FitBike Ride 1 – Onze review & test

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op juli 13, 2024

fitbike-ride-1-hometrainer-review

Heb je interesse om de FitBike Ride 1 te kopen? Ik raad je aan om eerst even deze korte review te lezen. In deze FitBike Ride 1 review ontdek je namelijk alles wat je moet weten over deze hometrainer.

Wat zijn de plus- en minpunten en hoe zit het met de belangrijkste eigenschappen? Lees snel verder en kom erachter!

De FitBike Ride 1 in het kort

fitbike_ride_1_hometrainer

De Ride 1 is niet de enige hometrainer van FitBike. Het is één van de vele uitvoeringen dat het merk te bieden heeft. Echter wekt de Ride 1 bij veel mensen de interesse aangezien dit het goedkoopste model is.

Mocht je dus op zoek zijn naar een betaalbare hometrainer, dan biedt dit model mogelijk de juiste uitkomst. Natuurlijk is hij wel wat minder uitgebreid dan z’n grotere broers.

Echter biedt deze hometrainer een hele goede prijs- kwaliteitverhouding. Met een adviesprijs van nog geen 300 euro is hij spotgoedkoop, terwijl het toestel wel de verwachtingen waarmaakt op de belangrijkste punten.

Zo heeft hij bijvoorbeeld een groot comfort, waardoor je plezierig traint. Ook is hij een stuk steviger dan andere hometrainers van deze prijsklasse. Met een belastbaarheid van maximaal 120 kg kun je uitgaan van een stevige en duurzame hometrainer.

Hij heeft een magnetisch weerstandssysteem, waardoor het apparaat heerlijk stil is. Bovendien is hij heel compact. Ideaal voor in huis dus!

Helaas heeft hij geen trainingsprogramma’s en is ook het zadel niet horizontaal verstelbaar. Toch wel jammer, maar voor een aantal trainingen per week geen groot probleem.

Waarom wel kopen? ✅

  1. De Ride 1 is een stuk steviger en duurzamer dan andere hometrainers met een soortgelijke prijs
  2. Zorgt voor een comfortabele training
  3. Inclusief tablethouder, waardoor jij je niet meer hoeft te vervelen
  4. FitBike is een gerenommeerd en betrouwbaar merk
  5. Maar liefst 10 jaar garantie op het frame

Waarom niet kopen? ❌

  1. Het zadel is niet horizontaal verstelbaar
  2. Geen beschikking tot trainingsprogramma’s
  3. Niet geschikt voor professioneel gebruik


Let op: wil je deze hometrainer kopen? Klik dan op de knop hieronder voor de laagste prijs:


Video review van de FitBike Ride 1

Hieronder zie je een video van onze Ride 1 review. Daarin kun je zien waarop we deze hometrainer zoal getest hebben.

Mocht je er dus meer beeld bij willen hebben? Bekijk dan de onderstaande video even na het lezen van deze review.

Wat je mag verwachten van deze hometrainer

Wat kan ik nou exact verwachten van deze hometrainer? Hieronder gaan we er wat dieper op in.

De training

Qua training heb je 8 weerstandsniveaus, waardoor je op jouw eigen niveau kunt sporten. Bovendien kun je jouw trainingen op die manier doelgericht opbouwen.

Het vliegwiel weegt 3 kilo, wat niet heel zwaar is. Hierdoor zul je wel wat verschil merken met bijvoorbeeld een professionele hometrainer uit de sportschool.

Desalniettemin voelt de trapbeweging opvallend natuurlijk aan. Je kunt er dus fijn en realistisch op fietsen.

Het gemis van trainingsprogramma’s is jammer, maar je kunt prima zelf wisselen van intensiteit om te variëren in je training.

Het geluid

Zoals ik al aangaf maakt deze hometrainer dankzij de elektrische weerstand opvallend weinig geluid. Ook de aandrijving met een moderne V-snaar heeft hier een groot aandeel in.

Heel erg fijn, want ik denk dat niemand zit te wachten op een luidruchtige hometrainer. Dat zorgt alleen maar voor frustratie van huisgenoten en buren.

Het comfort

De Ride 1 van FitBike heeft een relatief groot zadel. Er zit niet zomaar een zadel op, maar een comfortabel gelzadel die jou maximaal zitcomfort geeft.

Dit is toch wel opvallend, aangezien goedkopere toestellen meestal kleinere en hardere zadels hebben, met minder comfort als gevolg.

FitBike vindt gebruiksgemak en comfort echter heel belangrijk, vandaar deze keus.

Hartslagmeter

Wil jij alles uit je trainingen halen? Dan kan het wel eens raadzaam zijn om je hartslag in de gaten te houden tijdens het sporten.

Als je in de ideale hartslagzone zit, ligt de verbranding namelijk een stuk hoger. Ook kun je zo efficiënter conditie opbouwen.

Doordat de FitBike Ride 1 hartslagsensoren heeft kun je dit allemaal nauwlettend in de gaten houden. Deze sensoren bevinden zich gewoon op het stuur. Je kunt je hartslag dus eenvoudig meten tijdens het fietsen.

Ervaringen van gebruikers

Naast dat wij de Ride 1 getest hebben, hebben we ook gekeken naar de meningen van andere gebruikers. Omdat deze hometrainer al een tijdje bestaat, staan er best wat reviews online.

De meeste hiervan zijn positief. Men ziet de Ride 1 over het algemeen als een goede hometrainer in zijn prijsklasse.

De reviews kun je bekijken bij Betersport, bol.com en Decathlon.

Voor wie is de FitBike Ride 1 een geschikte hometrainer?

fitbike_ride_1_hometrainer

De FitBike Ride 1 is niet geschikt voor iedereen. Mocht jij bijvoorbeeld iedere dag gebruik willen maken van een hometrainer, dan zou ik je dit toestel niet aanraden.

Maar zoek je een hometrainer om op regelmatige basis te werken aan je gezondheid, vetverlies of conditie? En wil je daar niet de hoofdprijs voor betalen? Dan is de Ride 1 zeker een aanrader.

Je haalt namelijk een duurzaam en comfortabel toestel in huis, dat aan alle verwachtingen voldoet voor een volwaardige training.

Conclusie

Je weet nu de voornaamste voordelen en nadelen. Ook ben je op de hoogte van de belangrijkste eigenschappen en voor wie deze hometrainer geschikt is..

Kortom, alles wat je moet weten om tot de juiste keus te komen! Mocht je deze hometrainer willen kopen, check dan even de beste huidige deal via de knop hieronder:
Zijn er goede alternatieven?

Is de Ride 1 toch niets voor jou? Een soortgelijke hometrainer uit dezelfde prijsklasse is dan de VirtuFit HTR 1.0.

Ben je echter op zoek naar een wat uitgebreider toestel? En heb je daar ook een groter budget voor over? Dan zijn er gelukkig nog meer goede alternatieven.

Van hetzelfde merk kan je bijvoorbeeld voor één van de uitgebreidere modellen kiezen:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *