wall ball target Kopen?

Laatst bijgewerkt door Casper op april 4, 2021

wall-ball-target-board

Wall ball target kopen? In dit artikel lees je wat het is, waar je het kunt kopen en op welke hoogte je deze het best ophangt.

Waar kopen?

wall-ball-target-board

Er zijn maar erg weinig sport winkels die de ball targets verkopen. Gelukkig kun je deze eenvoudig online bestellen.

Klik hier voor aanbod en prijs op fitnesskoerier.nl >>

Klik hier voor prijs en aanbod op fitness-seller.nl >>

Waarom een wall ball target?

Als je dit leest hoef ik je ongetwijfeld niet uit te leggen wat een wallball is. Waarschijn ben je op zoek naar een manier om je trainingen nóg uitdagender te maken.

Met een wall ball target heb je dan een goede oplossing! Dit target board maakt je trainingen niet alleen efficiënter, maar ook nog eens een stuk leuker.

Als je zelf al regelmatig traint met de wallball ben je steeds weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Vaak bepaal ik wel al een punt voor mezelf waar ik de wall ball op richt, maar het is nog beter om het doelwit echt te kunnen zien.

Daarnaast is het ook goed dat je duidelijk kunt zien dat je mist. Dit is niet alleen goed voor het competetieve aspect, maar ook om jezelf scherp te houden. We weten namelijk allemaal dat de vermoeidheid snel toeslaat bij wall ball trainingen.

Trainen met target board

Nu zal het duidelijk worden wie er het beste kan blijven mikken als het zwaarder wordt. Het target heeft een diameter van ongeveer 350mm en biedt dus genoeg uitdaging.

Train dus naast je fysiek ook je doelgerichtheid en stressbestendigheid. De target wordt vooral veel gebruikt door (gevorderde) crossfitters, en mag dan ook zeker niet ontbreken in een serieus crossfit circruit.

Wall ball target ophangen

De target hang je normaal gesproken op aan een crossfit box/rek. De hoogte waarop je ‘m hangt is 2,75m of 3m.

In het filmpje hieronder zie je vanaf 0:22 een voorbeeld van hoe makkelijk ’t is om de target te bevestigen aan de crossfit rig.


Bekijk ook:

Slam ball oefeningen >>

Bulgarian bag >>

Medicijnbal oefeningen >>

Categorieën: Materiaal

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.