirtuFit Elite TR-500i is een robuuste loopband van hele goede kwalteit. Met deze loopband is het mogelijk om te trainen met een helling tot een hellingshoek van 15%.

Het loopvlak voelt comfortabel aan bij iedere stap die je erop zet. Ook is dit apparaat geschikt voor interval trainingen, door de maximale snelheid welke 20 km per uur bedraagt.

Het is bovendien voorzien van de nodige luxe, zoals bijvoorbeeld een duidelijk en verlicht kleuren display en een ingebouwde USB poort.

Wat ook erg bijzonder is aan dit apparaat, is dat het een van de weinige Zwift loopbanden is. Zwift is een trainingsapp waarmee je virtueel kunt trainen.

Als je meer over deze loopband te weten wilt komen, kun je een kijkje nemen in onze VirtuFit Elite TR-500i, of anders direct naar de beste prijs gaan via de knop hieronder:
Focus Fitness Senator iPlus (tot 160 kg)

focus-fitness-senator-iplus

De Focus Fitness Senator iPlus is weliswaar de duurste variant van dit rijtje, maar puur op de eigenschappen gebaseerd komt het als beste uit de test.

De loopband is belastbaar tot 160 kg, waardoor het geschikt is voor iedereen die zwaarder is dan 150 kg of nét geen 150 kg weegt en daarom graag wat veiliger wilt gaan zitten in het maximaal belastbare gewicht.

De breedte van het loopvlak is ruim genoeg, wat zorgt voor genoeg bewegingsvrijheid tijdens het hardlopen.

Wij schreven een uitgebreide review over de Focus Fitness Senator iPlus loopband, mocht je hier meer over willen lezen. Je kunt ook direct naar de huidige prijs gaan via de knop hieronder:
Voor wie is een loopband belastbaar tot 150 kg?

Bij het uitzoeken van een loopband speelt de maximale belastbaarheid altijd een grote rol en is dan ook zeker iets om in het achterhoofd te houden tijdens je zoektocht naar het meest geschikte apparaat.

Maar voor wie de belastbaarheid al helemaal belangrijk is, is voor iedereen die aan de zwaardere kant is.

Als je overgewicht hebt, maar toch wilt kunnen sporten op een loopband, dan is lang niet elke loopband geschikt om te gebruiken.

In dat geval zal je dan ook extra veel rekening moeten houden met het belastbare gewicht van het apparaat. In veel gevallen wordt er dan ook gekozen voor een loopband die tot 150 kg te belasten is.

Als jij zwaarder dan 150 kg weegt, dan zal je vanzelfsprekend op zoek moeten gaan naar een loopband die nóg zwaarder te belasten is, zodat je hier veilig en verantwoord op kunt hardlopen.

Loopbanden tot 150 kg belastbaar: Aandachtspunten

Naast het belastbare gewicht, zijn er nog een paar dingen waar je op kunt letten bij een loopband die tot 150 kg belastbaar is.

De rest van de aandachtspunten gelden eigenlijk voor álle loopbanden en niet zozeer alleen maar voor loopbanden met een zwaar belastbaar gewicht.

Je moet letten op de trainingsmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het aantal programma’s dat je kunt gebruiken om hard te lopen. Daarnaast is het scherm en het bedieningsgemak daarvan een belangrijk punt.

Het comfort van de loopband mag uiteraard ook niet onderschat worden. In een ideale situatie heb je genoeg loopcomfort op een loopband en zorgt deze voor een goede en comfortabele demping.

Als je van plan bent om interval trainingen om de loopband te doen, dan speelt de maximale snelheid waarop je kan hardlopen op de band uiteraard ook een rol in je definitieve keuze, hier zitten grote verschillen in per loopband.

Hoe vind je een goede loopband die belastbaar is tot 150 kg?

Het kan nog wel eens lastig zijn om een goede loopband van een belastbaarheid tot 150 kg te vinden.

Je kunt natuurlijk naar een fysieke winkel gaan en om advies vragen, maar helaas bestaan er niet zo heel veel fysieke winkels die loopbanden verkopen.

Je bent daarom al snel aangewezen tot het ”online shoppen” en zul je dus op internet op zoek moeten gaan.

Die zoektocht zal niet meevallen als je niet weet waar te beginnen. Wij hopen je met dit artikel goed op weg te hebben geholpen. Maar mocht je nu toch zelf op zoek willen gaan, waar kun je dan het beste beginnen?

In dat geval hebben sommige webshops de mogelijkheid om te filteren in het maximaal belastbare gewicht, net zoals je dat bijvoorbeeld met de prijs en/of het merk kunt doen.

Deze functie kun je meestal links in het menu vinden. Dit kun je doen bij de volgende webshops:

Fitnessapparatuur voor zwaardere mensen

Zie je toch af van een loopband die tot 150 kg belastbaar is? Dan zijn er gelukkig nog andere alternatieven om uit te kiezen:

Hometrainers

Hometrainers zijn ook verkrijgbaar met zwaar belastbare gewichten. De sterkere hometrainers zijn belastbaar van 150 kg tot uiterlijk 200 kg. Hometrainers zijn onder zware mensen dan ook populaire apparaten om op te sporten.

Crosstrainers voor zware mensen

Naast hometrainers zijn er ook crosstrainers die belastbaar kunnen zijn tot een kilo of 150, of zelfs nog meer.

Tot slot: nog vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen omtrent dit onderwerp, over een van de loopbanden, of wil je graag advies over een bepaalde loopband?

Laat dan even een reactie achter onder dit artikel, ik zal je vraag dan zo goed mogelijk beantwoorden!


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *