Crossfit Rack | Crossfit Rek Kopen? De complete koopgids

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 19, 2023

crossfit-rack-kopen
crossfit-rack

Crossfit rekken zijn een must-have tijdens een goede crossfit training. Als jij opzoek bent naar een goed crossfit rack dan ben je hier op de goede plek.

In deze koopgids vertellen we jou alles wat je moet weten om tot een goede aankoop te komen.

Een crossfit rek wordt ook wel op z’n Engels een rack genoemd. En het kan tevens een crossfit station, kooi of een crossfit rig worden genoemd.

Waar gebruik je een crossfit rek voor?

Een crossfit rek dat gebruik je vanzelfsprekend voor crossfit trainingen. Op zo’n station kan je een heleboel soorten oefeningen doen en daarom zijn de mogelijkheden bijna ontelbaar.

Of het nou gaat om bodyweight trainingen of trainen met gewichten, een crossfit rack dat is er allemaal voor geschikt.

Circuit, functional training & fitness

optrekken-aan-rek

Omdat je er zoveel mee kunt doen hoef jij je niet te beperken tot enkel crossfit trainingen wanneer je in het bezit bent van een crossfit rack.

Je kan er namelijk ook ander soort trainingen mee doen. Van functional training tot aan fitness, het is allemaal mogelijk.

Aangezien er zoveel mogelijkheden zijn om materiaal aan te bevestigen, zoals crossfit stangen en gymringen, is het ook uitstekend voor calisthenics (lichaamsgewicht trainingen).

Verschil met een fitness rek

vrouw-onder-crossfit-rack

Vaak wordt er getwijfeld tussen een fitness rek of een crossfit rek kopen. In principe kan een rack voor fitness namelijk ook gewoon worden gebruikt voor crossfit trainingen.

Je moet hierbij denken aan squat racks en andere multifunctionele rekken. Vaak kun je hier ook enorm veel mee en neemt het minder ruimte in beslag.

Echter is een crossfit rack wel véél completer en daarom is het zeer aan te raden om hier voor te kiezen als je gebruik wilt maken van alle mogelijkheden.

Heb je toch liever een fitness rek? Neem dan een kijkje in de fitness rack koopgids.

Crossfit rek kopen: belangrijke punten

Een crossfit rack kopen dat kan nog een best lastige opgave zijn. Echter is het al een stuk makkelijker als je precies weet waar je naar opzoek bent.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Hoeveel ruimte heb ik?
  • Welke oefeningen wil ik ermee doen?
  • Wil ik een vrijstaand rack of een wandmodel?
  • Wat is mijn budget?

Bekijk hieronder alle mogelijkheden en begin met vergelijken:Wat voor soorten crossfit racks zijn er?

kooi-cage-crossfit

Er zijn meerdere soorten crossfit racks. Voor wat voor een station je kiest dat is afhankelijk van jouw eigen wensen en ruimte. Heb je veel ruimte? Dan kan je een zeer uitgebreid rack neerzetten.

Wil jij het tegen een muur aanplaatsen, dan kies je voor een crossfit wall rack. Wil jij het juist weer in het midden van een sportruimte plaatsen? Dan is een crossfit kooi, of een hexagon rack weer the way to go.

compleet-rek

Of je nou kiest voor de vrijstaande modellen of voor een crossfit kooi, met al deze rekken haal je een erg veelzijdig en functioneel rek in huis.

Klik hieronder en bekijk direct het beste aanbod:


Stel je eigen crossfit station samen

Elke crossfit box en gym is anders en iedereen die traint weer op zijn eigen manier. Of je nou eigenaar bent van een crossfit box, of dat je een crossfit rack voor thuis wilt kopen, er is vaak maatwerk nodig om tot het perfecte station te komen.

Gelukkig is dit allemaal goed mogelijk, omdat je de crossfit racks op maat kunt laten maken. Ook worden de rekken geleverd in losse delen en kun je er voor kiezen om het niet in zijn geheel op te (laten) bouwen.

Racks die heb je in verschillende maten, soorten en je kunt er genoeg attributen aan bevestigen om je trainingsmogelijkheden nog completer te maken.

Voeg extra’s toe

crossfit-rack-met-bokszak-ringen

Er zijn enorm veel extra’s die je kunt toevoegen om jouw crossfit rack geheel naar je eigen smaak te creëren. Naast dat je het formaat zelf kunt bepalen zijn er nog allerlei materialen die je eraan kunt toevoegen.

Dankzij de bevestigingspunten die aan het rek zitten kun je er gemakkelijk spul aanhangen. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het kan wel aan het crossfit station bevestigd worden.

Wil je bijvoorbeeld gym ringen ophangen of een bokszak ophangen? Dan is dat geen probleem.

Op deze manier zorg je er voor dat de mogelijkheden oneindig zijn. Wanneer je toe bent aan vernieuwing hoef je geen heel nieuw crossfit rack te kopen, maar je hangt er simpelweg nieuwe materialen aan.

Crossfit materiaal

crossfit-materialen

Crossfit spullen zijn er in overvloed. Eigenlijk kun je vrijwel elk trainingsmateriaal wel gebruiken voor circuit trainingen en daarnaast is er ook nog apparatuur dat specifiek bedoeld is voor crossfit.

Een aantal spullen die je perfect kunt bevestigen aan een crossfit station, of in combinatie met het rack zijn:

Ook voor buiten

outdoor-crossfit-rek

Een crossfit rack voor buiten kopen is ook goed mogelijk. Wil jij buiten een trainingsruimte inrichten, bijvoorbeeld in je tuin?

Een crossfit rek is dan één van de beste materialen die je kunt hebben en vormt de basis van elke goede buitentraining.

Zo’n outdoor crossfit rack kan lastig zijn om te vinden, omdat het niet altijd even duidelijk vermeldt staat of het daadwerkelijk geschikt is voor outdoor gebruik.

De rekken van PTessentials zijn gepoedercoat om roestvorming tegen te gaan en zijn dus uitermate geschikt om buiten neer te zetten.

In weer en wind, regen of zonneschijn. Deze crossfit stations blijven staan in goede staat. En het doet amper afbreuk aan de duurzaamheid van de racks.

Klik hieronder om jouw outdoor crossfit rack uit te kiezen:Crossfit rack zelf maken

Crossfit racks voor buiten, maar ook voor binnen, worden nog wel eens zelf gefabriceerd. Dit kun jij helemaal zelf doen met de juiste tools en materialen.

Op Youtube kun je hier vaak tutorials voor vinden zodat je het stap voor stap kunt uitvoeren. Materialen waar de crossfit rekken vaak van gemaakt worden zijn hout en staal.

Tip: zorg voor een goede ondergrond

training-ondergrond

Een tip die ik je kan geven is dat je zorgt voor een goede vloer onder jouw crossfit rack. Dit is een vereiste om meerdere redenen. Ten eerste is dit bedoeld om jouw materiaal goed te beschermen tegen die klappen wanneer het op de grond terecht komt.

Crossfit is een erg dynamische sport en er wordt dan ook meer dan eens gesmeten met het materiaal.

Ten tweede is een goede vloer belangrijk omdat het zorgt voor bescherming van je lichaam. Het heeft de juiste demping zodat je minder snel blessures zult oplopen.

Wanneer er in het crossfit rek zware compound oefeningen gedaan gaan worden zou je er voor kunnen kiezen om tussen de rubber tegels ook een lifting platform neer te leggen.

Ben je opzoek naar een goede ondergrond of wil je hier graag meer over weten? Alles wat je moet weten lees je in het artikel: Crossfit vloer kopen.

Oefeningen die je kunt doen met het rek

Je hebt al kunnen lezen dat er enorm veel mogelijkheden zijn met crossfit racks. Je kunt ze buiten of binnen neerzetten, zelf samenstellen, materialen toevoegen en ook enorm veel oefeningen mee doen.

Enkele belangrijke oefeningen die gedaan kunnen worden in een crossfit kooi of rek zijn:

Dit zijn slechts enkele van de vele oefeningen. Afhankelijk van wat voor soort accessoires er aan het rek zitten zijn er nog veel meer oefeningen te doen op de rekken.


Aanbeveling: goed crossfit rek op budget voor thuis

Dat een crossfit rack niet per se duur hoef te zijn bewijst Tunturi maar weer eens met de WT60. Dit is een hoogwaardig rek voor een hele schappelijke prijs.

Deze robuuste stalen kooiconstructie heeft genoeg opties om ‘m compleet uit te breiden met de handigste accessoires. Of je er nou een dip bar of safety bars aan wilt bevestigen, het is allemaal mogelijk.

Voor professioneel gebruik is het wellicht ietwat beperkt, maar voor de thuissporter is de WR60 zeker een goede keus. Klik op de knop hieronder en bekijk de beste prijs:Crossfit rack verkooppunten:

Tot slot

Heb je nog vragen over crossfit rekken? Twijfel je nog welke je moet kopen? Of heb je er zojuist een gekocht en wil je jouw ervaringen hiermee delen? Laat het me dan weten door een reactie te plaatsen onder dit artikel.Meer voor crossfit:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *