Assault Bike kopen? Uitgebreide review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 26, 2024

assault-airbike
assault-airbike

De Assault airbike is één van de populairste airbikes die te verkrijgen is. Maar is dit wel terecht, of kun je beter een andere airbike kopen?

Alles wat je moet weten lees je in deze uitgebreide review!

Vergelijk hieronder alvast de beste prijzen en voorkom dat je te veel betaald:

Betersport.nlBekijk huidige prijs >>
Fitwinkel.nlBekijk huidige prijs >>
Bol.comBekijk huidige prijs >>

Over de Assault airbike

assault-bike-kopen

Aangezien de Assault airbike nog een relatief nieuw fitnessapparaat is heerst er nog wel eens verwarring omtrent de airbikes. Vaak wordt er gedacht dat alle airbikes van assault zijn.

Assault is echter het merk en levert behalve airbikes ook andere fitnessapparatuur.

De airbike is het soort fitnessapparaat, niet alle bikes zijn dan ook van hetzelfde merk.

Populairste

Nu alle misverstanden de wereld uit zijn geholpen richten we ons op de Assault airbike. Dit is zoals gezegd één van de populairste in zijn soort.

Vrijwel iedere gym die met zijn tijd meegaat óf waar crossfit lessen gegeven worden beschikt wel over een airbike. Vrijwel altijd is dit de Assault airbike.

Maar is deze ongekende populariteit wel terecht, of zijn er betere apparaten te verkrijgen?

Het uiterlijk

Te beginnen met het uiterlijk van de Assault airbike. Op het eerste gezicht ziet ‘t apparaat er erg chique uit en tegelijkertijd heeft het een robuuste uitstraling.

assault-bike

Wanneer je al ervaring hebt met het trainen op een airbike zul je er misschien zelfs bijna bang van worden. Je kunt dan ook meteen aan de Assault bike afzien dat deze je helemaal kan slopen met zeer intensieve trainingen.

Wanneer je van wat dichterbij gaat kijken zie je dat het frame erg netjes afgewerkt is en dat er veel rekening met de details is gehouden. De kleinste dingetjes kloppen dan ook aan het uiterlijk. Dit maakt de assault airbike erg fraai om naar te kijken.

Training

assault-bike-achter

Genoeg over het uiterlijk. Want waar het uiteindelijk om draait is natuurlijk hoe de assault airbike traint.

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het apparaat bedoelt om high intensity cardio training (HIIT) op uit te voeren.

Dit is dan ook gelijk waar de assault airbike het beste tot zijn recht komt.

Natuurlijk kun je deze vorm van training op zóveel manieren doen, maar er zijn maar weinig apparaten die je écht tot het gaatje laten gaan.

Wat uniek is aan de assault airbike is dat de weerstand bepaald wordt aan de hand van de kracht die jij levert, hoe krachtiger je beweegt, hoe meer weerstand je kunt verwachten.

Dit maakt de assault airbike dan ook uitermate geschikt om je conditie een flinke boost te geven en/of om vet te verliezen.

Vergeleken met andere bikes lijkt de weerstand zich net wat beter aan te passen aan jouw niveau, maar dit is natuurlijk erg lastig om te vergelijken.

Klik hier om meer gebruikerseraringen te lezen >>

Het frame

Belangrijk bij een airbike is dat het frame sterk is. Aangezien je erg beweeglijk bent op het apparaat moet deze wel stil kunnen blijven staan.

Tijdens de intervaltrainingen zul je regelmatig ‘vol gas’ gaan op de assault bike waardoor deze dus flink op de proef wordt gesteld qua stabiliteit.

assault-onder

Wanneer je volle bak traint op de bike zal die niet bewegen mits deze op een goede stevige en vlakke ondergrond staat.

De assault bike is waterpas afstelbaar. Dit is dan ook een erg groot voordeel en een must voor een dergelijk HIIT apparaat.

Luchtweerstand

Zoals gezegd wordt de weerstand aangepast aan de persoon die erop fietst. De weerstand werkt op lucht, zoals de naam ‘airbike’ al doet vermoeden. Dit heeft als gevolg dat er een luchtstroom vrij komt op het moment dat je begint te trainen op de assault bike.

Je zult ietwat van deze lucht voelen wanneer je aan het sporten bent. Het verschilt per persoon of dit als fijn wordt ervaren of niet.

Ik persoonlijk vind het wel lekker verkoelend om van een fris windje te kunnen genieten tijdens het trainen. Want geloof me, warm zul je het wel gaan krijgen tijdens het trainen op de assault bike!

Wanneer je dit liever niet hebt kun je er overigens voor 15 euro een windscherm bij kopen, zodat je dit niet meer voelt.

Geluid

assault-wiel

Geluid blijft altijd wel een dingetje bij fitnessapparaten. Zeker wanneer deze voor thuis gebruikt worden.

Je wilt immers niet te veel overlast veroorzaken aan andere mensen.

In een sportschool kan het als storend ervaren worden wanneer een apparaat geluid produceert. Dit is dan ook wat als nadeel ervaren kan worden bij the Assault airbike.

De bike produceert namelijk redelijk wat geluid. Echter is het wel een constant (monotoon) geluid, aangezien je constant in beweging bent op het apparaat.

Als je het mij vraagt is het geluid geen enkel probleem en hoort dit er nou eenmaal bij. Ik vind het juist wel wat hebben. Daarnaast staan er in de meeste sportscholen ook roeitrainers. Deze produceren veel meer geluid én de geluiden hiervan zijn niet monotoon.

De trainingscomputer

De trainingscomputer van de Assault airbike kan er op het eerste gezicht ietwat ‘druk’ uitzien met een hele rij knopjes aan de rechterkant van het scherm. Echter is de bediening vrij gemakkelijk en heb je snel door hoe het werkt.

airbike-computer

Je kunt dan ook eenvoudig een training naar wens instellen. Wat erg handig is aan de assault bike is dat je een speciaal HIIT programma kunt selecteren, waardoor je dus nog effectiever kunt trainen.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen bepaalde ratio’s om je trainingen te verfijnen en doelgerichter te kunnen werken. Op het scherm kun je vanzelfsprekend je tussentijdse resultaten bijhouden.

Het scherm

Met airbike trainingen wordt er vaak gekeken naar het aantal kcal dat je in een bepaalde tijd verbrandt. Er wordt een tijd ingesteld om een bepaald aantal kcal te verbranden. Dit is erg makkelijk bij te houden en af te kijken op het scherm.

Het beschikt dan ook over een duidelijk LCD scherm dat niet al te groot is. Een scherm moet naar mijn mening dan ook niet té groot zijn op een airbike, om het functioneel te houden.

Op deze manier hoef jij je niet al te veel met de bediening bezig te houden en kun jij je focussen op wat echt belangrijk is, fitter worden!

De trappers

De trappers van de Assault bike is eigenlijk niet zoveel op aan te merken. Ze zijn stevig en hebben goede grip.

Je beschikt niet over riempjes om je voeten aan vast te maken, in tegenstelling tot sommige andere airbikes. Dit is echter geen probleem aangezien deze overbodig zouden zijn.

airbike-trapper

Zadel van de Assault bike

Het zadel is vrij groot vergeleken met andere fitnessapparaten. Dit is echter ook noodzakelijk aangezien je niet helemaal stil zal blijven zitten tijdens het trainen erop.

Dankzij de breedte van het zadel heb je dus de ruimte om ietjes uit te wijken zónder eraf te glijden.

zadel

Het zadel zit comfortabel genoeg, maar ook weer niet té comfortabel. Je zit er dan ook op om hard en intensief te trainen en is niet bedoeld voor duurtrainingen.

Wat wel fijn is, is dat het zadel verstelbaar is, zowel horizontaal als verticaal. Hierdoor kun jij je houding vrij nauwkeurig perfectioneren.

Onderhoud

Onderhoud aan apparatuur zal niet iedereen z’n favoriete klusje zijn. Goed nieuws, want de Assault bike is onderhoudsarm waardoor het nauwelijks tot niet onderhouden hoeft worden.

Eindoordeel Assault Bike

assault-airbike-kopen

Dat de Assault airbike hét populairste model is onder de airbikes mag duidelijk zijn. Naar mijn mening is dit dan ook grotendeels terecht. Wat echter als nadeel beschouwt kan worden is dat de bike vrij veel geluid maakt.

Het luxe uiterlijk is erg fraai en zal dan ook geen enkele (home) gym weerstaan. Ook aan alle details in de afwerking is gedacht waardoor het een lust voor het oog is.

Qua trainingen kun jij jezelf helemaal uitleven op de Assault airbike terwijl deze stabiel blijft staan. Het biedt je daarnaast genoeg comfort en trainingsgemakken om het beste uit jezelf te kunnen halen.

Waar kopen?

Je kunt deze bike online bestellen bij diverse webshops. Bekijk en vergelijk het beste aanbod hieronder:

Betersport.nlBekijk huidige prijs >>
Fitwinkel.nlBekijk huidige prijs >>
Bol.comBekijk huidige prijs >>


Specificaties

specificaties
Gewicht45 kg
Max. belastbaar150 kg
Max. lichaamslengte220 cm
Lengte130 cm
Breedte60 cm
Hoogte123 cmAlternatieven

Is de Assault airbike toch niks voor jou? Er zijn enkele alternatieven waar je uit kunt kiezen. Heb je bijvoorbeeld liever een bike die minder geluid maakt?

Dan is Airbike the Beast is ook een erg goed model die bovendien wat stiller is in gebruik.

beast-alternatief

Zoek je een wat luxeuzer model en heb je tevens een groter budget tot je beschikking? Dan is de Assault airbike Elite een bike met nóg meer trainingsmogelijkheden.

Over Assault Fitness

Het merk Assault Fitness heeft de Amerikaanse fitnessmarkt al enige tijd verovert en vele crossfit liefhebbers maken dan ook met enorm veel plezier gebruik van de apparaten.

Naast de Airbike heeft het merk ook de Assault airrunner uitgebracht en de in Nederland tot dusver nog onbekende airrower.

Het merk is uniek doordat alle apparaten niet elektrisch zijn en zich afstemmen op het niveau van de gebruiker. Op deze manier wordt het voor iedereen mogelijk gemaakt om op hun eigen niveau te trainen.


Verder lezen:

Airbike kopen >>

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *