Hack squat machine kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 12, 2023

hack-squat-kopen
hack-squat-kopen

Hack squat machine kopen? Dan ben je hier op de goede pagina. Ben je benieuwd welke voordelen het trainen met een hack squat machine heeft en welke toestellen jij het beste kunt kopen?

Lees dan snel verder om antwoord te krijgen op deze vragen.

Wat train je met de hack squat?

squat-in-rood-toestel

Met de hack squat machine train je jouw gehele (boven)beenspieren. Voornamelijk de quadriceps, hamstrings, bilspieren en de kuiten worden getraind.

Ook je buikspieren worden in mindere maten meegetraind. Het is een uitstekende oefening voor je gehele onderlichaam en daarom kan een hack squat kopen jou veel voordelen opleveren.

Je ziet het apparaat terug in veel fitnessruimtes. Vaak wordt het gezien als een ‘old skool’ apparaat, maar nog altijd is het één van de betere én meest complete squat machines die te koop zijn.

Beste hack squat machines

Het aanbod is niet erg groot, wat de keuze des te makkelijker kan maken. Toch zijn er een aantal goede apparaten om uit te kiezen.

Hieronder vind je de selectie met de beste toestellen die je kunt kopen:

Body-Solid squat machine

body-solid-hacksquat

De Body-Solid hack squat machine staat wereldwijd bekend als één van de beste apparaten. De maximale belasting is 450 kg, dit is wel wat lager dan de ATX hack squat, maar toch is het van solide en sterke kwaliteit.

Je kunt deze machine kopen voor thuis, maar ook kun je het kopen voor in een sportschool inrichting. Het heeft een stevig frame, is makkelijk te verstellen en is uiterst stabiel.

Dit toestel kun je tevens gebruiken als een leg press en je kunt hier dus een complete benen training mee volbrengen.
FP Equipment

fp-equipment-hacksquat-machine

De hack squat machine van FP equipment is wederom ook te gebruiken als een leg press. Het staat afgesteld in een goede hoek zodat je een minimale belasting op je knieën krijgt tijdens het squatten.

De switch van leg press en hack squat gaat soepel, makkelijk en snel wat het gebruiksgemak erg ten goede komt.

Het platform waar je met je voeten op staat kan ook aangepast worden zodat je opzoek kunt gaan naar de perfecte squat houding. Nóg een groot voordeel: je kunt zelf de kleur kiezen van je apparaat, zowel de metaalkleur als de kleur van je bekleding.
ATX leg press/ hack squat

ATX heeft een veelzijdige en complete hack squat machine te koop die tevens te gebruiken is als een leg press machine en een kuiten trainer. Het zijn dus 3 toestellen in één.

Met een paar simpele handelingen tover je het toestel om van hack squat tot leg press en vise versa. Het is belastbaar tot 600 kg en is dus zeer geschikt om professioneel in te zetten. Je kunt het kopen met zowel 30 als 50 mm halterschijven opnames, het is maar net wat jou het beste uitkomt.
Waar zijn de toestellen op geselecteerd?

squatten-in-hack-machine

Bovenstaande machines staan op willekeurige volgorde en niet van goed naar minder goed. Alle drie de machines zijn de beste hack squat machines die je momenteel kunt kopen.

Ze zijn geselecteerd op het maximaal te belasten gewicht, de kwaliteit van het apparaat en de bekleding ervan, de prijs, veiligheid en verstelbaarheid.

Leg press of hack squat kopen?

been-duw-apparaat

Waar vaak tussen wordt getwijfeld is de leg press machine en de hack squat machine kopen. Beide toestellen zijn uitstekende beenspiertrainers en het kan dan ook een best lastige keuze zijn.

Echter is het wel zo dat de meeste hack squat machines die te koop zijn tevens kunnen fungeren als een leg press. Wil je dus een twee-in-1 beenspiertrainer hebben?

dan kun je het beste kiezen voor een hack squat dat je kunt omtoveren tot een leg press machine, zoals de toestellen die je op deze pagina hebt kunnen vinden.

Echter gaat het hier wel om decline leg presses en niet om horizontale machines (zoals hierboven afgebeeld). Wil je dus een horizontale machine kopen? Dan zul je daadwerkelijk moeten kiezen tussen een leg press of hack squat kopen.

Uitvoering van de oefening

hack-squat-oefening-uitvoering

De hack squat machine kan wennen zijn wanneer je dit nog nooit eerder hebt gedaan. De uitvoering is in principe vrij simpel en gaat als volgt:

  1. Kies het beste gewicht uit. Vaak is de hack squat een plate loaded machine en dus moet je het gewicht toevoegen met halterschijven.
  2. Zet je voeten neer op een breedte naar keuze. Het beste om te beginnen is om je voeten op schouder breedte neer te zetten.
  3. Vervolgens zak je naar beneden waarbij je erop let dat je jouw buikspieren stevig aangespannen houdt en jee bovenlichaam recht houdt. Ook mag je onderrug niet bol komen te staan.
  4. druk jezelf nu weer uit omhoog. Wanneer je klaar bent met de oefening vergrendel je de hack squat machine weer zodat je er veilig uit kunt stappen.


Reserve hack squat

De reserve hack squat is weer een andere oefening die je kunt uitvoeren op de machine.

De uitvoering die blijft grotendeels hetzelfde, met als enige verschil dat je met jouw gezicht naar de machine toe staat in plaats van ervan af.

Je traint met de reserve hack squat net wat meer je bilspieren en dat is waarom er vaak gekozen wordt om deze oefening te doen. Voor het beste resultaat wissel je de reserve hack squat af met de ‘normale’ hack squat.Beste alternatief

Het beste alternatief voor een hack squat machine dat is een smith machine. In de smith kun je namelijk ook squats maken.

Dit apparaat is hiervoor geschikt omdat de stang aan het rack bevestigd zit en je dus niet kan vallen wanneer je hier tegenaan leunt.

Squatten in de smith machine is daarom het beste alternatief voor de hack squat wanneer je niet over een hack squat machine beschikt. Eventueel kun je de oefening ook met een halterstang doen. In dat geval heet de oefening barbell hack squat.


Meer beentrainers:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *