FitBike Hometrainers & Spinningfietsen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 2, 2023

fitbike

FitBike hometrainer of spinningfiets kopen? Op deze pagina ben je aan het juiste adres!

Je kunt hier namelijk het complete overzicht vinden van het aanbod van FitBike. Lees dus snel verder en zoek het meest geschikte apparaat voor jou uit!

FitBike: over het merk

FitBike is een merk dat exclusief te koop is bij Betersport. Dit is één van de grootste fitnesswinkels in Nederland die het voornamelijk erg goed doen met hun webshop.

Omdat de vraag naar kwalitatief sterke én betaalbare hometrainers erg groot was besloot het team een eigen merk te ontwikkelen dat voornamelijk gericht is op alle ‘fitness fietsen’ voor thuisgebruik.

fitbike

We hebben het dan zowel over hometrainers als over spinningfietsen. Ben jij opzoek naar een hometrainer óf een spinningfiets van FitBike? Dan is dat een zeer verstandige keuze.

De apparaten zijn namelijk met grote zorg samengesteld en staan bekend om de duurzame kwaliteit en hun gebruiksvriendelijkheid.

Op deze pagina vind je een overzicht van álle apparatuur van FitBike, zodat je de beste keuze kunt gaan maken:

Het aanbod FitBike hometrainers

Laten we beginnen met het aanbod hometrainers. Het onderstaande aanbod is helemaal up to date en wordt continu bijgewerkt.

Van elke hometrainer uit het onderstaande overzicht heb ik een uitgebreide review gemaakt.

Twijfel je dus nog over het apparaat, of wil je er meer over weten? Lees dan de desbetreffende review.

Ook is het mogelijk om direct de beste huidige prijs te bekijken vanuit onderstaand overzicht. Je hoeft dan enkel op de knop te klikken die onder de beschrijving staat.

Laten we beginnen met het aanbod FitBike hometrainers:

FitBike Ride 6 iPlus

ride 6 iplus - beste allround hometrainer

We beginnen direct goed, met de FitBike Ride 6. Dit is de meest uitgebreide hometrainer die FitBike in de gelederen heeft en hier is dan ook werkelijk niets op aan te merken.

De Bike is zeer uitgebreid uitgerust met allerlei handige functies en luxe features. Bovendien zit en fietst het apparaat erg comfortabel, zoals je dat mag verwachten van een hometrainer van FitBike.

Hoewel het een erg fijne hometrainer is, kost het wel wat meer dan de meeste andere modellen.

Op het moment van schrijven kost het toestel 449 euro, wat overigens alsnog een belachelijk lage prijs is als je bedenkt wat voor kwaliteit je er voor terugkrijgt.

Wil je meer weten over deze bike? Lees dan eens onze Fitbike Ride 6 iplus review, óf bekijk direct de huidige prijs:
FitBike Ride 5 (iPlus)

ride 5 iplus - beste hometrainer thuis

De Ride 5 is met afstand de populairste hometrainer van FitBike. Het wordt dan ook als hét pareltje beschouwd onder de hometrainers.

Wat deze Bike dan zo goed maakt? Het is waarschijnlijk een gezonde combinatie van de onwijs goedkope prijs en de goede kwaliteit.

Je kunt het dan ook beschouwen als een ‘low budget model’. Máár hier merk je niks van wanneer je erop traint.

Sterker nog: tijdens het fietsen op de Ride 5 is het net alsof je op een hoogwaardige hometrainer fietst. Alles voelt erg comfortabel aan.

Je hebt overigens keuze tussen meerdere edities. Zo is er bjivoorbeeld naast de klassieke Ride 5, de iplus versie, waarbij het mogelijk is om deze met je tablet of telefoon te verbinden.

Lees één van onze reviews van de; Fitbike Ride 5 óf van de Ride 5 iplus (met Bluetooth).

Of bekijk hieronder direct het huidige aanbod:
Senator Ergometer (iPlus)

fitbike senator iplus - beste hometrainer test

De FitBike Senator iplus kun je beschouwen als een vreemde eend in de bijt tussen alle andere FitBikes.

Dit maakt deze hometrainer overigens niet minder goed, integendeel zelfs. De Senator iplus is namelijk een apparaat van hoogwaardige kwaliteit en onderscheid zich van de rest doordat het een zogenoemde ergometer hometrainer is.

Hiermee wordt bedoeld dat je de kracht die je levert kunt aflezen en de weerstand voor het trainen kunt instellen. Dit kan in wattage, wat erg nauwkeurig is.

Een nadeel kan zijn dat deze hometrainer wat duurder is in vergelijking met de rest, máár het is zeker een echte aanrader als je opzoek bent naar een hoogwaardige bike of een ergometer.

Met name voor revalidatie doeleinden is dit toestel zeer populair, mede omdat het een lage instap heeft.

Maar óók als je niet revaliderende bent, is het een goed toestel om de nodige calorieën en kilometers op weg te trappen.

Lees de FitBike Senator review of klik hieronder om direct de kortingspagina te bekijken:
FitBike Ride 3

ride-3-instap

De FitBike Ride 3 kun je zien als de gulde middenweg tussen alle bikes. Het is een erg degelijk toestel en je kunt hier dan ook op genieten van een goede kwaliteit training.

Het doet wel iets onder voor de Ride 5 en 6, maar dat neemt niet weg dat de Ride 3 een echte aanrader is.

Als je wat minder budget te besteden hebt, of je hecht wat minder waarde aan ‘luxe’ functies, dan is de Ride 3 een echte no nonsense hometrainer, waar alle hoognodige functies op zitten.

Het enige nadeel hiervan is wel dat je het stuur niet kunt verstellen. Als je daar echter geen moeite mee hebt is dit toestel zeker ‘t overwegen waard.

Meer informatie kun je vinden in de uitgebreide FitBike Ride 3 review, of klik op de knop hieronder:
FitBike Ride 2

fitbike-ride-2

Dit is de op één na goedkoopste hometrainer van allen, maar dat doet niet veel af van de kwaliteit.

Als je dus zoekt naar een echte budget hometrainer, dan is de Ride 2 zeker het overwegen waard. Het is naar mijn mening ook de beste hometrainer als je weinig budget te besteden hebt, of wilt besteden.

Het heeft zelfs 16 verschillende weerstandsniveaus en is belastbaar tot 125 kg. Dit zijn eigenschappen die je van vrijwel geen enkele andere hometrainer in dit prijssegment kan of mag verwachten.

Wil je meer weten over deze FitBike hometrainer? Bekijk dan de FitBike 2 review, óf bekijk de beste huidige prijs:
FitBike Ride 1

fitbike_ride_1_hometrainer

Last but not least, de FitBike Ride 1. Dit is de absolute budget hometrainer van het stel. Voor een lange tijd was het Ride 1 niet meer verkrijgbaar omdat het ondertussen al flink verouderd was.

FitBike besloot echter om dit model nieuw leven in te blazen. Zo heeft iedereen met een wat minder groot budget toch volop goede mogelijkheden. Dit model is volledig vernieuwd en is een waardig model voor een lager budget.

Het is met 21 kg absoluut een lichtgewicht. Ook het vliegwiel van slechts 3 kilo is zeer licht. Dat is overigens niet zo gek, gezien de lage prijs.

Mocht je als beginnende sporter een mooi instapmodel zoeken, dan is dit een meer dan prima keus. Wil je meer mogelijkheden? Kies dan voor een van de bovenstaande hometrainers.
Het aanbod FitBike Spinningfietsen

Nu we alle FitBike hometrainers hebben gehad, is het tijd om het te gaan hebben over de Fitbike spinningbikes.

Doe jij momenteel (nog niet) aan spinning en wil je een goed toestel in huis halen? Of wellicht is je huidige spinningfiets wel aan vervanging toe.

Hoe dan ook, met een FitBike spiningfiets haal je niet alleen een goed betaalbare, maar ook nog eens een hoogwaardige fiets in huis.

Bekijk het complete aanbod hieronder:

Race Magnetic Pro

beste spinningfiets thuis - FitBike Race Magnetic Pro

We beginnen direct goed, met de meest populaire van alle FitBike spinningfietsen.

De Race Magnetic Pro staat zeer goed bekend in de fitnesswereld en wordt beschouwd als een goede, betrouwbare en hoog te belasten fiets voor thuisgebruik, máár de bike kan zelfs professioneel gebruikt worden.

Het is dan ook maar zelden dat we een professionele spinningfiets tegenkomen voor zo’n lage prijs.

Maar alleen voor de lage prijs hoef je het niet te doen. Uiteindelijk is de kwaliteit natuurlijk veel belangrijker bij een grote aankoop zoals een spinningbike.

Over de kwaliteit hoef je je absoluut geen zorgen te maken bij dit top model. Ik nodig je dan ook uit om de Race Magnetic Pro Review te lezen, óf hieronder te klikken voor meer informatie:
Race Magnetic Home

beste spinningfiets - fitbike race magnetic home

De FitBike Race Magnetic Home is grotendeels vergelijkbaar met de bovenstaande editie. Echter zijn er een aantal details in de specificaties die het grote verschil maken.

Ook met deze indoor bike kun je meer dan prima uit de voeten voor een goede en intensieve spinningtraining in huis.

Deze bike valt in de categorie intensief thuisgebruik. Dit betekend dat het thuis gebruikt kan worden op dagelijkse en intensieve basis. Ideaal voor de echte spinning liefhebbers dus!

Dankzij het chique uiterlijk en het dikke vliegwiel is deze spinningfiets tot slot een echte lust voor het oog, en zal het jouw huiskamer ongetwijfeld niet misstaan.

Je kunt meer over deze spinningfiets lezen in de FitBike Race Magnetic Home review, of door op de onderstaande knop te klikken:
Race Magnetic Basic

home-basic

Naast de bovenstaande twee top modellen is er ook nog een FitBike Race spinningfiets op de markt die wat meer gericht is op de beginner. De ‘Basic’ editie is dan ook net wat minder uitgebreid.

Het heeft bijvoorbeeld geen standaard SPD pedalen en ook géén mogelijkheid om je hartslag te meten.

Hecht je veel waarde aan luxe eigenschappen en features? Dan kun je wellicht toch beter voor één van de bovenstaande spinningfietsen kiezen.

Maar als je genoegen neemt met een íets minder uitgebreid model, dan is de Race Magnetic Basic een meer dan prima keuze.

Meer gebruikerservaringen, informatie en eigenschappen kun je bekijken via de onderstaande knop:
FitBike Race 8

fitbike-race-8

Naast de ‘Magnetic serie’ van Fitbike zijn er ook nog andere spiningfietsen in het aanbod te vinden, zoals bijvoorbeeld de fraaie Race 8.

Dit is ook weer een erg populaire spiningfiets, die uiterst nauwkeurig in te stellen is via het revolutionaire weerstandssysteem.

Verder heeft het een comfortabel stuur, dat fijn is beet te houden en is het super stil in gebruik.

Tijdens het spinnen zul je de Race 8 amper horen, wat voordelig is als je in alle rust wilt kunnen genieten van jouw training, of van een muziekje tijdens het fietsen.

Als je meer te weten wilt komen over deze spinningbike, dan nodig ik je uit om de FitBike Race 8 review door te nemen, óf om hieronder te klikken:
FitBike Race 4

fitbike race 4

De Race 4 is lange tijd niet verkrijgbaar geweest, maar is sinds enige tijd weer helemaal terug. En beter dan ooit. Deze spinningbike is flink gemoderniseerd en daarmee helemaal bij de tijd.

Zo heeft de spinfiets bijvoorbeeld Bluetooth, waardoor je ermee kunt trainen in combinatie met Zwift. Dit is een populaire trainingsapp waarmee je virtuele tochten maakt.

Kleine minpuntjes zijn het ietwat lichte vliegwiel en het gemis van SPD pedalen. Echter wegen de grote voordelen veel zwaarder.

Zeker voor deze prijs is dit daarom een absolute aanrader voor de beginner én de meer gevorderden.

Bekijk onze Race 4 review, of klik hieronder voor de beste deal:
FitBike Race 3

fitbike-race-3

Net zoals de FitBike Ride 3 bij de hometrainers, is de Race 3 het ware instapmodel van de spinningfietsen.

Als graag wilt beginnen met thuis trainen voor een zeer schappelijke prijs, dan is dit wellicht één van de betere opties die je hebt. Naar mijn mening is dit zelfs dé beste budget spinningfiets.

Eigenlijk zit er alles op wat je nodig hebt voor een volwaardige fietstraining. Het enige wat als ‘jammer’ beschouwd kan worden, is dat het geen hartslagmeter heeft. Maar dit is voor de meesten geen noodzakelijke functie.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de FitBike Race 3? Neem dan snel een kijkje in de Race 3 review, of klik op de blauwe knop hieronder:
FitBike Race 2

fitbike-race-2

Tot zover de minst uitgebreide spinbike van FitBike is de Race 2. Daarmee is het ook gelijk de goedkoopste. Dit is zelfs een zeer voordelige spinningfiets.

Ideaal voor de beginner of recreatieve sporter, maar minder ideaal voor de gevorderden.

De bike is net zoals de andere FitBike spinningfietsen geruisloos, gemakkelijk en comfortabel in gebruik. Ook het vliegwiel is met 13 kg nog vrij zwaar.

Het heeft – net zoals de andere modellen – zelfs een trainingscomputer. Toch is het apparaat iets minder sterk en daardoor minder zwaar en intensief belastbaar.

Meer info ontdek je in de Race 2 review, of klik hieronder voor de prijs:
Airbikes: de revolutionaire ‘fitness en crossfit fietsen’

airbike-kopen-fitbike-the-beast

Een airbike, ook wel een crossfit fiets genoemd, is een relatief nieuw fitness en crossfit apparaat op de markt.

Sinds enige tijd zijn deze toestellen uitermate populair geworden. Het team van Fitbike besefte maar al te goed dat het niet achter kon blijven en besloot dan ook om óók een airbike op de markt te gaan brengen.

En dat werd er niet zomaar een.. We hebben het namelijk over FitBike The Beast.

Deze robuuste airbike is van alle markten thuis en maakt het mogelijk om een volwaardige HIIT (hoge intensiteit intervaltraining) op te volbrengen.

Als jij wel houdt van een uitdaging en op zoek bent naar een airbike is dit een echte aanrader.

Klik hieronder voor de prijs, of lees mijn uitgebreide FitBike The Beast review:
Montage

De montage blijft altijd een belangrijk punt bij het aanschaffen van een fitnessapparaat.

Of het nou gaat om een hometrainer, of om een spinningfiets, het zal voor vrijwel niemand een favoriete bezigheid zijn, máár het hoort er nou eenmaal bij.

Gelukkig zijn de FitBike hometrainers en spinningfietsen gemakkelijk te monteren. Je bent zelf enkel verantwoordelijk voor de eindmontage van het toestel dat je aanschaft.

Bovendien is FitBike een Nederlands merk, wat de duidelijkheid van de gebruiksaanwijzingen alleen maar ten goede komt. Ook de service is erg goed en staan altijd klaar voor hulp, mocht je er niet uitkomen.

Ervaringen

Als je voordat je een aankoop doet nog even de gebruikerservaringen en reviews wilt checken, is dat heel begrijpelijk.

Het is dan ook een groot voordeel dat er van vrijwel alle Fitbike hometrainers en spinningfietsen meer dan genoeg gebruikerservaringen en reviews op het internet te vinden zijn.

Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen op de officiële productpagina’s voor eerlijke reviews van gebruikers.

Ook op bol.com zijn er heel erg veel reviews te vinden bij vrijwel elk apparaat.

En alsof dat nog niet genoeg was, zijn er nog tal van andere websites waar je terecht kunt om ervaringen te lezen of te delen.

Heb je nog geen definitieve keuze kunnen maken welk apparaat je wilt gaan kopen? Neem dan een kijkje in het complete overzicht.

Veelgestelde vragen

Zit je momenteel nog met een vraag over FitBike, of over een specifiek toestel? Wellicht dat je vraag hieronder staat.

Zo niet, stel je vraag dan door een reactie achter te laten onder dit artikel. Ik zal je vraag dan zo goed mogelijk beantwoorden!

Wat is de beste FitBike hometrainer?

Het is lastig om voor jou te bepalen wat de beste FitBike hometrainer is. Het is namelijk afhankelijk van meerdere factoren wat voor jou de beste keuze is. Heb je bijvoorbeeld veel of weinig budget en hoe intensief ga je de hometrainer gebruiken? In deze koopgids kom je erachter welke FitBike het beste aansluit bij jouw wensen. Als je advies wilt over de beste keuze voor jou, laat dan even een reactie achter onder dit artikel en ik zal je adviseren.

Wat is de beste FitBike spinningfiets?

Net zoals bij het zoeken van de beste hometrainer, geldt ook voor de beste FitBike spinningfiets dat het persoonsafhankelijk zal zijn wat voor jou de beste keuze is. Er zijn spinningbikes in verschillende prijssegmenten en in verschillende gebruikersklassen. Hierboven vergelijk je ze allemaal. Twijfel je nog over de beste keuze? Laat dan een reactie achter onder dit artikel!

Heeft FitBike een eigen website?

ee, op dit moment heeft het merk geen eigen officiële website. Het aanbod is te vinden in de webshops van de aanbieders en op deze pagina.Misschien ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *