Hometrainer voor Zware mensen | Belastbaar tot 150 kg of meer

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 10, 2023

hometrainer-zware-mensen-150-kg
hometrainer-zware-mensen-150-kg

Een hometrainer voor zware mensen is vaak belastbaar tot 150 kg, of zelfs nog meer. Je hebt bijvoorbeeld ook goede hometrainers voor zware mensen die belastbaar zijn tot 160, 180 of zelfs 200 kg.

In dit artikel lees je de specifieke aandachtspunten, welke verkooppunten er zijn en vind je de beste hometrainers voor zware mensen, wat jou weer een lange zoektocht bespaard.

Hometrainer voor zware mensen kopen: Aandachtspunten

Er kunnen veel verschillen zitten tussen verschillende soorten hometrainers. Elke hometrainer heeft dan ook weer zijn eigen specifieke eigenschappen, voordelen en nadelen.

Het uitzoeken van een hometrainer is vaak maatwerk, aangezien iedereen weer zijn of haar eigen wensen en eisen heeft.

Als je aan de zwaardere kant bent, dan zul je ook rekening moeten houden met een aantal zaken als je een hometrainer gaat kopen, niet elk toestel zal namelijk aan de eisen voldoen.

Waar een hometrainer voor zware mensen precies aan moet voldoen, dat lees je hieronder:

Belastbaar gewicht

Het maximaal belastbare gewicht van een hometrainer is het belangrijkste punt waar je rekening mee moet houden als je wat zwaarder bent.

Hoeveel het gewicht daadwerkelijk moet zijn, hangt van jouw lichaamsgewicht af. Het is aangeraden om altijd iets speling te houden op jouw lichaamsgewicht en het maximaal belastbare gewicht.

Een hometrainer met een hoge belastbaarheid is zeer geschikt voor zware mensen, maar wordt ook door mensen gebruikt zonder overgewicht. Een hoge belastbaarheid zorgt namelijk ook voor stevigheid en stabiliteit, wat je training alleen maar ten goede zal komen.

Comfortabele houding

Een comfortabele houding is van groot belang voor iedereen die wilt trainen op een hometrainer. Als je niet in een goede verantwoorde houding kunt fietsen op het apparaat, dan kun je al snel last krijgen van pijntjes en ongemakken.

Zeker als je aan de wat zwaardere kant bent, is de onderrug vaak al wat gevoeliger en kan een verkeerde zithouding dus funest zijn en tot blessures lijden.

Het beste is dan ook om een hometrainer uit te zoeken die goed verstelbaar is en eventueel ook ergonomisch ontworpen is.

Genoeg trainingsmogelijkheden voor vetverbranding

Hometrainers voor zware mensen moeten uiteraard geschikt zijn om te gebruiken voor vetverlies. In een ideale situatie kun je er dan ook meerdere trainingsprogramma’s op fietsen die speciaal bedoelt zijn om vetverlies te stimuleren.

Eventueel kun je ook kiezen voor een hometrainer met interne hartslagmeter, of mogelijkheid tot koppeling met een externe hartslag meter. Op die manier kun je trainen aan de hand van de vetverbrandingszone’s.

Gewicht vliegwiel

Het gewicht van ‘t vliegwiel blijft altijd een punt van aandacht bij een hometrainer en is dan ook niet zozeer specifiek een aandachtspunt voor hometrainers voor zwaardere mensen.

Over het algemeen kun je stellen dat hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe stabieler en comfortabeler de training er aan toe zal gaan.

Toch zal dit nog altijd sterk verschillen per merk en dien je er dus niet blind vanuit te gaan dat een zwaarder vliegwiel áltijd beter is, wat een veelvoorkomende misvatting is.

Beste hometrainer voor zware mensen

Wij zochten voor je uit wat de beste hometrainers voor zware mensen zijn. Hieronder vind je de 6 beste mogelijkheden, met het maximaal belastbare gewicht erbij vermeldt:

1. FitBike Ride 6 iplus (belastbaar tot 150 kg)

fitbike-ride6-iplus

De FitBike Ride 6 iplus is een van de meest populaire hometrainers in Nederland en staat veelal bekend om de uitstekende trainingservaring en ultieme stabiliteit.

De hometrainer is niet alleen populair onder de wat zwaardere mensen, maar is geschikt voor iedereen: zwaar of licht, beginner of gevorderd.

Het vliegwiel weegt 10 kg en het is uitgerust met dubbele kogellagers. Je kunt de bike intensief thuis gebruiken en het zadel is verticaal en horizontaal te verstellen, zodat je in een fijne houding plaats kunt nemen.

Mocht je interesse hebben in meer informatie over de eigenschappen en functies van deze hometrainer, dan kun je onze FitBike Ride 6 iPlus review lezen.

Via de knop hieronder kun je direct de beste huidige prijs bekijken:2. FitBike Ride 5 (belastbaar tot 150 kg)

fitbike-ride-5-iplus

Deze hometrainer van het Nederlandse merk FitBike is absoluut de op 1 na beste hometrainer voor zwaardere mensen qua prijs/kwaliteit verhouding.

De FitBike Ride 5 is niet duur, heeft een uitgebreid scala aan mogelijkheden, het is gemakkelijk te bedienen en bovendien ook intensief te belasten.

Het is speciaal ontworpen voor intensief thuisgebruik en de iplus variant kun je koppelen aan je tablet of telefoon.

Er zijn maar weinig hometrainers van een dergelijke kwaliteit en hoeveelheid mogelijkheden die voor zo’n lage prijs verkocht worden.

Als je meer wilt lezen over de eigenschappen van deze hometrainer, dan kun je onze FitBike ride 5 of FitBike ride 5 iplus review lezen, of klik hieronder voor het huidige aanbod:3. Gymost Turbo B11 (belastbaar tot 150 kg)

gymost-b11-zijkant

De Gymost Turbo B11 is weliswaar een stuk duurder dan de gemiddelde hometrainer voor zware mensen, maar deze hometrainer staat wel garant voor absolute topklasse.

Het heeft een zeer stevig frame, dat bestaat uit de sterkste materialen, wat het een erg geschikte hometrainer maakt voor iedereen die wat zwaarder is.

Ondanks dat het apparaat met zijn ruimte 60 kilo aan de zware kant is, kun je het toch gemakkelijk verplaatsen, met behulp van de transportwieltjes aan de voorkant.

Als je nieuwsgierig bent naar de specifieke eigenschappen over dit apparaat, lees dan de Gymost Turbo B11 review.4. VirtuFit iConsole HTR 2.1 (belastbaar tot 150 kg)

virtufit-iconsole-htr-21-ergometer-hometrainer-review

De VirtuFit iconsole HTR 2.1, het is een hele mond vol. Deze beruchte hometrainer staat al jarenlang bekend als een betrouwbaar en degelijk model.

Het heeft 12 verschillende voorgeprogrammeerde trainingen, waardoor jij je zeker niet meer hoeft te vervelen tijdens het fietsen en je jezelf altijd fysiek kunt blijven prikkelen.

Daar komt ook nog eens bij dat het een hometrainer is die gebruikt kan worden in combinatie met een trainingsapp, namelijk de iConsole+ applicatie.

Je kunt meer lezen over dit toestel in onze VirtuFit iConsole HTR 2.1 review of door op de knop hieronder te klikken:5. VirtuFit HTR 2.0 (belastbaar tot 150 kg)

virtufit-htr-20-ergometer-hometrainer

De iets minder uitgebreide hometrainer, de HTR 2.0 van VirtuFit heeft weliswaar net wat minder mogelijkheden, maar is wel een stuk goedkoper dan bovenstaande HTR 2.1.

Mocht de HTR 2.1 dus net wat boven je budget zijn, dan is deze hometrainer een heel goed alternatief.

Bovendien is het maximaal belastbare gewicht tevens 150 kg, waardoor ook dit toestel een geschikte hometrainer voor zware mensen is.

Lees de VirtuFit HTR 2.0 review, of ga direct naar de beste prijs:6. FitBike Senator (belastbaar tot 180 kg)

senator-iplus-ouderen

Als je zwaarder bent dan 150 kg dan is de FitBike Senator absoluut de beste optie. Deze bike is namelijk belastbaar tot maar liefst 180 kg.

Naast dat deze robuuste hometrainer zo zwaar te belasten is, heeft het ook een lage instap, waardoor je er met gemak op kunt komen zonder je been hoog te moeten heffen.

Qua gebruiksgemak en comfort valt er ook niet veel aan te merken op dit toestel.

Mede doordat de FitBike Senator zo gebruiksvriendelijk is en een lage instap heeft, is het niet alleen een goede hometrainer voor zware mensen, maar is het ook een goede hometrainer voor senioren.

Bij deze bike heb je wederom de keuze voor een iplus variant of de ”normale” variant, waarbij je de iplus kunt verbinden met een applicatie, voor nóg meer trainingsmogelijkheden.7. Nohrd Bike (belastbaar tot 200 kg)

nohrd-indoor-cycle

Voor iedereen die zwaarder is dan 180 kg, zijn er helaas maar weinig mogelijkheden wat betreft hometrainers.

Ondanks dat het aanbod vrij beperkt is, is er toch nog een goede mogelijkheid op de markt.

Dat is namelijk de Nohrd bike. Dit is een unieke hometrainer in zijn soort, aangezien het gemaakt is van hout.

Hoewel houten fitnessapparatuur ietwat ongebruikelijk is, valt deze hometrainer me niets tegen.

Sterker nog: je kunt er erg goed op trainen en het biedt je meer dan genoeg uitdaging. Wat natuurlijk ook mooi is meegenomen, is het stijlvolle design van de hometrainer.

Toch kan ik me goed voorstellen dat deze hometrainer ietwat aan de dure kan zal zijn voor de meeste mensen, de hoge prijs is dan ook direct het grootste nadeel.

Meer over deze hometrainer lees je in onze uitgebreide Nohrd Bike review.Hoe vind je een zwaar belastbare hometrainer voor zware mensen?

Een goede hometrainer voor zware mensen vinden kan nog wel eens lastig zijn, als je niet goed weet waar je deze apparaten precies kunt vinden.

Natuurlijk kun je naar een fysieke winkel gaan en daar vragen om advies, maar helaas zijn er niet bijster veel fysieke winkels die hometrainers verkopen.

Je bent daarom al snel aangewezen op het online bestellen van een apparaat, wat opzich niet erg is, alleen moet je wel weten hoe je de meest geschikte optie kunt vinden.

In deze koopgids hebben we het nodige speurwerk al voor je gedaan, maar wil je nou zelf op zoek gaan naar de beste mogelijkheden?

Dan kan je bij veel webshops in het menu filteren. Er zijn vaak filters voor bijvoorbeeld prijssegmenten en verschillende merken, maar ook filters voor de belastbare gewichten.

Dit vind je vaak aan de linkerkant in het menu. Hometrainers filteren op maximaal belastbaar gewicht kan bij de volgende webshops:

Afvallen met een hometrainer voor te zware mensen

hometrainer-afvallen

Als je overgewicht hebt, dan is het uiteraard zaak om gewicht kwijt te gaan raken. Dit doe je door een goed en gezond voedingspatroon te volgen en minder te gaan eten.

Daarbij speelt beweging ook een prominente rol bij het afvallen. Een hometrainer is een goede en laagdrempelige manier om in beweging te komen of te blijven.

Daarnaast kun je vanaf het scherm bijhouden hoeveel calorieën je al verbrandt hebt en zelf je eigen training samenstellen, zodat je geheel op je eigen niveau kunt trainen en opwerken naar een specifiek doel.

Wil je meer weten over vet kwijtraken met een hometrainer? Lees dan eens ons artikel: Afvallen met een hometrainer.

Ligfiets hometrainer voor zware mensen

life-fitness-hometrainer-ligfiets

Veel zwaardere mensen geven de voorkeur aan een zogenoemde ligfiets hometrainer, aangezien deze net wat meer ondersteuning biedt aan de rug en je hier gemakkelijker op kunt stappen.

Wil je meer lezen over dit soort toestellen, of de beste opties bekijken? Bekijk dan eens de Ligfiets hometrainer koopgids.

Tot slot: nog vragen of op zoek naar advies?

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze koopgids en dat je de beste keuze hebt kunnen maken!

Heb je nog vragen over de beste hometrainers voor zware mensen, of wil je graag advies over een specifiek toestel? Laat mij dit dan even weten door een reactie achter te laten onder dit artikel!


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *