FitBike Race 8 – Review

Laatst bijgewerkt door Casper op september 11, 2021

fitbike-race-8
fitbike-race-8

Van plan om FitBike Race 8 te kopen? Na het lezen van deze review kun jij de beste keuze maken.

In deze review bespreken we uitgebreid de eigenschappen van de FitBike Race 8 en kom je erachter of deze spinningbike geschikt is voor jou, en het kopen waard is.

Inhoud:

Fitbike Race 8 ervaringen

Als je op zoek bent naar een niet al te dure spinningfiets kom je al gauw uit bij de Fitbike Race 8. Deze bike is al jaren een best-seller. Maar is hij wel echt zo goed?

fitbike-8-review

Het is zo dat duur fitnessapparatuur niet persé áltijd beter is, Ik kan me dan ook voorstellen dat je er niet al te veel aan wilt uitgeven.

Voor een spinningbike is de Race 8 echt een koopje. Ik had er van te voren dan ook niet al te hoge verwachtingen van.

Ergonomisch ontworpen

Máár tot mijn verbazing fietste deze bike aardig soepel en comfortabel. Hij is dan ook niet voor niets ergonomisch ontworpen. Dit wilt zeggen dat de afstellingen geoptimaliseerd zijn voor een goede houding.

Een goede houding is dan ook erg belangrijk tijdens het spinnen. Een verkeerde houding kan namelijk op den duur blessures gaan opleveren.

race8-stuur

Ook het stuur houdt fijn vast. Je hebt er lekker veel grip op. Ik heb er een hekel aan als je zweet handen hebt die van het stuur afglijden tijdens het fietsen. Hier heb ik dus weinig op aan te merken.

Aandrijving

De aandrijving van de Fitbike Race 8 verbaasde me nog wel het meest. Deze bike wordt namelijk niet met een ketting aangedreven, maar door een V-belt.

Ik ben hier zelf een enorm fan van. Vooral omdat deze belt muisstil is. Dit komt dan ook goed van pas als jij van plan bent om de fiets thuis te gaan gebruiken.

Je hoeft hierdoor niemand tot last te zijn in jouw omgeving en jij kunt ongestoord voluit spinnen!

Waterpas

Dit is voor mij wel een must. Een spinningfiets moet en zal waterpas instelbaar zijn. Er is namelijk niets zo vervelend dan een spinning fiets die wiebelt tijdens het trappen.

De afstelling werkt erg simpel en goed, hier heb ik dus niks over te klagen.

Hartslagmeter & Bluetooth

De bike beschikt alleen niet over een hartslagmeter. Dit zou je als nadeel kunnen zien. Ik weet echter dat de meeste ingebouwde hartslagmeters bij fitnessapparatuur toch niet accuraat zijn.

Hier kun je het best een sporthorloge/activity tracker of hartslagband voor gebruiken als je dit graag bijhoudt.

Ook zit er geen Bluetooth verbinding op de Fitbike Race 8. Virtueel trainen met een applicatie is hierdoor dus niet mogelijk.

Of dat erg is? Wat mij betreft maakt dat niet zoveel uit. Maar houd jij er van om virtueel te trainen? Dan kun je toch echt beter voor een spinningfiets met Zwift kiezen.

Voor thuis

Naar mijn mening is de Fitbike Race 8 uitermate geschikt om thuis te gebruiken. Mede dankzij het fijne formaat, makkelijke verstelbaarheid en stille V-belt.

Als je echter op zoek bent naar een spinningfiets met luxe features kun je beter voor een andere bike gaan. Maar je betaald dan wel wat meer, het is maar net waar jij prioriteit aan geeft.

Ik vind de FitBike Race 8 in elk geval een zeer geschikte en fijne spinningfiets voor thuisgebruik.

Ik kom dan ook eigenlijk niets te kort qua trainingsmogelijkheden op deze spinningbike. Maar ik kan me voorstellen dat sommigen misschien net wat meer luxe willen.

Computer

De Fitbike Race 8 beschikt over een trainingscomputer, hiermee kun jij alles bijhouden zoals je gewend bent, zoals je afstand en tijd.

Het heeft niet erg veel extra functies. Dit zorgt er voor dat ’t makkelijk te bedienen is.

Wat mij betreft zijn meer functies niet altijd beter. Vaak raak je het overzicht dan kwijt, en de helft gebruik je meestal toch niet.

✅ Voordelen

fitbike-8-zadel
 • Maakt weinig lawaai
 • Ergonomisch afstelbaar
 • Waterpas
 • Erg makkelijk te gebruiken
 • Trainingscomputer
 • Stuur houdt fijn beet
 • Één van de goedkoopste spinningbikes op de markt
 • Zadel zit erg comfortabel
 • Stevig

❌ Nadelen

 • Geen bluetooth
 • Geen interne hartslagmeter
 • Vaak uitverkocht of niet op voorraad

TIP: Bekijk hier de laagste prijs


Wat zeggen anderen over de FitBike Race 8?

fitbike-race-8-ervaringen

Je weet nu hoe wij over deze spinningfiets denken. Maar wat vinden anderen er eigenlijk van?

Het mooie is dat jij heel wat reviews en gebruikerservaringen door kunt nemen.

Op deze manier kun je alvast een goed beeld krijgen van wat je ongeveer kunt gaan verwachten.

Als jij graag meer FitBike Race 8 reviews wilt doornemen, raden wij je aan om naar de productpagina te gaan van deze spinningbike.

Als je die reviews leest weet je namelijk zeker dat het afkomstig is van gebruikers die de Race 8 echt gekocht hebben en in gebruik genomen hebben.

Momenteel zijn er genoeg ervaringen van gebruikers te vinden. Deze kun je bijvoorbeeld lezen op deze productpagina en ook op bol.com.

Samenvatting & conclusie

Als je zoekt naar een goedkope spinningbike kom je al gauw uit bij de Fitbike Race 8.

Ondanks de lage prijs is dit een erg nette spinningbike die zeer makkelijk te gebruiken is, en bovendien erg geschikt voor thuis is.

Mede dankzij de stille V-belt, het zware vliegwiel en de fijne trainingscomputer is dit een hele goede keus!

De Fitbike Race 8 is niet altijd voorradig. Er is namelijk een grote vraag naar deze fiets, wat ik me goed kan voorstellen.

Klik op de knop hieronder om het huidige aanbod en de beste prijs te bekijken:
Beste alternatieven

Is de FitBike Race 8 toch niet de ideale spinningfiets voor jou? Of is hij momenteel niet leverbaar? Dan zijn er gelukkig nog genoeg goede alternatieven:

Tot slot

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze review, en wens je alvast veel spin plezier toe! Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter.

Meer lezen:


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *