Wat kost een hometrainer?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 3, 2023

hometrainer-virtual-training
wat-kost-een-homertainer

Je bent niet de enige die zich afvraagt wat een hometrainer kost. in dit artikel bekijk je de verschillende prijssegmenten en wat je voor die prijs kunt verwachten.

Ook kom je erachter of er eventueel bijkomende kosten zijn. Wat kost een hometrainer nou eigenlijk?

Hoeveel kost een hometrainer?

Een exact antwoord op de vraag hoeveel een hometrainer kost kunnen we je niet geven.

Er zijn namelijk verschillende prijssegmenten wat betreft hometrainers. De aller goedkoopste zijn te koop voor zo’n 150 euro en bij de duurdere professionele hometrainers kunnen de prijzen oplopen tot ruim €2000,-.

Maar wat mag je dan eigenlijk verwachten voor deze prijzen en hoeveel geld ben je kwijt aan een goede hometrainer? Hieronder staan de verschillende prijs categorieën uitgelicht:

150-250 euro

goedkope-hometrainer

Een hometrainer die 150-250 euro kost is over het algemeen allerminst geschikt voor professioneel gebruik.

Wel zijn deze hometrainers handig om thuis te gebruiken. Wanneer je niet al te veel luxe nodig hebt en gewoon een simpele en degelijke hometrainer wilt kopen dan kun je voor deze prijs al een prima toestel kopen.

Als je écht serieus aan de slag wilt dan kies je beter voor een wat hometrainer met wat meer mogelijkheden. opvallend is dat de goedkoopste hometrainers veelal inklapbaar zijn.

Één van de beste hometrainers in dit prijssegment is de Fitbike Ride 2 die rond de €249,- kost. Dit is een prima instapmodel.

Bekijk hometrainers van 150-250 euro >>300-500 euro

hometrainer-kosten

Een hometrainer die 300-500 euro kost wordt over het algemeen nog gezien als een goedkope hometrainer. Ook voor deze prijs moet je dan niet te veel luxe verwachten.

Wel hebben deze hometrainers vaak al wat meer functies en mogelijkheden dan de hometrainer in het aller laagste prijssegment.

Een professionele hometrainer voor deze prijs zit er echter niet in. De toestellen van 300-500 euro zijn dan ook vooral geschikt voor thuisgebruik, waarvan een enkele het label heeft voor intensief thuisgebruik zoals bijvoorbeeld de Fitbike Ride 6 iPlus.

Ga naar aanbod van 300-500 euro >>500-800 euro

senator-iplus

In deze prijscategorie kun je al wat hogere eisen stellen aan de hometrainer en mag je een toestel verwachten van uitstekende kwaliteit.

Vrijwel alle hometrainers van 500-800 euro zijn voorzien van een (uitgebreide) trainingscomputer waarmee je jouw eigen trainingen kunt regelen en ook zijn de hometrainers stabiel en van duurzame kwaliteit.

Natuurlijk verschilt de kwaliteit wel per merk. Aangeraden is dan ook om voor een gerenommeerd A-merk te kiezen met goede garantievoorwaarden.

Bekijk hometrainers van 500-800 euro >>800-1500 euro

sole-hometrainer

Ook tussen een hometrainer van 800 en een van 1500 euro kan een enorm verschil zitten, maar in deze prijscategorie kun je vaak rekenen op een hometrainer die geschikt is voor professionele en/of commerciële doeleinden.

Maar ook als je een hometrainer voor bij jou thuis zoekt en je hoge eisen stelt aan de kwaliteit dan zijn er genoeg hometrainers van deze prijzen die geoptimalisseerd zijn voor thuisgebruik.

Hometrainers van 800-1500 euro >>€1500 en meer

dure-hometrainer

Vanaf 1500 euro heb je absolute top kwaliteit en kun je de ultieme trainingservaring verwachten.

De meeste hometrainers van de hoogste prijs categorie die kun je terugvinden in sportscholen of in een andere professionele setting.

Maar als jij een groot budget tot je beschikking hebt en op zoek bent naar de allerbeste hometrainer die er is, dan zijn er ook modellen die geschikt zijn voor thuis.

Aanbod van €1500,- en meer >>
Bijkomende kosten

Je weet nu hoeveel een hometrainer kan kosten. Maar komen hier nog bijkomende kosten bij? Een voordeel van een hometrainer is dat wanneer je deze eenmaal gekocht hebt dat er dan nauwelijks tot geen extra kosten bij komen.

Natuurlijk kost het je wel stroom als de hometrainer op netstroom draait en bij een defect kan een eventuele reparatie ook voorkomen wanneer deze niet binnen de garantie valt.

Ook als je gebruikt maakt van een betaalde trainingsapplicatie dan komen er nog kosten bij. Apps zoals Zwift waarin je kunt trainen in een virtuele omgeving met je hometrainer kosten ongeveer 10-15 euro per maand.

Soms krijg je er een gratis abonnement (voor een bepaalde tijd) bij. Ook kun je natuurlijk gebruik maken van een gratis app, zodat je hier geen kosten aan hebt.


Meer over hometrainers:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *