Gymost Turbo B11 – Review (hometrainer)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 15, 2023

gymost-turbo-b11-hometrainer
gymost-turbo-b11-hometrainer

In deze Gymost Turbo B11 review lees je over de bevindingen van deze hometrainer.

Als je nog twijfelt of de Gymost Turbo B11 wel de meest geschikte hometrainer is voor jou dan kom daar in deze review achter.

Geen zin of tijd om deze hele review te lezen? Ga dan direct naar het eindoordeel > >

Gymost Turbo B11: Eigenschappen

De Gymost Turbo die staat bekend als een high-end apparaat dat gebruikt wordt voor professionele doeleinden. Maar ook zijn er een hoop mensen die deze hometrainer gebruiken voor in huis.

Het apparaat is best veelzijdig en is bovendien niet al te duur vergeleken met andere professionele hometrainers, waardoor het al gauw een vrij aantrekkelijk aanbod is.

Stevige constructie

gymost-hometrainer-achterkant

De Turbo B11 die bestaat uit een stevige constructie. Het laatste wat wilt hebben is een hometrainer die wankel is.

Dat kan namelijk erg vervelend zijn tijdens het fietsen en naast de hinder die je er van ondervindt kan het ook nog eens gevaarlijk zijn.

Wanneer je begint te fietsen op de Gymost Turbo B11 dan merk je direct dat het een stabiele fiets is. Als ik de stabiliteit wil testen dan train ik op hoge intensiteit om te kijken hoe de hometrainer het houdt.

Als het zelfs tijdens het volle bak fietsen stevig blijft staan dan weet je dat je te maken hebt met een stevige hometrainer. De Gymost Turbo B11 die heeft de test goed doorstaan.

Het is belastbaar tot 150 kg wat tevens een goede graadmeter is voor de kwaliteit van de hometrainer.


Trainen zonder stroompunt

Veel hometrainers die hebben een stroompunt nodig. Er zit dan een stekker aan die in het stopcontact moet zitten om het überhaupt te kunnen gebruiken.

Je begrijpt dat dit veel beperkingen met zich mee kan brengen en daarom zal ik altijd aanraden om een hometrainer te kopen waarbij dit niet hoeft.

Op deze manier sta je er namelijk vrij in waar je het neer wilt zetten. Bovendien kan je regelmatig wisselen van plek.

Je kunt het bijvoorbeeld voor de televisie neerzetten als jij daar zin in hebt, zonder te hoeven aanmodderen met een verlengkabel.

Comfortabele houding dankzij ergonomisch design

gymost-b11-zijkant

Dankzij het ergonomische design van de Gymost Turbo B11 is de houding die je aanneemt op dit apparaat zeer aangenaam.

Dit is allereerst te danken aan het fijne zadel dat de B11 heeft.

Het zadel is best groot vergeleken met veel andere hometrainers en daarom kun je er lekker op zitten zonder last te krijgen van zadelpijn. Bovendien is een groot zadel veel beter voor je onderrug.

Maar het is niet alleen het zadel dat ergonomisch is ontworpen, ook het stuur is namelijk van grote invloed op de zithouding die je aanneemt.

Het stuur van de B11 die heeft meerdere grepen waardoor je in een mooie rechte houding kunt fietsen.

Tablet houder

b11-stuur

De Gymost Turbo B11 is een hometrainer met tablet houder erop. Nu hecht ik persoonlijk niet erg veel waarde aan zo’n houdertje, maar ik weet dat veel mensen dat wel doen.

Op deze manier kan jij jezelf immers goed vermaken tijdens het fietsen. De houder die is in tegenstelling tot de meeste hometrainers boven het display geplaatst.

Dit is een mooie hoogte aangezien je er recht tegenaan kijkt tijdens het fietsen en dus geen last krijgt van je nek door het naar beneden te moeten kijken.

Scherm van de Gymost B11

Het display van de B11 hometrainer ziet er netjes en degelijk uit. Het is niet te druk met allerlei ‘toeters en bellen’ erop.

Ik vind het persoonlijk fijn om een overzichtelijk bedieningspaneel te hebben zodat je iniedergeval weet waar alle knopjes zitten en wat deze doen.

Vaak genoeg train ik op apparaten en moet ik zoeken hoe ik de weerstand kan verstellen. Een makkelijke bediening is wat mij betreft dan ook een eis voor een hometrainer.

Onze conclusie over de Gymost Turbo B11

gymost-b11-hometrainer

De B11 is een nette en degelijke hometrainer die je eigenlijk voor alle doeleinden wel kan gebruiken. Het is fijn dat het makkelijk in gebruik is en dat er genoeg mogelijkheden op zitten om je training optimaal te benutten.

Ook op de stabiliteit en stevigheid van deze fiets heb ik niks op aan te merken. Het komt niet vaak voor, maar ik kan eigenlijk niks negatiefs bedenken over deze hometrainer.

Zelfs de prijs die is erg laag voor een professioneel toestel van deze kwaliteit. Wil je de Gymost Turbo B11 kopen? Klik op de onderstaande knop om direct de beste prijs en de voorraad te bekijken:Het merk Gymost

gymost-fitnessmerk-logo

Gymost is een fitnessmerk dat nog niet zo heel erg lang bestaat maar toch al naam heeft gemaakt wereldwijd.

Het levert met name professionele fitnessapparatuur.

Naast de B11 hometrainer zijn er bijvoorbeeld ook crosstrainers, loopbanden en airrunners te verkrijgen van het merk.


Meer interessante artikelen:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *