Wall ball target kopen? Info & winkels

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 18, 2024

wall ball target
wall ball target

Wall ball target kopen? In dit artikel lees je wat het is, waar je het kunt kopen en op welke hoogte je deze het best ophangt.

Waar kopen?

Er zijn maar erg weinig sport winkels die de ball targets verkopen. Gelukkig kun je deze eenvoudig online bestellen.

Waarom een wall ball target?

Als je dit leest hoef ik je ongetwijfeld niet uit te leggen wat een wall ball is. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een manier om je trainingen nóg uitdagender te maken.

Met een wall ball target heb je dan een goede oplossing! Dit target board maakt je trainingen niet alleen efficiënter, maar ook nog eens een stuk leuker.

Als je zelf al regelmatig traint met de wall ball ben je steeds weer op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Vaak bepaal ik een punt voor mezelf waar ik de wall ball op richt, maar het is nóg beter om het doelwit echt te kunnen zien.

Daarnaast is het ook goed dat je het duidelijk kunt zien als je misgooit. Dit is niet alleen goed voor het competitieve aspect, maar ook om jezelf scherp te houden.

We weten namelijk allemaal dat de vermoeidheid snel toeslaat bij wall ball trainingen.

wall-ball-target-board

Trainen met target board

Nu zal het duidelijk worden wie er het beste kan blijven mikken als het zwaarder wordt. Het target heeft een diameter van ongeveer 350mm en biedt dus genoeg uitdaging.

Train dus naast je fysiek ook je doelgerichtheid en stressbestendigheid. De target wordt vooral veel gebruikt door (gevorderde) crossfitters, en mag dan ook zeker niet ontbreken in een serieus crossfit circuit.

Wall ball target ophangen

De target hang je normaal gesproken op aan een crossfit box/rek. De hoogte waarop je ‘m hangt is 2,75m of 3m.

In het filmpje hieronder zie je vanaf 0:22 een voorbeeld van hoe makkelijk ‘t is om de target te bevestigen aan een crossfit rig.


Bekijk ook:

Slam ball oefeningen

Alles over Bulgarian bags

Medicijnbal oefeningen

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *