Tomahawk spinningbike kopen (Life Fitness)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 25, 2024

tomahawk spinningfiets life fitness
tomahawk spinningfiets life fitness

Een Tomahawk spinningbike uitzoeken en kopen? In dit artikel vind je de verschillende edities Tomahawk spinningfietsen.

Tomahawk is een serie indoor bikes van het bekende professionele merk Life Fitness.

Informatie over Tomahawk spinningfietsen

Tomahawk spinningfietsen bestaan al een enige tijd. Deze serie Life Fitness fietsen is dan ook weer onderverdeeld in verschillende series.

tomahawk-indoorbike

Zo is er bijvoorbeeld de S-serie en de IC-serie. De laatst genoemde is de meest recente en aangeraden serie.

Dit zijn de verschillende modellen:

Tomahawk spinningfiets uitzoeken

De Tomahawk IC spinningbikes zijn er van IC 1 t/m 8. Door de vele uitvoeringen kan het nog wel eens lastig zijn om de beste te vinden. Doordat er ook nog eens grote verschillen zitten tussen de bikes wordt het kiezen er niet bepaald makkelijker op.

Om je goed op weg te helpen vind je hieronder een overzicht van de verschillende modellen.

Spinningbikes IC 1 & 2

tomahawk-ic2

De IC 1 en 2 waren de eerste uitvoeringen van de Tomahawk IC serie. De IC 3 die is momenteel niet verkrijgbaar.

De 1 en 2 zijn in verhouding met de nieuwere modellen weliswaar stukken minder uitgebreid uitgerust qua mogelijkheden. Maar dit betekend niet dat het simpele spinningbikes zijn, integendeel zelfs.

tomahawk-spinningfiets

De bikes zijn beiden van professionele kwaliteit en kunnen uitstekend ingezet worden voor indoor cyling thuis of in de sportschool. Voordeel van deze uitvoeringen ten opzichte van de IC 4 t/m 8 is ook de prijs.

Deze ligt namelijk aanzienlijk lager ten opzichte van de nieuwere varianten.

Beide hebben een V-belt, toe clips en zijn belastbaar tot en met 130 kg. Als je wat meer luxe zoekt of meer en uitgebreidere functies dan kun je het beste voor een andere Tomahawk spinningbike kiezen, maar deze kosten wel weer wat meer.

De IC 1 en 2 zijn goed betaalbare spinningfietsen en dat kan het dan ook aantrekkelijk maken om deze te kopen.
Tomahawk spinningbikes IC 4 & 5

tomahawk-ic5

De IC 4 en 5 die vallen in het midden en kun je dus zien als het midden segment van de Tomahawk spiningfietsen. Beiden bikes zijn eigenlijk zeer degelijk en bieden je alles wat je kan en mag verwachten van een professionele spiningfiets.

Verschillende mechanische onderdelen worden gecombineert met een modern en comfortabel ontwerp. Deze combinatie zorgt voor toestellen van uitermate goede kwaltieit.

Scherm en lampje

Het scherm van deze bikes ziet er fraai uit en bovendien heeft het een functie voor schermverlichting. Je kunt er het vermogen op bekijken in wattage. Maar ook je hartslag, duur van je fietstocht, weerstandsniveau en dergelijke kun je op het scherm zien staan.

Boven het scherm zit er een ledlampje. Dit lampje zal verschillende intensiteiten kunnen aanduiden per kleur. Dit programma heet coach by color en werkt erg gemakkelijk.

Het kan je motiveren en het kan er tevens voor zorgen dat je meer uit je trainingen haalt. Je weet op deze manier direct of je harder moet trappen, in moet houden of dat je op het goede tempo fietst.

Al met al zijn de IC 4 en 5 Tomahawk spinningfietsen zeer de moeite waard en kwalitatief erg sterke bikes.
Tomahawk spinningfietsen IC 6 t/m 8

fiets-ic8

Dit zijn de pareltjes onder de Tomahawk spinningbikes: de modellen IC 6, 7 en 8.

Het is de nieuwste generatie spinningfietsen van Life Fitness. De IC 7 & 8 zijn allebij in 2020 op de markt gebracht en dit zijn één van de modernste fietsen die je zal vinden.

Al deze modellen zijn om te beginnen compatibel met Zwift, wat al een groot voordeel is. Zeker als je alleen traint dan is dit erg leuk, maar ook tijdens groepslessen kan deze functie goed van pas komen.

Aandrijving

Deze Tomahawk spiningfietsen hebben allen een V-belt. Hiermee wordt de aandrijving bedoeld van de bike. Veel oudere modellen die hebben een ‘normale ketting’.

Een V-belt staat erom bekend dat het ten eerste stiller is tijdens het spinnen en ten tweede dat de bikes simpelweg fijner fietsen.

Deze dubbele aandrijving die maakt het tevens mogelijk om snelheden op hoge intensiteit te bereiken. In verhouding met de aandrijving loopt het wiel vrij. Dat heeft als gevolg dat je kunt stoppen met trappen op de bike als het vliegwiel nog draait.

voorkant-ic8

Dit is net zoals je gewend bent van een echte racefiets. Dit zijn van die kleine dingetjes die het trainen allemaal net even wat realistischer maken en die de gebruikerservaring alleen maar ten goede komen.

Het frame heeft ook eens Q-factor, waardoor de beleving des te groter wordt. Dit komt de veiligheid en het comfort alleen maar ten goede.

Display

De Tomahawk spinningfiets IC 8 heeft een kraakhelder display. Dit scherm is zelf aangedreven. Op het scherm kun je de trainingsintensiteit terugvinden.

Dit wordt weergeven via het speciale coaching programma dat geïnstalleerd is. Ook heeft de Tomahawk fiets een wattage meter.

stuur-ic8

Dit is een functie die jouw geleverde kracht kan weergeven in de hoeveelheid wattage. Je weet na het meten precies hard je hebt getrapt.

Dit kun je vervolgens bijhouden zodat je jezelf de volgende keren kunt blijven verbeteren. Deze meter heeft een afwijking van maximaal 1%. Dit is zeer weinig en zelf beter dan de meeste fietstrainers, die bekend staan om hun accurate wattage meters.

Weerstand instellen

Uiteraard kun je op de Tomahawk spinningbike nog gewoon zelf je weerstand instellen, net zoals je dat bij vrijwel iedere spiningfiets gebeurd dit middels een draaiknop.

Hoewel de IC8 Tomahawk spinningfiets op vrijwel ieder vlak anders is en vooruit loopt op andere toestellen, is dit nog wel hetzelde gebleven.

Hoewel er wel veel meer weerstanden zijn waar je uit kunt kiezen dan gemiddeld. Tijdens het draaien aan de knop kun je namelijk uit maar liefst 100 weerstanden kiezen. Dit is een enormde hoeveelheid en is dan ook best uniek onder spinningfietsen.

Stuur

De sturen van de Tomahawk 6 t/m 8 zijn ergonomisch gevormd. Het stuur ziet er op het eerste gezicht al best indrukwekkend uit, maar wanneer je begint met fietsen en je houdt het beet merk je pas echt het cmfort ervan.

Je kunt het vaspakken op verschillende posities. Zo kun je het bijvoorbeeld in het midden beethouden voor fietsen op lage intensiteit. Druk op de blauwe knop en bekijk snel de huidige prijs:
Andere merken spinningbikes

Een Tomahawk spinningbike van de IC serie is natuurlijk niet de enige goede fiets die er is. Zo heb je bijvoorbeeld ook de S-series en de home serie.

Er zijn tal van alternatieven te vinden, ook van andere merken. De Schwinn spinningbikes zijn bijvoorbeeld erg sterke toestellen waarbij de eigenschappen redelijk overeenkomen met de Tomahawk spinningfietsen.

Andere merken zijn:Meer van Life Fitness:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *