Outdoor Crossfit Rack – crossfit rek voor buitengebruik kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 16, 2023

buiten-rack-crossfit
buiten-rack-crossfit

Een outdoor crossfit rack is een must-have voor een goede crossfit training in de buitenlucht.

Echter is het lang niet zo gemakkelijk om een geschikt rek voor buiten te vinden.

In dit artikel lees je waar het rack aan moet voldoen en waar je een crossfit rek voor buiten het beste kunt kopen.

Crossfit racks voor buitengebruik

buiten-fitness-training

Crossfit training in de buitenlucht wordt steeds populairder. Er gaat dan ook niets boven een goede outdoor crossfit training.

Voor deze trainingen is er natuurlijk wel materiaal nodig. De meeste crossfit apparatuur die je normaal gesproken binnen gebruikt kan je buiten ook gebruiken.

Echter wordt dat voor een crossfit rack een stuk lastiger. Deze is namelijk niet zomaar even van binnen naar buiten te verslepen. Bovendien is niet elk rek geschikt voor buitengebruik.

Een rack dat buiten gebruikt kan worden voor crossfit trainingen noem je ook wel een;

  • Crossfit buiten rek
  • Outdoor crossfit rig of rack

Ook te gebruiken als calisthenics rek

lichaamsgewicht-training-aan-rek-buitenlucht

Een outdoor crossfit rek is een compleet trainingsrek en daarom is het zeer geschikt voor meerdere trainingsvormen.

Je kunt er bijvoorbeeld mee fitnessen, maar ook voor calisthenics is het rek zeer geschikt.

Dit is een trainingsvorm die zich van oorsprong altijd buiten afspeelt. Je traint met je eigen lichaamsgewicht waarbij er voornamelijk pull up variaties, push up en dips gedaan worden.

Doordat het outdoor crossfit rack uitermate geschikt is voor dit soort trainingen wordt het ook wel eens een calisthenics rek genoemd.

Wanneer is een crossfit rack geschikt voor buiten?

Zoals ik al eerder aangaf is lang niet elk crossfit rek geschikt voor buiten. Doordat het rek van staal is gemaakt kan het namelijk gaan roesten door de weerselementen.

Het belangrijkste is dus dat het toestel goed bestand is tegen water, zodat er geen roestvorming op komt. Roest komt de duurzaamheid namelijk niet bepaald ten goede.

Bij outdoor crossfit racks is er daarom een speciale poedercoating aangebracht. Dankzij deze coating blijft roestvorming uit en kun je het rek met een gerust hart plaatsen in de buitenlucht

Een rack voor in de tuin

outdoor-crossfit-rek

De outdoor crossfit racks zijn niet alleen populair bij sportclubs en openbare fitness pleintjes, maar ook voor in de tuin wordt het steeds populairder.

Als je een outdoor crossfit rack gaat kopen dan kun je hier het beste en meest uitgebreide aanbod bekijken.

Waar koop je een Outdoor Crossfit Rack?

Een outdoor crossfit rack is niet bij erg veel winkels te koop. Omdat de meeste racks niet geschikt zijn voor buiten kan het even zoeken zijn naar een rek die hier wél geschikt voor is.

Klik op de knop om direct het huidige aanbod te bekijken;Outdoor crossfit racks: tot slot

Voor een goede outdoor training is een crossfit rack essentieel materiaal. Het is ‘t meest functionele en veelzijdige trainingsrek dat te verkrijgen is en de mogelijkheden die je hebt zijn ontelbaar.

Toch moet je er altijd goed op letten of het rack daadwerkelijk geschikt is voor buiten zodat je onaangename verrassingen voorkomt.

Als je meer wilt weten over de rekken in het algemeen neem dan gerust een kijkje in onze koopgids:


Veelgestelde vragen

Kan je elk fitness rack buiten plaatsen?

Als je dit artikel hebt gelezen dan weet je dat dit niet kan. Niet elk rek kan namelijk tegen vocht. Als je een indoor crossfit rack buiten plaatst dan loop je het risico op een verminderde levensduur van het toestel.

Hoe weet ik welke apparatuur geschikt is voor buiten?

Dit staat meestal expliciet vermeldt bij de specificaties van het desbetreffende product. Als je twijfelt of je wel echt te maken hebt met een outdoor crossfit rack omdat het er niet bij staat vermeldt dan kan je het beste even contact opnemen met de leverancier.Materiaal voor buiten:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *