Halterbank met leg curl kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 17, 2024

halterbank met leg curl
halterbank met leg curl

Een halterbank met leg curl kopen? Bekijk in dit artikel de beste mogelijkheden en voordelen van een halterbank met leg curl.

Voordelen van een halterbank met leg curl ✅

halterbank-met-legcurl

Wat zijn eigenlijk de voordelen van een leg curl unit op je halterbank? Je kunt namelijk ook een halterbank en een leg curl machine los van elkaar kopen, toch?

Hieronder staan de voordelen voor je toegelicht:

1. Minder ruimte ✔

Wil je niet te veel ruimte kwijt zijn aan je fitnessapparatuur? Ongemerkt kan je ruimte vrij beperkt worden en dat is niet wat je wilt. Waar je ruimte kunt besparen moet je dit dan ook zeker doen.

Een halterbank met leg curl is een ideaal toestel om dit te realiseren. Een losse leg developer kost al veel extra ruimte. De ruimte die je ermee bespaard kun je vervolgens weer beter benutten.

2. Bespaar geld ✔

Een halterbank met leg curl kopen bespaard je een hoop geld. Wanneer je namelijk een leg curl machine én een halterbank los van elkaar zou kopen dan zou je in vrijwel alle gevallen duurder uit zijn. Dit is dan ook een goede reden om voor zo’n bank te kiezen.

3. Super sets ✔

Misschien heb je wel eens gehoord van super sets. Dit zijn training sets waarbij je twee of meer oefeningen van tegengestelde spiergroepen vlak na elkaar afwerkt.

Je kunt hiermee profiteren van een hogere vetverbranding, een extra prikkel voor je conditie en het bespaard je tijd.

Een halterbank met leg curl kan erg goed gebruikt worden bij het doen van zulke super sets. Je kunt bijvoorbeeld het bankdrukken afwisselen met de leg curl.

Omdat veel van deze banken multifunctioneel zijn kun je er vaak nóg meer oefeningen mee doen en kun je er dus zelfs 3 oefeningen vlak na elkaar ermee uitvoeren.

Halterbank met leg curl kopen? De beste 3

tunturi-leg-curl-bench

Welke keuze heb je eigenlijk bij het uitzoeken van een goede halterbank met beentrainer? Hieronder vind je de beste merken:

1. VirtuFit

Virtufit heeft een aantal goede multifunctionele leg curl halterbanken ter beschikking. Een van de banken is belastbaar tot 220 kg en een andere tot 250 kg.

Beide zijn voorzien van een preacher curl pad en zijn verstelbaar in hoogte. Qua formaat zijn ze niet erg compact, maar het biedt je wel veel trainingsmogelijkheden en bovendien zijn ze goed stabiel.
2. Tunturi

Tunturi heeft een divers aanbod beschikbaar qua halterbanken met legcurls. Zo is er bijvoorbeeld de WB40, 50 en 60, wat allemaal goede en multifunctionele banken zijn waarmee je een breed scala aan mogelijkheden hebt.

Naast de seated leg curl kun je er bovendien ook de lying leg curl mee uitvoeren. Klik op de knop voor het het huidige aanbod:
3. Gorillasports

Gorillasports heeft meerdere halterbanken met leg curl te koop.

De goedkoopste is te koop voor slechts 128 euro. Dit is een goede en degelijke halterbank met leg developer unit inbegrepen. Bovendien is het in te klappen om ruimte te besparen.

Zelf weegt het 15.5 kg en het is maximaal te belasten tot 160 kg. Dit is inclusief gebruikersgewicht en dat kan dan ook een reden zijn om voor een variant te kiezen die zwaarder te belasten is. Echter is het voor de beginnende krachtsporter een meer dan prima optie, zeker gezien de lage prijs.

Als je een wat uitgebreidere bank zoekt die ook zwaarder belastbaar is dan is er nog méér dan genoeg keuze uit het uitgebreide aanbod. Klik op de knop om alle leg curl halterbanken van Gorillasports te bekijken:
Trainen op een halterbank met leg curl

extension-bank

De bank leg curl op een halterbank wordt ook vaak leg developer genoemd. Echter, wanneer een halterbank wordt aangeduidt als een ”halterbank met leg developer” dan kan er ook een leg extension unit mee bedoeld worden.

Bij de leg extension breng je het gewicht omhoog met je benen en focus je je op de quadriceps, oftewel de voorkant van je bovenbeenspieren.

Met een leg curl unit zul je je hamstrings isoleren. De hamstrings zitten aan de achterkant van je bovenbenen en deze oefening heeft dus een compleet andere werking.

Dit is dus iets om in de gaten te houden wanneer je een halterbank met leg curl koopt. Sommige bankjes zijn uitgerust met een leg developer waarmee je zowel de curl als de extension kunt uitvoeren.

Bankdrukken

bankdrukken-bench

De halterbanken kunnen naast benen trainen gebruikt worden om mee te bankdrukken. Sterker nog, de meeste van deze bankjes fungeren primair als een bankdruk set.

Vaak is de halterbank instelbaar qua hoogte en kun je de leuning omhoog of omlaag instellen. Dit maakt het mogelijk om incline of decline (schuin omhoog of schuin naar beneden) te bankdrukken.

Bij incline bankdrukken staat de leuning schuin omhoog, waarbij je de focus verlegd naar de bovenkant van de borstspieren en je schouders. Bij decline bankdrukken zal de focus verlegd worden naar de onderkant van de borstspieren.

Biceps curl

bicep-curl-halterbank

Sommige halterbanken met leg curl zijn tevens uitgerust met een preacher curl machine. Dit is vaak niks meer dan een zacht vlak (pad) waar jij je bovenarmen op kunt laten leunen, om vervolgens een bicep curl met een EZ bar bar mee uit te voeren.

Dit is een goede manier om je biceps te trainen omdat je ze volledig kunt isoleren en niet kunt ‘smokkelen’ vanuit momentum.Meer trainingsmateriaal:Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *