FitBike Ride 2: Diepgaande Review

Laatst bijgewerkt door Casper op juli 9, 2021

fitbike-ride-2
fitbike-ride-2

De FitBike Ride 2 is een hometrainer in het lagere prijs segment, die speciaal ontworpen is voor thuisgebruik. Alle informatie over de Ride 2 vind je in deze review.

Geen zin om de hele review te lezen? Ga dan direct naar eindoordeel >>

FitBike Ride 2 review

Wanneer je opzoek bent naar een goede hometrainer voor een niet al te hoge prijs is de kans groot dat je bent uitgekomen bij de Fitbike ride 2 en erover nadenkt om deze te kopen.

Stil

Wat erg fijn is, is dat de Ride 2 erg stil is in gebruik, hierdoor kun je volop genieten van je training zonder storende externe geluiden. Dit is bij veel hometrainers dan ook anders. Dit pleit dus zeker voor de Ride 2.

De kans is groot dat jij tijdens het fietsen wilt kunnen genieten van een muziekje of misschien zelfs wel de hometrainer voor de tv neerzet om in de tussentijd te genieten van je favoriete series.

De Ride 2 sluit hier dus erg goed op aan aangezien het voorzien is van een geruisloze belt. Dit maakt je trainingen dan ook alleen maar comfortabeler.

Vliegwiel

Het vliegwiel gewicht is altijd een belangrijk punt om op te letten bij een hometrainer. Dit bepaald namelijk de mate van stabiliteit. De Fitbike is uitgerust met een vliegwiel van 5 kg, wat een prima gewicht is voor een hometrainer in dit prijs segment.

Als gevolg van het vliegwiel blijft de Ride 2 dan ook erg stabiel staan tijdens het fietsen erop. Wanneer je echter op zeer hoge intensiteit aan het trappen bent is het wel mogelijk dat de hometrainer wat zal gaan bewegen, dit kan gezien worden als een nadeel.

Comfortabele houding

Dat een comfortabele houding een belangrijk aspect is voor een hometrainer mag geen wonder heten. Echter zal je van een wat goedkopere hometrainer niet verwachten dat deze je de meest comfortabele houding zal bieden.

ride-2-zadel

Tóch valt de houding niks tegen en is eigenlijk zelfs best wel goed. De Ride 2 is op papier niet ergonomisch ontworpen. Maar toch merk je aan alles dat er rekening mee is gehouden om de sporter zo comfortabel als mogelijk te laten bewegen.

Alles is dan ook verstelbaar zodat jij op een prettige manier kunt plaatsnemen en trappen. Het stuur heeft een U-vorm, wat de houding alleen maar tegen goede komt en de rug voor een groot deel zal ontlasten.

Let op: Bestel de Ride 2 hier met korting!

Tablet houder

goedkope-hometrainer
r

Wanneer je niet het budget hebt of wilt uitgeven aan een hometrainer of spinningbike met scherm en deze toch graag wilt hebben op je apparaat, dan moet je zoeken naar andere manieren.

Het is dan ook een trend om een tablet voor je neer te leggen met je favoriete entertainment tijdens het sporten op een cardio apparaat.

Een hometrainer is het ideale apparaat om dit te doen, gelukkig is de Ride 2 dan ook voorzien van een goede tablethouder zodat jij kunt genieten van je favoriete films tijdens je work out.

Het frame van de Ride 2

Het frame van de Fitbike Ride 2 is erg stabiel. De bike weegt in totaal 21 kg, wat ongeveer op het gemiddelde ligt van een hometrainer, hier is dan ook niks mis mee.

Ondanks dat de hometrainer op hogere intensiteit ietwat instabiel kan zijn is het frame is sterk genoeg. Het is belastbaar tot maximaal 125 kg, wat voor de meeste personen ruim voldoende moet zijn.

Verplaatsen

Wil je de FitBike Ride 2 verplaatsen? Dit gaat erg makkelijk dankzij ten eerste het niet al te zware gewicht, maar ook is de bike voorzien van de handige transportwieltjes.

transport-wieltjes

Dit is wat mij betreft een must voor een hometrainer, of überhaupt een fitnessapparaat voor thuis. Op deze manier kun je de hometrainer namelijk makkelijk van A naar B verplaatsen, zonder te hoeven aanmodderen met tillen en slepen.

Het is een kwestie van oppakken en verrijden en klaar is kees.

Training

Allemaal leuk en aardig al die specificaties, maar hoe traint de Fitbike Ride 2 nou eigenlijk? dit is immers het belangrijkste, toch? Qua training doet de Ride 2 niet veel onder voor duurdere hometrainers.

Natuurlijk, de trainingsprogramma’s zijn wel wat minder uitgebreid dat professionele hometrainers, maar dat is wat mij betreft niet zo erg voor een instapmodel als de Ride 2.

Dankzij de 16 weerstandsniveau’s die je zelf geheel kunt beheren, kun je op elk voor jou gewenst niveau trainen en is er voor iedereen meer dan genoeg keuze én uitdaging om de trainingen te optimaliseren.

Gebruikersprofielen

Je kunt gebruik maken van 4 gebruikersprofielen op de Ride 2. Met zo’n profiel worden de gegevens van de betreffende gebruiker opgeslagen en kan je dus geheel trainen naar eigen behoefte.

Wat ook leuk is, is dat jij je trainingsdoel zelf kunt bepalen en in kunt stellen. Dit zorgt altijd voor een extra trainingsbeleving, waardoor de training een stuk vermakelijker en daarnaast ook effectiever wordt.

Het scherm

ride-2-scherm

De Ride 2 is voorzien van een basic scherm, waar niet al te veel rare fratsen op zitten. Je zult dan ook geen moeilijke knopjes of gecompliceerde instellingen tegenkomen wanneer je op de Ride 2 zit.

Dit is voor veel mensen een groot voordeel. De trainingscomputer is voorzien van de hoognodige knoppen en er staat duidelijk op waar deze betreffende knoppen voor dienen. Op deze manier hoef je niet uren bezig te zijn met door het menu scrollen voor je eindelijk kunt beginnen met fietsen.

Eindoordeel

De FitBike Ride 2 is een zeer degelijke en nette hometrainer die geoptimaliseerd is voor bij jou thuis. Wat de grote voordelen zijn is de makkelijke bediening, verplaatsing én het geruisloze gebruik.

Zeker gezien de lage prijs is de Ride 2 één van de betere hometrainers voor thuis in het laagste prijs segment.

Let wel even heel goed op als je deze hometrainer wilt bestellen. Het toestel wordt namelijk door meerdere winkels aangeboden, waardoor de prijzen kunnen verschillen.

Klik daarom even op de knop hieronder om de huidige laagste prijs te bekijken:


Alternatieven voor de FitBike Ride 2

Naast de Ride 2 zijn er nog een aantal alternatieven waar je ook voor kunt kiezen. Ben je op zoek naar een compacte hometrainer die je makkelijk kunt opbergen? Wellicht is een inklapbare hometrainer dan een goede keuze voor je.

Als de funties en features van de Fitbike Ride 2 je goed bevallen, kun je kiezen om een hometrainer te nemen met íets meer luxe in dezelfde categorie. De Fitbike ride 5 en de Fitbike ride 6 iplus zijn dan goede keuzes.Relevant:


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *