Crossfit fiets kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 7, 2023

crossfit-fietsen
crossfit-fiets

Een crossfit fiets kopen voor bij jou thuis of voor in de crossfit box? Zo’n fiets kan erg goed gebruikt worden tijdens crossfit trainingen.

De officiële benaming van zo’n toestel is een airbike. Het is ideaal voor crossfit omdat je er binnen korte tijd een intensieve training op kunt doen.

Over de benaming

Er bestaat officieel niet zoiets als een crossfit fiets. Veelal wordt hier een airbike mee bedoeld.

Op dit toestel kun je fietsen terwijl je ook je armen meebeweegt. Dit doe je met een bepaalde weerstand, waardoor het alleen maar zwaarder wordt.

crossfit-fietsen

Zo’n ‘crossfit fiets’ werkt op luchtweerstand. Het kan dan ook behoorlijk wat lawaai maken terwijl je erop fietst. Dit soort crossfit apparaten zijn vaak terug te vinden in een crossfit box, maar ook regelmatig in een gym.

De fietsen worden alsmaar populairder en vrijwel iedere crossfitter zal er wel eens gebruik van maken. Het is een ideale manier om binnen korte tijd aan je conditie te werken, kracht op te bouwen en kcal te verbranden.

Crossfit fiets kopen

Wil je zelf een crossfit fiets kopen? Klik dan op de blauwe knop voor meer informatie en de beste mogelijkheden.


Trainen op een crossfit fiets

airbike-training

Trainen op zo’n toestel is niet niks. Je kunt het dan ook maar moeilijk vergelijken met bijvoorbeeld spinning, wat onder fitness valt.

De airbike is de enige crossfit hometrainer fiets die er is. En ook de meest intensieve van alle fitness en crossfit fietstoestellen.

Rustig opbouwen

crossfit-fiets-training

Als je voor de eerste keer op de fiets stapt dan zul je meteen merken dat het vrij zwaar is en conditioneel veel van je vraagt.

Je zult het waarschijnlijk ook niet erg lang volhouden de eerste keer.

Daarom is het raadzaam om de trainingen op een crossfit bike langzaam op te bouwen zodat je stapje voor stapje de intensiteit en de duur van je trainingen kunt verhogen.

Trainen op deze bike kan gedaan worden tussen andere crossfit oefeningen door of je kunt er aan één stuk door op fietsen. Ook wordt er vaak gekozen voor een hoge intensiteit interval training, waarbij het fietsen wordt afgewisseld met periodes van rust.

Wees je bewust van het feit dat de duur van de training niet alles bepalend is. Met name de intensiteit waarop je fietst is van belang voor de kwaliteit en effectiviteit van je crossfit training.


Fietsen op de crossfit games

De crossfit games is een prestigieus crossfit toernooi waarbij de beste crossfitters over de hele wereld samenkomen om tegen elkaar te strijden om de prijzen.

Sinds enige tijd is ook fietsen een onderdeel op dit toernooi. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een mountainbike. Naast het fietsen is ook de airbike een belangrijk onderdeel van de crossfit games.


Lees verder:

Crossfit materiaal

Elliptische fiets

Fietstrainer voor racefiets kopen

Crossfit barbells

Crossfit racks

Crossfit vloeren

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *