Sissy squat machine kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 28, 2024

sissy squat machine kopen
sissy squat machine kopen

De naam sissy squat machine doet vermoeden dat het een apparaat is waar kleine meisjes en mietjes mee trainen. Niks is echter minder waar.

Dit trainingsmiddel is namelijk uitermate geschikt om te gebruiken voor fanatieke krachtsporters.


Klik hier om meteen het huidige aanbod te bekijken en vergelijken >>

Wat is een sissy squat machine?

sissy-squat-station

Een sissy squat machine (of station) heeft als primair doel om de squat op een veilige en ‘comfortabele’ manier uit te voeren.

Daarnaast kun je er ook nog eens een hoop andere oefeningen mee doen. Daarover later meer.

Voor wie is het geschikt?

De sissy squat machine is met name geschikt voor mensen die:

  • Om wat voor reden dan ook niet willen/kunnen squatten met toegevoegd gewicht: Met dit toestel kun je namelijk je beenspieren efficiënt trainen zonder een zware halterstang op je nek te hoeven leggen.
  • Hun quadriceps willen isoleren: Een ander apparaat om dit mee te doen is de leg extension machine. Echter is deze groter, duurder en bovendien kan het in sommige gevallen knieklachten veroorzaken.
  • Een multifunctioneel fitnessapparaat zoeken: Naast de squat is de sissy squat machine namelijk ook erg geschikt om andere oefeningen op te doen zoals sit-ups of medicijnbal oefeningen. Het kan dan ook als vervanger van de roman chair dienen.
  • Het liefst met eigen lichaamsgewicht trainen: Wanneer je het liefst met eigen lichaamsgewicht traint omdat je geen liefhebber bent van het ijzerwerk, zijn er voor de benen naast (walking) lunges en one leg squats weinig oefeningen om écht gespierde benen te kweken. Met de sissy squat machine heb jij geen gewicht nodig om je benen te laten groeien als kool.

Trainen met de machine

sissy-squat-machine

De mogelijkheden met de sissy squat machine zijn groot. Hieronder vind je de oefeningen waarbij het apparaat ‘t best tot z’n recht komt:

Squat

sissy-squat-weerstandsband

Uiteraard kun je de squat er mee uitvoeren. Verschil met sissy squats en squats met een stang of zonder hulpmiddelen is dat je de focus met name legt op de quadriceps (voorkant beenspieren).

Zowel de kussens bij je schenen als bij de bovenbenen zijn verstelbaar. Op deze manier kun je bepalen hoe diep je wilt gaan zakken.

Op het moment dat je hamstrings het kussen raken weet je dat je diep genoeg bent gezakt. Hierdoor hoef jij jezelf niet dus meer te controleren in de spiegel of je wel diep genoeg zakt.


Sit ups

Zoals je hebt kunnen lezen is de bench uitermate geschikt om je buikspieren mee te trainen. Dit is dan ook veel effectiever dan simpelweg sit ups doen op de grond.

De sit ups zullen dan ook stukken zwaarder aanvoelen. Als je ‘t nog zwaarder wilt maken voor jezelf kun je een gewichtsschijf of kettlebell voor je borst houden.


Maak gebruik van materiaal

weerstandsband-sissy

Je hebt genoeg mogelijkheden om je trainingen uit te breiden met trainingsmateriaal.

Zo kun je bijvoorbeeld weerstandskabels aan het station bevestigen, zodat je tijdens het squatten je schouders mee kunt trainen door middel van de shoulder press.

Ook is het mogelijk om je squats zwaarder te maken door extra gewicht beet te houden. Met een beetje creativiteit zijn er mogelijkheden in overvloed!

Beste sissy squat machines

Wil je een sissy squat station kopen maar weet je nog niet welke? Om je op weg te helpen kun je hieronder de beste stations vinden.

Gorillasports sissy squat bank

wt20-station

Adviesprijs: €144,85

Het gorillasports station heeft goede kussens en zachte been pads zodat je schenen beschermt worden bij het squatten. Het is te belasten tot 150 kg en is gemaakt van staal. Het sta-vlak heeft ribbels zodat je goede grip hebt.
Tunturi WT20

wt20-station

Adviesprijs: €169,-

Het sissy squat station van Tunturi is multifunctioneel te gebruiken. Wanneer je het kantelt dan kun je het namelijk gebruiken als een buikspier trainer door het te gebruiken als een sit-up station. Wat ook een erg groot voordeel is, is dat je het na gebruik weer kunt inklappen.Waar kopen?

De sissy squat machine is (nog) vrij zeldzaam in Nederland. De keuze qua aanbod is dan ook nog minimaal.

Echter kun je kiezen uit machines van goede kwaltieit zoals de bovenstaande toestellen. Bekijk het complete aanbod hieronder:

Gorillasports.nlBekijk aanbod >>
Bol.comBekijk aanbod >>
Fitness-seller.nlBekijk aanbod >>

Waar kan je op letten bij het kopen?

Als je een sissy squat wilt kopen dan is het handig om op een aantal dingen te letten. Het lijkt een vrij simpel apparaat, maar toch zijn er een aantal die het waard zijn om in de gaten te houden.

Kussens

De kussens, of pads die zorgen voor de bescherming aan jouw lichaam Je hebt de roller pads die aan de voorkant zitten. Deze beschermen jouw schenen.

Het is erg belangrijk dat deze dik genoeg zijn om te voorkomen dat je pijn hebt wanneer je jouw scheenbeen stoot. Daarnaast is het een groter kussen waar je kuiten tegenaan leunen.

Hierbij is het belangrijk dat deze van goede en duurzame kwaliteit is. Dit is namelijk het materiaal dat vaak als eerste zal gaan slijten

Sta-vlak

Het sta vlak is het platform waar je op staat bij een sissy squat squat machine. Belangrijk hierbij is dat je goede grip erop hebt. Vaak is het voorzien van ribbels zodat je niet zomaar zal uitglijden.

Prijs en formaat

Natuurlijk zijn de prijs en het formaat ook een bepalende factor voor jouw aankoop. Qua formaat zit er niet erg veel verschil tussen de toestellen. Maar als je bijvoorbeeld ruimte wilt besparen dan is het handig als je sissy squat station makkelijk op te bergen is.

Wat betreft de prijs kies je het beste voor een goede prijs- kwaliteitverhouding. De beste sissy squat stations heb je kunnen vinden in dit artikel.
Relevante artikelen:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *