Life Fitness Fitnessapparatuur – Bekijk hier het aanbod!

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op november 15, 2022

Alles over Life Fitness
Alles over Life Fitness

Life Fitness is al 50 jaar koploper op de fitnessmarkt. Als aanbieder van kwalitatief hoogwaardige producten voor de fitnesswereld, is het een populair bedrijf dat veel impact maakt. 

Niet alleen op rechtstreekse klanten, maar op sporters over de hele wereld.

Hoe ziet het aanbod van dit bedrijf eruit? Welke merken zijn er zoal te koop? En wat kunnen we nog meer ontdekken over Life Fitness als merk?

Laten we snel een kijkje nemen!

Over het merk Life Fitness

Logo Life Fitness

Life Fitness is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in fitnessapparatuur. Het produceert en distribueert fitnessapparaten in allerlei soorten en maten. 

Het bedrijf werd in 1977 opgericht door Augie Nieto. Momenteel heeft het ruim 2.000 werknemers en werkt het bedrijf samen met verschillende merken.

Missie

Life Fitness biedt een divers aanbod aan oplossingen, om sporten mogelijk te maken voor iedereen. De sporter staat daarbij centraal. 

Het maakt daarbij niet uit of je een beginner of professioneel sporter bent. Life Fitness wil iedereen inspireren om gezonder te worden en positief te veranderen. En hierin continu blijven innoveren, dat is hun missie.

Daarom heeft Life Fitness verschillende merken opgenomen in hun portfolio. Ze verkopen dus niet alleen het eigen merk Life Fitness, maar ook Hammer Strength, Cybex en ICG. 

Dit stelt elke sporter in staat om een unieke, persoonlijke oplossing te vinden bij Life Fitness.

Co-creatie

Bij Life Fitness gelooft men in een goede samenwerking met klanten. Die klanten zijn verschillende bedrijven, zoals sportscholen. 

Het gevolg van deze aanpak, is dat er een betere connectie ontstaat tussen deze klanten en hun sporters. Daardoor heeft iedereen profijt van de aanpak van Life Fitness.

Het merk doet graag aan co-creatie en werkt samen met klanten om oplossingen te vinden en ideeën te testen. 

Zo worden op maat gemaakte producten ontworpen die passen bij de wensen van elke sporter. 

Life Fitness bewijst hiermee dat algemene massaproductie verleden tijd is. Wil je tegenwoordig echt indruk maken? Dan moet je uniek zijn, heeft dit bedrijf ontdekt.

Het aanbod van Life Fitness

Hoe die producten er dan uitzien? Daar vertellen we je natuurlijk ook graag over. 

Life Fitness biedt een breed assortiment van verschillende merken. Van cardio apparatuur tot aan toestellen voor krachttraining

Hieronder vind je de verschillende soorten producten.

Life Fitness loopbanden

Life Fitness Loopband

Bij Life Fitness zijn er loopbanden verkrijgbaar voor verschillende budgetten.

Daardoor speelt het merk in op behoeften van alle sporters. En het stelt ook kleinere sportscholen in staat om hier apparatuur af te nemen.

De loopbanden zijn voornamelijk bedoeld voor commercieel gebruik. Het gaat daarom om apparaten die betrouwbaar en comfortabel zijn. 

Hoe Life Fitness dat bereikt? Bijvoorbeeld door het toevoegen van een systeem dat schokken opvangt tijdens het wandelen of rennen.
Life Fitness hometrainers

life-fitness-hometrainer

De hometrainers – oftewel rechtopstaande fietsen – worden ook continu verbeterd en vernieuwd.

Life Fitness biedt ze aan in verschillende prijscategorieën en met verschillende functies. Je kunt het systeem daarom zo simpel of uitgebreid hebben als je zelf wilt.

De verschillende teams van Life Fitness werken continu samen om de ervaring met deze betrouwbare hometrainers te verbeteren.

Een rit op deze racefiets simulatie apparatuur is altijd comfortabel, dankzij de mogelijkheid om de instellingen te wijzigen. 

Daardoor creëer je bijvoorbeeld een juiste positionering van de benen. En dat merk je als sporter!
Life Fitness crosstrainers

life-fitness-crosstrainer

Er is ook keuze uit verschillende soorten crosstrainers bij Life Fitness. Iedereen kan er een effectieve cardiotraining op uitvoeren. Ongeacht op welk niveau je sport. 

Daarom worden deze crosstrainers onder andere gebruikt in fitness centra en sportclubs, maar ook bij topsporters thuis en in boetiekstudio’s.
Life Fitness roeitrainers

Life Fitness Roeitrainer

De roeitrainers van Life Fitness zijn geschikt om individueel of als groep mee te trainen. Een roeitrainer of roeimachine is een veelzijdig cardioapparaat dat in populariteit stijgt. 

Dankzij de verschillende weerstandsniveaus is elke training een uitdaging voor iedereen. Bovendien is aan sommige roeitrainers een spelelement toegevoegd om sporters extra te stimuleren.

Onderzoek heeft aangetoond dat gamification tijdens het sporten heel effectief is! Je komt erdoor in een flow terecht, waardoor je een training veel beter volhoudt.

Vaak wil je hierdoor ook meer je best doen dan wanneer er geen spelelement is toegevoegd.
Life Fitness spinningbikes

Life Fitness Spinningbike

De spinningbikes die Life Fitness aanbiedt, maken gebruik van het Coach by Colour programma. Hierbij wordt kleur ingezet om sporters te coachen. Net als een spelelement, heeft ook kleur veel invloed.

Kleur lokt bepaalde reacties uit op fysiek en mentaal gebied. Daardoor zal je je als sporter extra inzetten en meer gemotiveerd zijn. Ook zorgt het voor meer sociale interactie tijdens een groepstraining.

Het resultaat is dat bestaande sporters meer plezier beleven in een sportschool. En dat nieuwe sporters er door aangetrokken worden om zich ook in te schrijven als lid.
Life Fitness Krachtapparatuur

life-fitness-g7

Naast cardioapparatuur, biedt Life Fitness ook krachttraining apparaten aan.

Denk hierbij aan apparatuur met steekgewichten, verschillende bankjes om te combineren met halterstangen en gewichten én handige opbergrekken. 

Denk ook aan stellages om jezelf aan op te trekken en toestellen voor SYNRGY. Zo’n multifunctioneel trainingssysteem bespaart ruimte en biedt tal van mogelijkheden. Daardoor is het ook geschikt voor groepstrainingen op een kleiner oppervlak of in een kleine ruimte.

Eigenlijk vind je bij Life Fitness alle krachtapparatuur die je in een sportschool tegenkomt. Maar dan net even meer innoverend – en bovendien ontwikkeld met persoonlijke aandacht. 

Zo past het aanbod echt bij alle sporters en doelen.
Producten voor thuis

Ga jij liever thuis aan de slag met een goede work-out? Life Fitness biedt niet alleen apparatuur aan voor bedrijven. Het richt zich ook op het ontwikkelen van apparatuur die je thuis kunt gebruiken. 

Denk aan loopbanden, hometrainers, crosstrainers en ligfietsen. Maar ook voor krachttraining vanuit je eigen huis zijn er verschillende opties.

Life Fitness Connect app

Er zijn zelfs digitale oplossingen voor thuis fitness bij Life Fitness. Zo is er een Life Fitness Connect app. Deze is Engelstalig en gratis te downloaden. 

Het gebruiksvriendelijke programma helpt je je voortgang tijdens een training bij te houden. Je hoeft hem alleen maar te downloaden om te beginnen.

Vervolgens kun je bijvoorbeeld je smartwatch koppelen en ben je op alle mogelijke manieren verbonden.

Inspiratie voor je thuis gym

Je kunt inspiratie opdoen op de website van het bedrijf. Daar vind je verschillende voorbeelden van hoe je een gym in huis kunt inrichten. 

Life Fitness bewijst dat je niet veel ruimte nodig hebt om deze wens in vervulling te laten gaan. Ook op een kleiner oppervlak kun je – door middel van een slimme indeling – veel verschillende oefeningen doen. 

Op de website kun je je gegevens invullen en je voorkeur doorgeven. Wil jij hulp bij een sportschool in je slaapkamer, kelder, garage of in je loft? 

Het is allemaal mogelijk, als het aan Life Fitness ligt. Daardoor bouw jij straks met gemak de thuis gym van je dromen.

Veelgestelde vragen

Verkoopt Life Fitness alleen aan bedrijven?

In principe focust Life Fitness op verkoop aan bedrijven, maar je kunt er ook terecht voor fitness apparatuur voor thuis. Het bedrijf helpt je om de juiste keuzes te maken bij het inrichten van jouw ideale thuis gym. Kijk voor voorbeelden en inspiratie op de website of neem contact op met Life Fitness als je meer informatie wilt.

Kan je Life Fitness apparatuur alleen online bestellen?

Nee, je kunt ook langs gaan bij verschillende aangesloten fitnesswinkels. Er zijn momenteel 14 winkels om te bezoeken. Daar kun je advies inwinnen over bepaalde apparatuur en je vragen stellen. Of je vervolgens via de winkel of toch online bestelt, dat is aan jou.Meer fitnessapparatuur merken:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *