Halterbank kopen? Bekijk de beste per categorie

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 19, 2023

halterbankje-in-gym
halterbankje-in-gym

Een halterbank kopen voor in jouw (home)gym? Op deze pagina vind je de ultieme koopgids voor het kopen van een halterbank.

Er zijn verschillende soorten trainingsbanken te verkrijgen, en ook zijn er veel punten waar je rekening mee moet houden.

De verschillende varianten bekijk je op deze pagina, zodat je het beste halterbankje voor jouw situatie uit kunt zoeken.

Halterbank kopen: welke soorten zijn er?

halterbanken

Welke soorten halterbanken zijn er allemaal? Zoals je misschien wel weet is het ene bankje het andere niet. Elke halterbank die heeft weer z’n eigen eigenschappen en functionaliteiten.

Om je een idee te geven welke soorten halterbanken we allemaal kennen vind je hieronder een overzicht van alle categorieën halterbanken:

Verstelbare halterbank kopen

verstelbare-halterbank-kopen

Een verstelbare halterbank kopen is erg handig als je niet alleen de flat bench press wilt doen, maar ook decline en incline standen wilt gebruiken.

Hiermee wordt bedoeld dat je de leuning van de halterbank kunt verstellen. Je kunt het vrijwel altijd schuin omhoog zetten en in sommige gevallen ook nog eens schuin naar beneden.

Doordat je de leuning van de bank in een net wat andere hoek verstelt kun je jouw spieren op een andere manier aanspreken. Dit zorgt voor een positief effect in je trainingen aangezien je meer kunt variëren.

Ook het zitvlak die kun je in veel gevallen verstellen, zodat je in een optimale houding plaats kunt nemen tijdens het doen van je oefening.Vlakke bench kopen

vlakke-halterbank-kopen

Hoef jij je bench niet persé te verstellen? Dan kun je het beste een vlakke halterbank kopen, oftewel een flat bench. Dit een een halterbank die vlak ligt en niet verstelbaar in hoogte is.

Het grote voordeel is het het vaak stabieler is en ook fijner zit/ligt. Meestal bestaat de bekleding uit één geheel en heb je niet te maken met een apart zitvlak en ligvlak.

Een flat bench kan voorkomen als een halterbankje of een fitnessbank. Met als verschil dat het bij een halterbank voorzien is van haltersteunen, waarop je de barbell neer kunt leggen.

Hoewel de leuning niet verstelbaar is, kun je in sommige gevallen toch de hoogte van het bankje verstellen. Dit is vooral fijn als jij langer of juist korter bent dan de gemiddelde persoon. Idealiter leg jij je voeten namelijk plat op de vloer neer tijdens het bankdrukken.Inklapbare bankjes

bermuda-inklapbare-halterbank

Dan zijn er ook nog de inklapbare banken. Lang niet elke halterbank is inklapbaar, en deze vorm komt dan ook niet erg veel voor.

Het is met name bedoeld voor home gyms, zodat je ruimte kunt besparen.

Voor een professionele sportschool is een inklapbare halterbank kopen niet aangeraden, maar als je thuis een bench nodig hebt en krap zit in je ruimte, of graag ruimte over wilt houden voor ander soort materiaal dan is een inklapbare halterbank kopen wel weer een goede keuze.

Het kan tevens doorgaan als een opklapbare of opvouwbare bench. Vaak zijn deze varianten net wat minder stabiel dan de niet-verstelbare benches. Echter zijn er toch een hoop goede mogelijkheden waarbij je niet erg veel inlevert aan kwaliteit.Halterbank sets

trainingsbank-te-koop

Een halterbank set kopen dat kun je doen als je momenteel nog niet in het bezit bent van gewichten. Wanneer je een complete gewichten set mét een halterbank koopt dan heb je voor de rest namelijk niks meer nodig en kun je meteen beginnen met bankdrukken.

Zo’n set die bestaat doorgaans uit: een halterbank, barbell (stang), halterschijven en sluitingen welke je om de barbell heen doet om de gewichten op hun plek te houden.

Er zijn niet erg veel van deze sets verkrijgbaar, dus vaak ben je genoodzaakt om de gewichten en halterbank los van elkaar te kopen. Toch zijn er een aantal goede mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Klik op de blauwe knop voor meer informatie.Goedkope halterbank kopen?

goedkope-halterbank-kopen

Wil jij een halterbank kopen maar hier niet al te veel geld aan spenderen? Het goede nieuws is dat dit goed mogelijk is. Een goede bench hoeft namelijk niet al te veel te kosten.

Wel is het belangrijk dat je niet alléén maar op de prijs afgaat maar ook rekening houdt met de duurzaamheid van het bankje en de kwaliteit en stabiliteit ervan.

Wil jij een goede én goedkope halterbank kopen? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie.Halterbank met leg curl

halterbank-met-legcurl-kopen

Een halterbank kopen met leg curl unit erop is een goed idee als je jouw benen wilt kunnen trainen met een halterbank. Meestal wordt dit aangeduidt als een leg developer en kun je er zowel de leg curl als de leg extension mee uitvoeren.

Een halterbank met deze functionaliteit geldt tevens al een multifunctionele fitnessbank. Je hebt bankjes die als enige extra mogelijkheid een leg curl hebben, maar er zijn ook bankjes die zeer multifunctioneel zijn en naast een leg curl ook nog een hoop andere mogelijkheden erop hebben zitten.

Wil jij een leg developer halterbank kopen? Klik dan op de blauwe knop voor meer informatie en de beste mogelijkheden.Drukbank

drukbank

Elke halterbank kan doorgaan als een drukbank. Echter is niet elke drukbank per definitie een halterbank. Een drukbank is namelijk een veel groter begrip.

Hiermee wordt over het algemeen een (fitness) bank(je) bedoeld waarmee het mogelijk is om op te bankdrukken.

Voor de rest hoeft een drukbank niet aan één specifieke eigenschap te doen. Wil je dus een halterbank kopen? Dan is dit tevens een drukbank. Druk op de knop voor meer informatie en een compleet overzicht van alle soorten drukbanken.Waar koop je een halterbank?

Het kan lastig zijn om de beste aanbieder te vinden bij het kopen van een halterbank. Dit geldt overigens voor alle fitnessapparatuur. Waar je een halterbank koopt zal voornamelijk afhangen van het model waar je voor kiest.

Er zijn meerdere winkels die verschillende merken in hun assortiment hebben. Wanneer je het bankje van te voren het liefst nog even uittest dan kun je ervoor kiezen om langs een fysieke winkel te gaan. Als je deze het liefst laat bezorgen dan kun je het bestellen bij een webshop.

Goede shops waar je een halterbank kan kopen zijn onder andere: Fitwinkel, Gorillasports en Betersport.

Hoeveel kost een halterbank?

De prijzen van halterbanken verschillen enorm. Een goedkope halterbank kopen kan al vanaf zo’n 180 euro. Maar ook zijn er toestellen van meer dan 400 euro.

De prijs verschilt onder andere per merk, soort, belasting en kwaliteit. Voor een halterbank die zwaar belastbaar is betaal je bijvoorbeeld meer dan een halterbankje met een lagere belastbaarheid.Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *