Crossfit rig kopen? Alles wat jij moet weten

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 12, 2024

crossfit rig kopen
crossfit rig kopen

Crossfit rig kopen? Op deze pagina ontdek je wat het is, waar je op moet letten én waar je zo’n rig het beste koopt.

Geschikt voor (multi)functioneel gebruik

crossfit-rig-vrijstaand

Een crossfit rig mag niet ontbreken in een omgeving waar crossfit bedreven wordt.

Zowel voor recreanten als voor professioneel gebruik biedt de crossfit rig enorm veel functionaliteiten.

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt ‘t niet met de rig doen. Enkele van de vele functies zijn:

Je rig zelf samenstellen

Natuurlijk is een crossfit rig in veel gevallen maatwerk. Er zijn zo ontzettend veel opties en functies waar je uit kunt kiezen. Daarnaast is het natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt.

Daarom kan het in sommige gevallen handig zijn om zelf een rig te laten samenstellen. Hier kan je bijvoorbeeld een 3d tekening voor laten maken.

Waarbij je precies kan bepalen wat het beste bij jouw gym past. En dat je niet voor onverwachte verwachtingen komt te staan.

Dit kan je bijvoorbeeld bij Fitnesskoerier laten doen. Zij kunnen tevens de montage en dergelijke voor je regelen.

Klik hier voor meer informatie >>

Wandmodellen en vrijstaande rigs

crossfit-rig

Heb je het liefst een wandmodel of vrijstaande crossfit rig? Voordeel hiervan is dat deze kant en klaar besteld kunnen worden.

Na de montage en instalatie is de Crossfit Rig dan ook meteen operationeel voor gebruik.

Het is natuurlijk wel zaak om van te voren de afmetingen even te checken.

Ook deze kant en klare modellen kun je gewoon uitbreiden met de losse elementen. Zo kun je ze alsnog geheel naar jouw smaak en wensen inrichten.Trainen met een crossfit rig

rig-crossfit

Zoals je hierboven doet kun je erg veel variëren in je trainingen. Of het nou voor een crossfit circuit is, of gewoon voor fitness training, iedereen kan hiermee uit de voeten.

Als je het over functional training hebt is een rig dan ook een absoluut top toestel.

Je kunt bijna alle losse elementen van de rig naar eigen wens verstellen. Zo kan iedereen trainen op een optimale manier voor hem.

Het is niet voor niets dat steeds meer sportscholen een crossfit rig aanschaffen. Deze manier van trainen wordt namelijk steeds populairder.

Ook de buiten fitness parkjes met soortgelijke trainingsrekken schieten als paddenstoelen uit de grond. Er is dan ook een grote verandering gaande omtrent functioneel trainen.

Materiaal

De crossfit rigs zijn vrijwel altijd gemaakt van staal. Vaak is het mogelijk om een anti roest laag aan te (laten) brengen.

Dit is zeker aangeraden als je van plan bent om het crossfit rig buiten te plaatsen.

Mijn ervaring

Ik hou persoonlijk iets meer van fitness dan van crossfit. Maar toen de gym waar ik zelf train besloot om een rig aan te schaffen was ik meteen verkocht.

Ik doe nu vrijwel alle oefeningen op de rig. Ik train met mijn eigen lichaamsgewicht in de vorm van pull ups en dips etc.

En ik doe oefeningen met barbells zoals squats, bent over rows, close grip rows, etc.

Ook vind ik de veelzijdigheid van de crossfit rigs erg fijn. Ik doe dan ook regelmatig nieuwe oefeningen. Een voorbeeld hiervan is de Flying Dutchman, zoals je hieronder ziet:Lees ook:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *