Assault Airrunner – Review en ervaringen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 2, 2023

assault airrunner review en ervaringen
assault airrunner review en ervaringen

Assault fitness Airrunner kopen? In deze review lees je over de ervaringen en bevindingen van deze airrunner.

Lees snel verder en ontdek de voordelen, nadelen en onze eerlijke mening.

Assault airrunner ervaring

Een Assault Airrunner is vooral geschikt voor top atleten. Maar ook voor mensen die normaal gesproken geen fan zijn van hardlopen.

Ik vind buiten hardlopen doorgaans veel leuker dan op zo’n suffe band. Buiten kun je nog wat om je heen kijken. Maar op de loopband thuis, of in de sportschool ben ik al snel verveelt.

Echter is buiten lopen ook niet altijd alles. Denk aan de weerselementen en het verkeer, zeker als je in de stad woont.

Maar soms is het ook gewoon fijn om thuis je volledige workout te kunnen doen.

airrunner-assault

Lopen op de Assault airrunner komt toch wel echt in de buurt van het echte hardlopen. Je hebt je eigen training volledig in de hand. Omdat het een loopband zonder aangedreven motor is bepaal jij hoe hard je loopt.

Dit geeft een gevoel van controle van je eigen training. Iets dat ik op andere loopbanden of fitness apparaten, zoals een op hometrainer of sommige roeitrainers, toch wel mis.

Doordat je niet simpelweg alleen het tempo van de band bij hoeft te houden, maar ook daadwerkelijk zelf het tempo aangeeft, ben je veel effectiever aan het trainen.

Ook om sprintjes te trekken of interval training te doen (HIIT) is de band erg effectief.


Nadelen ❌

Veel kon ik er niet bedenken maar toch zijn er een aantal nadelen van deze airrunner:

 1. Duurder vergeleken met ‘normale’ loopbanden met aandrijving
 2. Geen optie om je telefoon voor je te leggen zonder zicht op het computer scherm te blokkeren.
 3. Geen bidonhouder
 4. Ietwat groter dan de gemiddelde loopband
 5. Iets minder mooi dan de Sprintbok airrunner

Voordelen ✅

 1. Weinig schokdemping door de schokdempende toplaag en de kromming in de airrunner
 2. Heel eenvoudig te bedienen
 3. Je bepaald zelf je eigen looptempo
 4. Goede duurzame kwaliteit
 5. Makkelijk te verplaatsen met transport wieltjes
 6. 13 trainingsprogramma’s die jou aangeven wanneer je moet versnellen of vertragen
 7. Mogelijkheid om borstband te koppelen
 8. Geschikt voor wandel, sprint en hardloop trainingen
 9. Verbrand meer kcal dan de reguliere loopband
 10. Maakt van jou een betere loper

Gebogen loopband met hoogwaardig loopvlak

loopvlak-airrunner

De Assault airrunner is een gebogen loopband, wat het loop comfort ten goede komt. Deze airrunner maakt naar mijn mening van iedereen een betere hardloper.

Het loopvlak voelt erg natuurlijk aan en is zelfs geschikt om met blote voeten op te rennen, daarnaast heb je de volledige controle over je snelheid.

Duurzame kwaliteit

Minimaal 240000 km op de airrunner zijn gegarandeerd. Probeer hier maar eens aan te komen.

De Assault runner is gemaakt van robuust roestvrij materiaal. Je zou hem dus zelfs buiten neer kunnen zetten.

Daarnaast heeft de airrunner geen onderhoud nodig, wat een groot voordeel is.

assault-airrunner

Het merk Assault wordt steeds populairder in de fitness en crossfit wereld. Assault draagt kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel.

Door de duurzame kwaliteit gaat de loopband dus jaren mee. Er kan bijna niks kapot gaan aan deze airrunner. De airrunner is gemaakt van hoogwaardig staal

Deze airrunner is geschikt voor iedereen. Ook als je (beginnende) blessures hebt kun je op je eigen tempo wandelen of joggen zonder schokbelasting.

Makkelijk te bedienen

Je hoeft van te voren geen knoppen te bedienen of programma in te stellen. In tegenstelling tot sommige andere loopbanden hoef je dus niet eerst handmatig via het bedieningspaneel de loopband op het gewenste niveau in te stellen.

Ook zonder ingesteld trainingsprogramma kan jij op jouw eigen niveau bewegen.

assault-loopband

De computer is simpel te bedienen en er zit alles op wat je nodig hebt. Je hoeft niet te zoeken naar de juiste instellingen.

Je prestaties, zoals het aantal verbrande calorieën, wordt nauwkeurig gemeten. Dit kun je tijdens het lopen of sprinten heel duidelijk van het scherm aflezen.

Verplaatsen

Met de hendel aan de achterkant kun je de Airrunner optillen en vervolgens vooruit duwen of meetrekken. De transport wieltjes aan de voorkant maken dit mogelijk.

Montage

Ook de montage is erg simpel. De airrunner wordt geleverd in een grote doos. Je hoeft ‘m alleen maar uit te pakken en de handrail vast te zetten.

Als je dit niet zelf wilt doen, kan je dit eventueel laten doen. Afhankelijk van waar je hem koopt.

Is de Assault Airrunner het geld waard?

Het is voor de meesten een grote investering. Ik kan me goed voorstellen dat je twijfelt om de Assault airrunner aan te schaffen door de prijs. Die ligt namelijk wat hoger dan bij de meeste ‘normale’ loopbanden.

Voor mij persoonlijk was hij ‘t geld meer dan waard. Ik kan er namelijk heerlijk op trainen en mezelf fysiek maximaal uitdagen en verbeteren.

Deze airrunner werkt bovendien puur mechanisch. Dit is niet alleen handig, maar ook nog eens erg duurzaam. Er kan bijna niets stuk gaan aan deze airrunner.

Uiteindelijk gaat er natuurlijk niks boven buiten hardlopen. Maar met de Assault airrunner kun je binnen afwisselen met buiten. Ook kun je binnen intervaltrainingen combineren met krachttraining.

Als je waarde hecht aan goede apparatuur voor jouw (home) gym is hij ‘t geld meer dan waard. Een echte must have voor elke sport fanaat. Ik raad ik de Assault airrunner dan ook zeker aan!

Als je de Assault Airunner wilt kopen raad ik je aan deze te bestellen. Er kan soms een klein verschil in prijs zitten tussen webshops.

Ook belangrijk is dat je goede service met voldoende garantie hebt. Vergelijk daarom even de beste prijzen bij de onderstaande shops.Relevante artikelen:

Airrunner kopen

Loopband voor thuis kopen


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *