Body-Solid: een blik op het aanbod

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 10, 2023

body-solid

Body-Solid is een van de grotere merken wanneer het gaat om fitnessapparatuur.

Op deze pagina bekijk je het complete aanbod van Body-Solid, de verkooppunten en andere relevante informatie over dit fitnessmerk.

Over het fitnessmerk Body-Solid

Ben je op zoek naar geschikte apparaten om bijvoorbeeld jouw thuisfitness in te kunnen richten? Ben je daarbij op zoek naar zowel cardio apparatuur als naar krachtapparatuur?

body-solid

Ongeacht waar jouw voorkeuren naar uit gaan, is de kans groot dat je bij het fitnessmerk Body-Solid de gewenste producten kunt vinden.

Dit fitnessmerk is in de afgelopen tientallen jaren behoorlijk populair geworden.

Enerzijds komt dit door de algemene stijgende populariteit van fitness, maar ook door de kwaliteit van de apparatuur van Body-Solid.

Als je één of meerdere apparaten van dit merk aanschaft, weet je simpelweg dat je een goede aankoop doet.

In dit artikel vertellen we je graag meer over dit bekende merk binnen de wereld van fitness.

Uiteindelijk kan je voor jezelf gaan bepalen of je de apparatuur van dit merk aan gaat schaffen of dat je toch kiest voor de apparaten van een ander merk. Met de aanschaf van een Body-Solid apparaat doe je in ieder geval een verstandige aankoop.

Verkooppunten van Body-Solid fitnessapparatuur

Wil je graag apparatuur aanschaffen van Body-Solid? Hieronder vind je een overzicht van alle verkkooppunten:

Betersport.nlBekijk alle apparatuur >>
Fitwinkel.nlBekijk alle apparatuur >>
Fitnesskoerier.nlBekijk alle apparatuur >>
Fitnessapparaat.nlBekijk alle apparatuur >>
Fitnessdelivery.nlBekijk alle apparatuur >>
Fitness24.nlBekijk alle apparatuur >>
Decathlon.nlBekijk alle apparatuur >>
Bol.comBekijk alle apparatuur >>De geschiedenis van het merk Body-Solid

Voor de geschiedenis van het merk Body-Solid moeten we terug naar het jaar 1989. Destijds startte het bedrijf met het ontwikkelen van verschillende soorten fitness apparaten en –producten, maar destijds zag de maatschappij er nog heel anders uit.

Er bestonden bijvoorbeeld nog niet zoveel sportscholen als nu en men was een stuk minder bewust bezig met een gezonde leefstijl.

body-solid-halterbank

Door de jaren heen heeft het bedrijf in ieder geval een indrukwekkende groei door weten te maken. Dit komt enerzijds door de populariteit van fitness in zijn algemeenheid, maar ook door het uitgebreide assortiment én de hoge kwaliteit van de apparatuur van Body-Solid.

Daarbij zijn de apparaten ook niet schrikbarend duur, waardoor de prijs-kwaliteitsverhouding van deze apparaten eigenlijk dik in orde is.

Het assortiment van Body-Solid

Ben je op zoek naar nieuwe apparaten voor in jouw thuisfitness? Of ben je wellicht inkoper voor een grote sportschoolketen, of zelf eigenaar van een sportschool?

Eigenlijk zijn de apparaten en aanverwante producten van Body-Solid voor een vrij publiek geschikt. Deze apparaten kunnen prima fungeren voor professionele doeleinden (een sportschool), maar zijn ook ideaal voor particulieren.

Het is in ieder geval een feit dat het assortiment door de jaren heen steeds verder uitgebreid is.

heavyduty-bench

Zo zijn er hedendaags in het assortiment onder meer de volgende apparaten te vinden: hometrainers, roeitrainers, crosstrainers, beentrainers, rugtrainers, dumbbells, halterschijven, halterstangen, kettlebells, krachtstations en aanverwante producten.

Zoals je eerder op deze pagina al hebt kunnen lezen, richt Body-Solid zich niet op één specifiek soort training. Nee, er zijn in het assortiment voldoende apparaten te vinden voor krachttraining, maar er zijn óók veel apparaten te vinden voor cardiotraining.

Doordat het assortiment zo uitgebreid is, kan je eigenlijk een complete sportschool vullen met de apparaten van Body-Solid.

Body-solid leg press

body-solid-hacksquat

De beentrainers van Body-Solid staan zeer goed bekend. En dan met name de leg press machines doen het erg goed.

Ben je opzoek naar een goede leg press van Body-solid? Vergelijk het aanbod dan bij de verkooppunten om de beste koop uit te zoeken.

Krachtstations

body-solid-krachtstation

De krachtstations van Body-Solid zijn bekend dankzij hun uitgebreide mogelijkheden en zware belastbaarheid.

Deze apparaten zijn met name bedoeld voor thuissporters en kleinere fitnessruimtes, zoals bijvoorbeeld hotels.

Ben je opzoek naar een krachtstation van Body-Solid? Ook deze kun je verkrijgen bij de verschillende verkooppunten.

Wat als nadeel gezien kan worden van deze krachtstations is het prijskaartje. De toestellen kosten namelijk nou eenmaal wat meer dan het gemiddelde krachtstation.

Cardio apparatuur

Body-Solid staat met name bekend om hun krachtapparatuur, máár ook qua cardio apparaten is er genoeg keuze in het aanbod te vinden.

Waarmee onderscheidt Body-Solid zich?

bodysolid-multi-rack

Is Body-Solid het enige fitnessmerk met een dusdanig uitgebreid assortiment?

Nee, dat is zeker niet het geval. In de afgelopen jaren zijn meerdere fitnessmerken tot grote bedrijven uitgegroeid, waarbij het aanbod gaandeweg verder en verder uitgebreid is.

Op dat vlak weet Body-Solid zich niet per definitie te onderscheiden, maar wel op het gebied van de kwaliteit.

Hoogwaardige kwaliteit

De verschillende apparaten van Body-Solid zijn namelijk stuk voor stuk van een hoge kwaliteit.

Je kunt zonder enige twijfel dagelijks gebruik maken van deze apparaten, aangezien deze ‘gewoon’ betrouwbaar zijn en een lange levensduur hebben.

Relatief duur

Daarbij moet je wel rekening houden met relatief forse prijskaartjes. Dat heeft echter niks met het merk Body-Solid te maken, maar is eigenlijk een vast gegeven als je fitnessapparatuur wilt gaan kopen.

Deze apparaten zijn simpelweg prijzig. Als je voor een Body-Solid apparaat kiest, ben je echter wel verzekerd een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Het merk weet namelijk altijd een hoge kwaliteit te bieden, waardoor je zonder enige twijfel deze apparaten aan kunt schaffen.

Geschikt voor verschillende doeleinden

body-solid-tower

Ook spreekt het veel mensen aan dat deze apparaten voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn.

Dat hebben we hierboven eigenlijk al deels aangegeven, aangezien we daar al aangaven dat de producten voor professionele doeleinden én voor thuisgebruik geschikt zijn.

Mocht jij thuis bijvoorbeeld jouw schuur als een fitnessruimte in willen richten, kan je daar prima de apparatuur van Body-Solid voor gebruiken.

Service van Body-Solid

Tot slot vinden het prettig om te zien dat de afterservice van Body-Solid ook prima in orde is. Het is géén Nederlands merk en het heeft ook géén Nederlandse webshop.

Maar desalniettemin is het merk wel begaan met het lot van Nederlandse consumenten.

Mocht er onverhoopt iets verkeerds zijn met de producten die jij gekocht hebt, lost de klantenservice van Body-Solid dit – over het algemeen – op een keurige en snelle wijze op.

Welke apparaten van Body-Solid zijn het meest verkocht?

In het assortiment van dit merk vind je dus veel verschillende apparaten terug. Je kunt zowel krachttraining uitvoeren met de apparaten van Body-Solid als cardiotraining.

Maar, welke apparaten uit het hedendaagse assortiment zijn nou het populairste?

legpress-machine-bodysolid


Als we die vraag willen beantwoorden, komen we al snel uit bij de Body-Solid Home Gyms (krachtstations). Met een Home Gym ben je in staat om 70, of zelfs meer, verschillende oefeningen uit te voeren, waarbij je verschillende spiergroepen perfect weet te trainen.

Deze oefeningen kan je bovendien op een zeer aangename wijze uitvoeren, aangezien de kwaliteit van dit apparaat onwijs hoog is.

Mocht je interesse in een Body-Solid Home Gym hebben, is het verstandig om een goede vergelijking te maken.

Is apparatuur van Body-Solid aan te raden?

Op deze pagina heb je eigenlijk alle relevante informatie over het merk Body-Solid kunnen vinden.

Zo weet je dat het assortiment zeer uitgebreid is, dat de prijs-kwaliteitsverhouding dik in orde is en dat dit merk meerdere voordelen met zich mee brengt.

Mocht je op dit moment op zoek zijn naar nieuwe fitnessapparatuur, is het zéker interessant/raadzaam om het assortiment van Body-Solid te bekijken.

Andere fitnessmerken

Naast Body-Solid zijn er nog tal van andere goede fitnessmerken met een uitgebreid aanbod aan apparaten op de markt.

Enkele andere goede fitnessmerken zijn bijvoorbeeld:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *