Schwinn AirDyne AD8 Pro – Review & ervaringen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op oktober 15, 2023

schwinn-airdyne-ad-8-pro
schwinn-airdyne-ad8-pro

De Schwinn airdyne AD8 Pro is een airbike van het merk Schwinn. In deze review lees je alles wat je moet weten over de AirDyne AD8 Pro.

Ik heb ‘m namelijk voor je getest en objectief beoordeeld. Mocht je dus interesse hebben in deze airbike, lees dan zeker even verder.

Schwinn Airdyne AD8 Pro Review

schwinn-airdyne-ad-8-pro

Qua airbikes is er nog niet erg veel keuze beschikbaar. Tijdens het vergelijken van de verschillende toestellen zul je dan ook de AirDyne AD8 Pro voorbij hebben zien komen.

Het kiezen van de juiste airbike blijft lastig en ook zijn deze zeer moeilijk met elkaar te vergelijken.

Maar hoe verhoudt dit apparaat zich ten opzichte van de andere toestellen?

AirDyne AD8 Pro vs andere airbikes

ad-8-pro

Wat als eerste opvalt bij het vergelijken met andere airbikes is dat de Airdyne AD8 pro duurder is dan de andere varianten. Stukken duurder zelfs.

Gelijk wordt dan ook de nieuwsgierigheid gewekt vanwaar deze prijsverschillen.

Vaak wordt gedacht dat de Assault airbike de beste airbike is. Tuurlijk, het is een erg goed toestel.

Maar tóch spreken de meeste specificaties in het voordeel van de Airdyne AD8 Pro.

Er zijn dan ook meerdere onafhankelijke testen gedaan die bewijzen dat de AD8 Pro de beste is.

Niet voor niets is Schwinn de patenthouder als het gaan om airbikes en loopt het dan ook mijlenver voor op de andere merken.

Geluidsniveau

Wat het allerbeste is aan de Schwinn AD8 Pro, en tevens een reden waarom er vaak voor dit toestel gekozen wordt, is het geluid dat het produceert.

Of eigenlijk het geluid dat ‘t niet produceert.

Het is dan ook een redelijk geruisloos toestel, wat vrij bijzonder is voor een airbike. De enige airbike die kan tippen aan het fluisterstille gebruik van de AD8 van Schwinn is Fitbike the beast.

Functies

trainingscomputer-schwinn-airdyne-ad8

Wat betreft de technologische snufjes is de AD8 Pro uitgerust met een degelijk scherm waarmee je wordt voorzien van alle trainings resultaten.

Het mooie LCD scherm voorziet je van onder andere de wattage, de trainingstijd, de hartslag en de RPM.

Dat het mogelijk is om je hartslag bij te houden is erg uniek voor een airbike.

Dit dan ook een van de vele punten waarmee de AD8 zich onderscheid van de concurrentie. De airbike is voorzien van draadloze hartslagmeters.

Voor de rest heb je een 9 tal trainingsprogramma’s, welke variëren van HIIT programma’s tot aan een caloriedoel. Aan trainingsmogelijkheden heb je dus geen gebrek.

Professioneel

schwinn-airdyne

Waarbij de andere airbikes net wat minder geschikt zijn voor in een professionele setting, is dit waar de Schwinn Airdyne AD8 Pro erg goed tot zijn recht komt.

Het is dan ook speciaal ontworpen om te gebruiken in professionele fitness centra.

De airbike is speciaal ontworpen om op dagelijkse basis zeer intensief te gebruiken.

Maar ook wanneer jij op zoek bent naar een airbike voor thuis, dan komt het apparaat goed tot zijn recht. Ook onder veel thuissporters is de AD8 namelijk populair.

Vliegwiel

ventilator-schwinn-airbike

Het vliegwiel is een belangrijk component bij een fitnessapparaat. Het zorgt onder andere voor de stabiliteit en bepaald voor een groot deel de kwaliteit van je training.

Het vliegwiel van de AD8 pro is voorzien van de originele Schwinn technologie, waarbij het gewicht aan de buitenkant zit.

Dit zorgt voor een soepele bewegingsvorm en geeft je precies het gevoel dat je nodig hebt om een natuurlijke beweging na te bootsen.

Daarnaast zorgt de snaaraandrijving van de AD8 pro voor een goede overdracht van de weerstand.

Deze heeft ook een aanzienlijk aandeel in het stille gebruik van de bike.

Luchtstroom

De luchtstroom van dit toestel blaast in je gezicht. Sommigen zien dit als nadeel, terwijl anderen dit juist een groot voordeel vinden.

Het zorgt natuurlijk voor wat verkoeling tijdens het trainen wat niet verkeerd is. Maar toch wordt het soms als storend ervaren.

Bij enkele andere airbikes is er bijvoorbeeld voor gekozen om de luchtstroom opzij te laten gaan.

Comfortabel zadel

ad8_zadel

Het laatste dat je wilt is een airbike die niet comfortabel zit. Gelukkig hoef je bij deze airbike niet bang te zijn voor zadelpijn.

Het heeft een extreem comfortabel gelzadel, dat bovendien breed genoeg is. Het zadel kun je tevens verstellen, zowel horizontaal als verticaal.

De handgrepen

schwinn-airdyne-handgrepen

In tegenstelling tot de andere airbikes, heeft dit robuuste trainingsbeest een bocht in het handvat zitten, waardoor je kunt variëren met je grip.

Ook kun je het hierdoor steviger beethouden. Naar mijn mening voelt dit bovendien een stuk fijner aan en komt het je trainingscomfort ten goede.

Extreem robuust

Deze krachtige trainingsmaat heeft een zeer robuust frame. Je merkt direct dat het gaat om een sterke en duurzame airbike.

Alleen de beste materialen zijn gebruikt en alles voelt sterk en betrouwbaar aan.

Dit zorgt voor een goede stabiliteit, waardoor je veilig voluit kunt trainen.


Schwinn Airdyne AD8 gebruikerservaringen

ad-8-pro

Wanneer je een grote aankoop doet zoals een airbike kan het zich vaak lonen door van te voren reviews en gebruikerservaringen te lezen.

Net zoals dat je nu deze review leest kun jij je beslissing ook op meerdere gebruikerservaringen baseren.

Zo heeft de Airdyne AD8 pro 8 beoordelingen op fitnesskoerier.nl waarbij alle gebruikers de bike hebben beoordeeld van 5 van de 5 sterren.

Er wordt onder andere aangegeven dat het product voldoet aan de verwachtingen en van zeer hoge kwaliteit is.

Ook op deze webshop zijn de gebruikers duidelijk tevreden. Het product krijgt hier een rating van 10/10.

Specificaties

Gewicht:51 kg
Max. belastbaar tot:160 kg
Lengte:106 cm
Breedte:50 cm
Hoogte:132 cm
Max. lichaamslengte:215 cm

Conclusie

Wanneer je een airbike zoekt van de allerbeste kwaliteit is er geen twijfel over mogelijk dat dit de Schwinn Airdyne AD8 Pro is.

Het apparaat is redelijk geruisloos in gebruik, heeft geen onderhoud nodig en is voorzien van alle functionaliteiten en programma’s die jij nodig hebt.

Het is niet voor niets dat er – dankzij de uitstekende kwaliteit – met veel plezier gebruik gemaakt wordt van dit apparaat door verschillende professionele sporters.

Het enige nadeel is de ietwat hogere prijs. Wanneer je de prijs te hoog vindt kun je dan ook beter kiezen voor de Assault Bike of voor FitBike The Beast.

Kopen voor de laagste prijs

Let wel even goed op als je van plan bent om deze airbike te kopen. Er zijn namelijk meerdere verkooppunten, waardoor de prijs nog wel eens kan verschillen.

Voorkom dus dat je teveel betaald, dat zou namelijk zonde zijn.

Klik daarom even op de knop hieronder om direct de beste prijs te bekijken:Relevante artikelen:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *