Leg curl machine kopen? Beste aanbod & tips (Ultieme koopgids)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 20, 2024

leg curl machine kopen
leg curl machine kopen

De leg curl machine is een apparaat om je hamstrings te trainen. Deze machine staat in vrijwel iedere serieuze sportschool. En dat is niet voor niets.

In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over dit beenspier apparaat. Ook bekijk je de beste verkooppunten en producten, zodat je gegarandeerd de beste koop vindt.

Ben jij dus op zoek naar een leg curl machine? Deze koopgids helpt je op weg!

Over de leg curl machine

hamstrings

De leg curl is een erg goede oefening om de hamstrings mee te isoleren. Deze machine mag dan ook zeker niet ontbreken in jouw (home) gym.

Je vindt deze apparaten in twee verschillende soorten:

 • Seated leg curl machine
 • Lying leg curl machine

Bij de één zit je en bij de andere lig je. Welke je kiest is afhankelijk van wat jij het prettigst vindt om mee te trainen.

leg-curl-machine

De zittende machine is over het algemeen wel een wat veiliger apparaat omdat de kans op blessures vele malen kleiner is.

Bij de liggende variant zal je sneller geneigd zijn om te gaan compenseren vanuit je onderrug.

Dit is dan ook de reden waarom veel mensen de voorkeur geven aan de seated leg curl. Maar je ziet ook veel sportscholen waar beide apparaten staan. Zo kun je kiezen óf afwisselen.

Plate loaded of gewichtstapel

Je kunt kiezen voor een plate loaded variant. Hierbij kun je het gewicht toevoegen met halterschijven.

Of je kunt kiezen voor een machine waarbij je de weerstand bepaald met een insteek pen. Bij dit soort machines is de gewichtstapel inclusief.

Ook zijn er multifunctionele machines die je zowel als leg curl machine als leg extension machine kunt gebruiken.

Waar kopen?

Hieronder vind je de webshops met het beste aanbod leg curl machines:

Fitnesskoerier.nlGa naar aanbod >>
Fitnessapparaat.nlGa naar aanbod >>
Bol.comGa naar aanbod >>

Dit zijn de beste leg curl machines

Om jou een handje te helpen, zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste leg curl machines. We zochten uit wat de beste seated- en lying leg curl machines zijn.

Beste seated curl machine – Body Solid ProClubline

body-solid-legcurl-machine

Dit apparaat is speciaal ontworpen om de seated leg curl op een optimale manier uit te voeren. Het is voorzien van een gemakkelijke en handige instap waardoor het voor iedereen geschikt is om mee te trainen.

De machine is voorzien van extra dikke DuraFirm™ kussens. Deze gaan vermoeidheid tegen en zorgen er dus voor dat je langer door kunt blijven gaan.

Het apparaat bestaat uit zware stalen frames met een 4 kanten gelaste constructie. Dit apparaat is geschikt voor elke faciliteit.
Beste lying leg curl machine – Steelflex

lying-leg-curl

Steelflex is een hoog aangeschreven merk in de fitness branche en staat dan ook bekend om apparaten van zeer hoge kwaliteit.

Ze worden dan ook niet voor niets gebruikt in veel sportstudio’s, sportscholen en hotels. Maar ook bij mensen thuis is de apparatuur van Steelflex niet weg te denken.

Deze machine is plate loaded wat wilt zeggen dat je het gewicht kunt toevoegen met 50 mm halterschijven (de standaard maat).
Uitvoering uitgelegd

leg-curl-machine-kopen

Hieronder de uitvoering van zowel de seated als de lying leg curl op de machine:

Seated leg curl

De uitvoering gaat als volgt:

 • Stel het voor jou gewenste gewicht in.
 • Stel het zitvlak zo in dat je knieën ter hoogte van het draaipunt liggen.
 • Leg je benen neer op het voetkussen steun en stel de steun zo ver mogelijk naar boven af. Op deze manier maak je de range of movement zo groot als mogelijk.
 • Duw het gewicht naar beneden. Let er goed op dat je alle kracht vanuit je hamstrings haalt. Het kan helpen om je handen op je hamstrings te houden.
 • doet het pijn aan je knie? Stop dan direct met de oefening. Het is aangeraden om altijd een goede warming up te doen voordat je begint.

Lying leg curl

De uitvoering van de lying leg curl gaat als volgt:

 • Stel het bankje en het gewicht in naar jouw wens. Het voetkussen moet ongeveer uitkomen terug hoogte van je achillespees.
 • hou je handen vast aan de daarvoor bestemde handvatten.
 • Breng het gewicht omhoog. Let daarbij op dat je alle kracht levert vanuit je hamstring en niet van je onderrug.
 • Laat het gewicht weer rustig zakken. Strek je benen niet volledig maar houd er een lichte buiging in.

Als je tijdens of na de seated leg curl je onderrug voelt is dit een goede indicatie om te weten dat je de oefening verkeerd uitvoert. Een tip om dit te voorkomen is om tijdens de oefening je buikspieren aan te spannen.

Op deze manier zal je namelijk minder snel geneigd zijn om momentum te halen vanuit je rug. Het is de kunst om je bovenlichaam zo stil mogelijk te houden gedurende de oefening.Meer krachttraining machines:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *