Schwinn spinningbike kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op september 27, 2023

schwinn-logo
schwinn-spinningbike

Wil je een Schwinn spinningbike kopen maar weet je nog niet welk model? In dit artikel bekijk en vergelijk je de beste Schwinn spinningbikes.

Waarom een Schwinn spinningbike?

schwinn-logo

Bij het uitzoeken van een spinningbike heb je keuze uit veel verschillende merken. Dus waarom zou je kiezen voor een Schwinn spinningbike?

Schwinn is één van de betere merken wanneer het gaat om spinningfietsen. Ze staan bekend om de veelzijdigheid in functies en het goede trainingscomfort.

De spinningfietsen zijn te gebruiken voor iedereen en overal. Zo kunnen de bikes erg goed thuis gebruikt worden maar komen ze ook tot hun recht in een professionele gym.

De beste Schwinn bike kiezen

Waar moet je eigenlijk op letten wanneer je een Schwinn spinningbike uitzoekt? Alleerst zal je budget een grote rol spelen. Hoe groter je budget is, hoe ruimer de keuze.

Ten tweede basseer je de keuze op de functies die jij wilt hebben. Wil je een uitgebreid aanbod aan functies of neem je genoegen met een ‘basic model’?

Aangezien het niet altijd even gemakkelijk is om de beste keuze te maken, helpen wij je hiermee graag goed op weg.

Hieronder vind je de beste Schwinn Spinningbikes:

  1. Schwinn IC8
  2. Schwinn IC7
  3. Schwinn IC2
  4. Schwinn IC Pro
  5. Schwinn Classic Cruiser

1. Schwinn IC8

schwinn-spinnngbike

De Schwinn IC8 is het nieuwste model en tevens de meest uitgebreide. Wanneer je een wat groter budget tot je beschikking hebt is het dan ook zonder twijfel de beste keuze die je kunt maken.

Het biedt je de beste kwaliteit tijdens jouw spinningsessies. Ook is het voorzien van een erg mooi scherm én kun je de spinningbike koppelen met bluetooth om vervolgens gebruik te kunnen maken van diverse apps.

Het stuur is geheel verstelbaar en bovendien voorzien van twee bidonhouders én dumbbellhouders. Het is namelijk mogelijk om met dumbbells te trainen op de schwinn bike terwijl je aan het fietsen bent.

Via de Schwinn app worden jouw trainingsprestaties nauwlettend bijgehouden om hier vervolgens een persoonlijk schema van te maken. Jij bent dus altijd voorzien van een op maat gemaakt schema.

Beste prijs

De advies prijs van de bike ligt op 999 euro en is daarmee weliswaar de duurste variant, maar wel de meest uitgebreide.

Wanneer je er een wat lager budget voor over hebt zullen de andere Schwinn modellen ook prima voldoen aan jouw wensen.

Lees onze uitgebreide Schwinn IC8 review of bekijk de beste prijs hieronder:Schwinn IC7

schwinn-spinningbike-ic7

De Schwinn IC7 is een erg goede spinningbike voor een wat lagere prijs. De trainingsmogelijkheden zijn weliswaar iets minder dan bij de IC8 maar dat neemt niet weg dat het ruimschoots voldoet aan alle verwachtingen.

Het is speciaal ontworpen voor de echte fiets liefhebber. De Schwinn indoor bike is voorzien van een mooi LCD scherm waarop jij je training kunt bedienen en bijhouden.

Bovendien is het toestel erg stabiel dankzij het vliegwiel dat 18 kg weegt. Het beschikt over een draaiknop waarmee je de weerstand kunt regelen zoals je gewend bent.

Dit verloopt erg soepel en de weerstand verstellen gaat moeiteloos zonder hier hinder van te ondervinden tijdens het trappen.

spinningfiets-stuur

Het is met deze Schwinn spinningbike mogelijk om je hartslag te meten. De resultaten worden na de meting getoond op het LCD scherm. Wat ook op het scherm af te lezen valt is onder andere de RPM, tijd, afstand en verbrande kcal.

Afstelling

De Schwinn IC7 spinningbike is compleet af te stellen naar jouw lichaamsmaten.

Heb je wat langere benen, dan kun je het zadel verstellen naar de gewenste hoogte. Ook is het zadel horizontaal te verstellen voor een goede zithouding.

De adviesprijs van deze Schwinnbike bedraagt 699 euro. Lees de Schwinn IC7 review of bekijk de huidige prijs hieronder:Schwinn IC2 spinningbike

bike-ic7

Wanneer ook de IC7 een te grote investering voor je is, of je opzoek bent naar een eenvoudigere Schwinn spinningbike dan is er nog altijd de IC2.

Deze spinningfiets is speciaal bedoeld voor de thuissporters en de wielrenners die een degelijke bike zoeken om de wintermaanden binnen door te brengen zónder dat hun trainingen hier de dupe van worden.

Met deze Schwinn spinningbike zul je dan ook het beste uit je trainingen kunnen halen en dat op een geheel unieke manier. Zo is het voorzien van een zogenoemd Biofit comfort stuur.

Stuur en computer

Dit stuur zorgt er voor dat het op meerdere manieren vastgehouden kan worden zodat je dit kunt afwisselen gedurende de training. Voor de rest zit er een telefoonhouder aan zodat je jouw telefoon bij de hand houdt tijdens het fietsen op de Schwinn bike.

Zelfs deze goedkoopste Schwinn spinningbike is voorzien van een heuse trainingscomputer die jou alles laat zien wat je moet weten tijdens het spinnen.

Weerstand

spatboard

Wat deze Schwinn bike uniek maakt is dat de weerstand wordt bepaald door een remblokje dat dichter of verder naar het vliegwiel toegedraait kan worden.

Dit resulteert in een weerstand die gemakkelijk te verstellen is en bovendien soepel over gaat naar een zwaardere of lichtere weerstand.

Is de IC2 de beste Schwinn spinningbike voor jou? Bekijk de huidige prijs dan hieronder:Schwinn IC Pro

schwinn-ic-pro

De Schwinn IC Pro is een wat oudere spinningbike, die niet op veel plekken meer te verkrijgen is.

Tot enkele jaren terug was dit veruit de beste en populairste spinningfiets van het merk Schwinn.

Hoewel er tegenwoordig betere bikes te verkrijgen zijn, is de IC Pro nog altijd populair en op sommige plekken nog te verkrijgen.

Vooral de stabiliteit, het zware vliegwiel en de ergonomische afstelling vallen goed in de smaak bij veel gebruikers. Het is een zeer stevige bike, die professioneel te gebruiken is.

Wil je graag meer weten over de IC Pro? Lees dan even de uitgebreide Schwinn IC Pro review, of klik hieronder voor het huidige aanbod.Schwinn Classic Cruiser

classic

Zijn bovenstaande Schwinn spinningbikes allemaal niks voor jou? Ben je opzoek naar een excentriek apparaat dat anders is dan de doorsnee spiningfiets? Dan is de Classic Cruiser Retro het ideale toestel voor je.

Deze schwinn bike is erg uniek in zijn soort en er is dan ook geen enkel ander merk dat een dergelijk model op de markt heeft gebracht. Het is weliswaar geen offciële spinningbike, maar het valt onder de hometrainers.

Maar dat neemt niet weg dat het een mooi apparaat is waar je bovendien ook erg goed op kunt trainen.

Het is namelijk voorzien van een speciaal sprint programma waarbij je op hoge intensiteit kunt fietsen. Het is net alsof je op een echte fiets zit en kan dan ook als zeer intensief ervaren worden.

Het trainen erop komt dan ook meer in de buurt van spinning dan bij fietsen op een hometrainer.

Op de mooie klassieke meters worden jouw weerstand en snelheid aangegeven. Het is een klassiek model wat in een nieuw jasje gestoken is.

Ook is het te gebruiken in combinatie met de Zwift app, net zoals de andere Schwinn spinningbikes. Klik hieronder voor meer informatie over Classic Cruiser:Over Schwinn

Schwinn is één van de grootste fietsmerken in Amerika en heeft sinds enige tijd ook zijn intrede gemaakt in Nederland.

Naast normale fietsen en racefietsen is het ook gespecialiseerd in het ontwikkelen van verschillende fitnessapparatuur. Zowel professionele apparaten als fitnessapparaten voor thuis.Misschien ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *