Crosstrainer voor buiten: wat zijn de mogelijkheden?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 1, 2023

outdoor-crosstrainer
crosstrainer-voor-buiten

Een crosstrainer voor buiten is ideaal om lekker buiten te kunnen sporten in het mooie weer. Maar niet elke crosstrainer is geschikt om buiten te gebruiken.

In dit artikel kom je erachter welke crosstrainers het meest geschikt zijn om te gebruiken in de buitenlucht en of dit überhaupt een goed idee is.

Een crosstrainer voor buiten: bestaat dat?

Een crosstrainer voor buiten bestaat in de vorm van een zogenoemde outdoor crosstrainer, waarover je verderop in dit artikel meer informatie vindt.

Natuurlijk kun je ook de indoor crosstrainers buiten neerzetten wanneer het weer dit toelaat. Belangrijk is dat deze crosstrainers beschikken over een helder scherm, zodat je deze kunt blijven aflezen wanneer de zon erop schijnt.

helder-scherm

Ook is het handig als het over wieltjes beschikt zodat je de crosstrainer gemakkelijk kunt verplaatsen van binnen naar buiten en andersom.

wieltjes-crosstrainer

Het is sterk aangeraden dat het apparaat waterpas verstelbaar is, zodat je het stabiel neer kunt zetten wanneer de ondergrond buiten niet helemaal vlak is.

Een goede crosstrainer die over deze eigenschappen beschikt is bijvoorbeeld de Focus Fitness Fox 5, maar er zijn nog genoeg andere goede toestellen die hieraan voldoen.

Bekijk en vergelijk het complete aanbod door op de knop hieronder te klikken:


Waar moet een crosstrainer voor buiten aan voldoen?

Niet elke crosstrainer zomaar buiten neer worden gezet. Het apparaat moet dan ook beschikken over de volgende specifieke eigenschappen:

Als je een crosstrainer buiten gaat gebruiken is het een must dat deze roestvrij is. Wanneer dit niet het geval is loop je het risico dat als het gaat regenen of als het buiten vochtig is dat frame gaat roesten.

Dit doet af aan de looks van het toestel. In principe is het niet direct schadelijk tenzij het gaat doorroesten.

Dit betekent natuurlijk niet dat je geen enkele crosstrainer buiten neer kunt zetten. Zoals je net hebt kunnen lezen is dit goed mogelijk wanneer je deze na gebruik gewoon weer binnen neerzet.

Als je de crosstrainer permanent buiten wilt laten staan zul je moeten kiezen voor een crosstrainer die speciaal gemaakt is voor outdoor gebruik.

Een outdoor crosstrainer

buiten-fitnessapparatuur

Je kent ze vast wel, de ‘fitness parkjes’. Dit zijn trainingsplekken die steeds meer te vinden zijn in Nederland. Je vind er allerlei soorten fitnesstoestellen voor buiten van roestvrij staal.

Deze toestellen zijn geschikt om op gras of op veiligheidstegels te worden neergezet en bestaan volledig uit roestvrij staal en andere duurzame materialen.

Het voordeel van dit soort apparaten is dat het er speciaal voor gemaakt is om 24/7 buiten te staan, het hele jaar door.

Het is dan ook niet voorzien van elektronica of andere onderdelen die door weersinvloeden beschadigd kunnen raken.


Waarom een crosstrainer voor buiten?

outdoor-crosstrainer

Een crosstrainer buiten neerzetten, waarom zou je dat eigenlijk doen?

Allereerst is het natuurlijk lekker om te kunnen trainen in de buitenlucht wanneer het weer dit toelaat. Op warme dagen is het niet altijd even fijn om te sporten in een warme binnenruimte.

Bovendien kun je genieten van een lekker verkoelend briesje of van de zon. Je kunt een mooi plekje in de tuin opzoeken en hier je crosstrainer neerzetten om vervolgens te gaan trainen.

Buiten vs binnen

Het beste is natuurlijk om zowel buiten als binnen te kunnen werken aan je crosstrainer schema. Wanneer het regent is buiten sporten namelijk niet altijd even leuk.

Daarom kan het een goed idee zijn om een crosstrainer te kopen die zowel buiten én binnen te gebruiken is.

Roestvrij staal (RVS)

Zoals eerder aangegeven dient een outdoor crosstrainer te bestaan uit RVS. Dit is een staalsoort dat niet roest.

De verschillende benamingen voor dit materiaal zijn:

  • Roestvrij staal
  • RVS
  • Roestvast staal
  • Inox
Relevante onderwerpen:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *