Kleine hometrainer kopen – Beste compacte hometrainers

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 27, 2023

mini-hometrainer-zonder-trappers

Ben je van plan een kleine hometrainer te kopen? Met een kleine, of compacte hometrainer kunnen er verschillende soorten apparaten bedoeld worden.

In dit artikel kom je erachter welke mogelijkheden er zijn en waarom een compacte hometrainer zo handig is.

Wat wordt er bedoeld met een kleine hometrainer?

Een ‘kleine hometrainer’ is een groot begrip, aangezien er geen officiële maten zijn vastgesteld om een hometrainer daadwerkelijk ‘klein’ of ‘compact’ te mogen noemen.

Vandaar dat hier over het algemeen meerdere soorten hometrainer fietsen mee bedoeld kunnen worden.

Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden die je hebt, vind je in dit artikel de beste soorten kleine hometrainers zodat je uiteindelijk kunt kiezen voor een apparaat dat het beste aansluit bij jouw wensen.

Compacte hometrainer kopen, welke mogelijkheden zijn er?

Hieronder vind je alle kleine hometrainers:

Mini bikes

kleine-hometrainer-fiets

De mini bikes zijn de aller kleinste hometrainers die je zult gaan vinden.

Deze bikes worden ook wel stoelfietsen genoemd, aangezien ze vaak voor de stoel neergezet worden.

Je kunt deze bikes onder je tafel of bureau plaatsen, maar ook kun je het voor de bank neerzetten om vervolgens te kunnen trappen.

Het is een populair apparaat voor in kantoor, maar ook voor revalidatie.

Ook als jij wat extra beweging wilt krijgen tijdens het tv kijken of andere bezigheden in huis, dan is deze kleine hometrainer een erg geschikt apparaat.

Ten slotte kun je de bikes ook gebruiken als handfiets en dus ook je bovenlichaam trainen.

Klik op de onderstaande knop om direct de ultieme mini bike koopgids te bekijken;Opvouwbare hometrainers

compacte-hometrainer

Wil je liever een wat grotere hometrainer dan de mini bike, een hometrainer waar je daadwerkelijk op kunt zitten en fietsen?

Dan biedt een opvouwbare hometrainer wellicht een erg goede uitkomst voor je.

Met deze hometrainer geniet je van dezelfde voordelen als de ‘normale’ hometrainers, met als enige verschil dat je het na gebruik weer in kunt klappen en dus gemakkelijk weer kunt opbergen.

Ook in uitgevouwen toestand zijn dit soort hometrainers vaak nog altijd compacter dan de ‘normale’ hometrainers.

Zoek je een kleine hometrainer voor in huis? Dan zijn de opklapbare hometrainer fietsen wellicht een erg interessante keuze voor je.

Klik hieronder om direct naar de koopgids te gaan:Hometrainers van een klein formaat

hometrainer-klein-formaat

Tot slot heb je ook nog de ‘klassieke hometrainer’ zoals je die kent van de sportschool, alleen dan in een wat compacter formaat.

Als de gemiddelde hometrainer te groot voor je is, dan kun je nog altijd kiezen voor een hometrainer die kleiner is dan gemiddeld.

Het nadeel is wel dat het wat lastiger is om te vinden, aangezien je jouw zoekresultaten in webshops vaak niet kunt verfijnen op formaat, terwijl je dit bijvoorbeeld wel met de prijs kunt doen.

Als je zoekt naar een kleine hometrainer kun je het beste aanbod compactere hometrainers vinden bij hometrainer winkels zoals Betersport.nl en Fitwinkel.nl.

De afmetingen van de hometrainer fietsen kun je hier altijd in de productomschrijvingen vinden.Wat zijn de grote voordelen van een kleine hometrainer?

Waarom zou je nou eigenlijk kiezen voor een kleine hometrainer in plaats van een grote? Het compacte formaat kan je bepaalde voordelen bieden dat een groter toestel je niet kan bieden.

Hieronder kom je erachter waarom je er goed aan doet om voor een compacte hometrainer te kiezen.

1. Goedkoper in aanschaf

Om te beginnen is het natuurlijk mooi meegenomen dat de kleinere hometrainer fietsen vaak stukken goedkoper zijn in de aanschaf.

Een goedkope hometrainer kan vaak net zo goed zijn als een wat duurder model, terwijl je hier wel een hoop geld mee bespaard.

Echter is het niet alleen maar rozegeur en maneschijn, aangezien er ook wel wat nadelen te benoemen zijn, waarover later meer.

2. Compacte hometrainers zijn handig in huis

Voor in een sportschool is een compacte hometrainer vaak niet handig. Hier staat de kwaliteit van de hometrainer fiets namelijk (als het goed is) voorop.

Een compact formaat is minder van belang, aangezien er vaak genoeg ruimte ter beschikking is.

Maar als jij thuis wilt gaan fietsen op een hometrainer en daarbij beperkt bent in je ruimte, dan kan het wel enorm handig zijn om een wat compacter model uit te kiezen.

Hierdoor kun je de bike bijvoorbeeld makkelijker opruimen, of hou je meer ruimte over voor andere dingen.

Een veel genoemde reden waarom er niet voor een fitnessapparaat in huis gekozen wordt is dan ook een gebrek aan ruimte.

Nu je weet dat er kleine hometrainers bestaan die amper ruimte kosten is dit niet langer meer een excuus om géén hometrainer aan te schaffen.

3. Gemakkelijk verplaatsen

Een kleine hometrainer is over het algemeen stukken makkelijker te verplaatsen dan een groter en lomper apparaat.

Het is minder zwaar en daardoor gemakkelijk neer te zetten op een plek naar keuze, voor de tv bijvoorbeeld.

Als je kiest voor de mini hometrainer bike dan kun je deze zelfs gewoon oppakken. Vaak hebben de wat grotere hometrainers er overigens wel wieltjes onder zitten, waardoor het verplaatsen stukken gemakkelijker gaat.

Zijn er ook nadelen van compacte hometrainer fietsen?

Zoals beloofd zullen we ook nog de nadelen van de compacte hometrainer behandelen. Elk toestel heeft immers zijn voordelen, maar ook z’n nadelen.

Vaak minder zwaar te belasten

Een kleine hometrainer is minder zwaar te belasten en daardoor dus minder stevig.

Als je zelf aan de zwaardere kant bent dan is dit al helemaal een punt om rekening mee te houden. Anders kan dit nadelig worden, omdat de bike minder stevig is dan een hoger te belasten hometrainer.

Vaak minder trainingsmogelijkheden

Zoals gezegd zijn compacte hometrainers vaak goedkoper in aanschaf. Een gevolg daarvan is dat er minder trainingsmogelijkheden op de apparaten zitten.

Hierdoor heb je dus minder uitdaging en afwisseling in je fietstrainingen dan je mischien wel gewend bent van de hometrainers die in de sportscholen staan.

Check altijd de afmetingen van de kleine hometrainers

In dit artikel heb je de beste soorten compacte hometrainers kunnen bekijken en ook de voor- en nadelen hiervan. Tot slot zou ik je graag als tip willen meegeven om altijd de afmetingen van een kleine hometrainer van te voren te checken.

Door dit te doen kom je namelijk niet voor onverwachtse en onaangename verrassingen te staan.

Ben je op zoek naar een compacte hometrainer voor kleine mensen? Of een hometrainer voor in de kleine ruimte? Meet dan van te voren altijd even op hoe lang, breed en hoog de hometrainer maximaal mag zijn.

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *