FitBike Race Magnetic Basic: Review

Laatst bijgewerkt door Casper op juni 17, 2022

fitbike-race-magnetic-basic
fitbike-race-magnetic-basic

In deze FitBike Race Magnetic Basic review gaan we het hebben over deze vrij eenvoudige spinningfiets die ontworpen is voor thuisgebruik.

Je komt erachter of dit de beste keuze voor jou is, of dat je toch beter op zoek kunt gaan naar een alternatief.

FitBike Race Magnetic Basic: eerste indruk

Op het eerste gezicht vind ik de FitBike Race Magnetic Basic een mooie en vooral degelijke spinningbike.

Ik vind het persoonlijk een retro uitstraling hebben, waar je natuurlijk maar net van moet houden.

De eerste indruk bij een spinningfiets zet vaak meteen de toon en is naar mijn mening dan ook zeker belangrijk.

Maar toch is de eerste indruk zeker niet allesbepalend. Uiteindelijk draait het uiteraard nog altijd om de functionaliteiten en gebruikerservaring bij een spinningfiets, of bij welk fitnessapparaat dan ook.

Spinnen op de Magnetic Basic

achterkant-spinningfiets

Het daadwerkelijke trainen op de Magnetic Basic is waar het uiteindelijk om draait.

Hier kunnen namelijk nog altijd grote verschillen tussen zitten. De ene spinningfiets is de andere niet en je voelt vaak vrijwel direct al of het je bevalt of niet.

De eerste indruk van de Magnetic Basic was zoals gezegd best goed, dat geldt ook voor het daadwerkelijke trainen hierop.

Alles voelt soepeltjes aan en het fietst fijn en bovendien geruisloos. Met name dat geruisloze bevalt me erg goed. Als ik ergens namelijk wel een hekel aan heb is het wel een spinningfiets die lawaai maakt..


FitBike Race Magnetic Basic Review: de eigenschappen

Over de FitBike Race Magnetic Basic, zoals de naam al doet vermoeden, een eenvoudig toestel is, wil ik het graag toch even hebben over een aantal specifieke eigenschappen.

Ik zou hier enorm veel over kunnen vertellen, maar ik zal het zo kort mogelijk proberen te houden.

Het design

Hier hadden we het net al over, het design bepaald uiteindelijk toch vaak of je een spinningbike uiteindelijk al dan niet koopt.

Elke keer dat je naar je spinningfiets toeloopt om te gaan trainen, moet het er uitnodigend uitzien en moet je trots kunnen zijn op je toestel.

Hoewel het uiteindelijk natuurlijk om het trainen draait, wilt niemand fietsen op een foeilelijk apparaat.

Gelukkig is dat met de Magnetic basic dus niet het geval. Het design heeft zo zijn charme en zou menig sportruimte niet misstaan.

Op meerdere manieren verstelbaar

fitbike-basic-zadel

Je kunt het zadel van de fiets op twee verschillende manieren verstellen, namelijk verticaal en horizontaal.

Het is op de centimeter nauwkeurig in te stellen met behulp van een heel handig pop-in systeem.

Goede mogelijkheden qua verstelling zijn wat mij betreft echt essentieel als het gaat om spinningfietsen.

Het moet gewoon mogelijk kunnen zijn om in een goede houding te fietsen, zodat je pijnvrij en verantwoord je trainingen door kunt komen.

Makkelijke trainingscomputer

Ook wat betreft de trainingscomputer doet de FitBike Race Magnetic Basic zijn naam eer aan. Deze is dan ook met recht ”basic” te noemen.

Hier zal je geen gekke fratsen op kunnen ontdekken, of moeilijke en geavanceerde mogelijkheden.

Het is simpel te bedienen en je kunt gewoon alles van het scherm aflezen wat jij moet weten tijdens je training.

Wat mij betreft is er met het scherm dan ook niks mis. Hou jij er echter van om over wat meer functies en een uitgebreidere trainingscomputer te beschikken? Dan kun je toch echt beter op zoek gaan naar een ander alternatief.

Hoeveel kost de FitBike Race Magnetic Basic?

magnetic-basic-review

Hoeveel kost deze spinningfiets dan eigenlijk? De prijs speelt uiteraard ook geen onbelangrijke rol in je definitieve keuze.

Iedereen heeft zijn eigen budget en de een heeft nu eenmaal wat meer over voor een spinningfiets, dan de ander.

Als jij de FitBike Race Magnetic Basic op het oog hebt, dan is de kans groot dat je zoekt naar een wat goedkopere spinningfiets. Wat dat betreft mag je over de prijs dan ook zeker niet klagen..

Het kost je namelijk 449 euro (bekijk hier de huidige prijs), wat gezien de uitstekende kwaliteit echt een goede prijs is.

Als je deze prijs echter vergelijkt met de andere spinningfietsen van FitBike, dan zijn de verschillen niet eens zo extreem groot.

De FitBike Race Magnetic Home heb je bijvoorbeeld al voor 100 euro meer. En de Race Magnetic Pro kost je 200 euro meer.

Hierdoor kan het toch wel een lastige keuze worden, aangezien het echt een investering is waar je als het goed is nog lang plezier aan gaat beleven.

Race Magnetic Basic ervaringen en reviews

Ben je op zoek naar reviews over de FitBike Race Magnetic Basic? Het kan zich zeker lonen om de reviews en ervaringen van andere gebruikers te lezen, zodat jij een goed beeld kunt krijgen van deze spinningfiets.

Je kunt door het lezen van reviews en ervaringen vaak wel de goede en wat minder sterke kanten achterhalen.

De reviews zijn te vinden op deze officiële productpagina van deze bike en ook op deze pagina zijn er tal van reviews te vinden.

Eindoordeel: is de FitBike Race Magnetic Basic het kopen waard?

Aangekomen bij het eindoordeel kunnen we wel concluderen dat de Race Magnetic Basic een hele nette spinningbike is voor een zeer schappelijke prijs.

Je moet natuurlijk geen volwaardige luxe verwachten, maar voor een goede spinningtraining is dit een prima spinningfiets. Zeker als beginner kun je hier goed mee uit de voeten!

Wat mij betreft is dit dan ook een ideale keuze voor een beginner. Echter blijft de keuze aan jou of je niet voor een uitgebreidere fiets kiest, zeker met het oog op de toekomst.

Een spinningbike kan namelijk nog jarenlang meegaan en daarom zou je ook direct een wat uitgebreider toestel kunnen kiezen.

Benieuwd naar het huidige aanbod en de beste prijs? Klik dan op de knop hieronder:Wat zijn je beste alternatieven?

Zoals gezegd zijn er een hoop goede alternatieven te vinden voor dit toestel. Bekijk eens een van onze andere reviews voor andere goede en vergelijkbare spinningfietsen:


Nog vragen?

Heb je nog vragen over deze bike of heb je advies nodig over dit toestel, of een andere spinningfiets? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!

Misschien ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.