Technogym spinningbike – (Skill)Bike & Groupcycle

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 15, 2023

spinningbike van technogym
spinningbike van technogym

Technogym staat vooral bekend om hun krachtapparatuur en loopbanden, maar wist je dat er ook Technogym spinningfietsen zijn?

Binnen het veelzijdige aanbod van Technogym vinden we 3 varianten; de Technogym Bike, de Skillbike en de Groupcycle.

In dit artikel werpen we een blik op deze spinbikes en de spinningfietsen van Technogym in het algemeen.

Wat mag je ervan verwachten en wat maakt ze zo bijzonder? Ook kom je erachter waar je ze kan kopen en of er mogelijk goede alternatieven zijn.

Lees dus zeker even verder als je interesse hebt in een Technogym spinningfiets.

De spinningfietsen van Technogym

De indoor fietsen van dit professionele merk staan bekend om hun luxe en veelzijdigheid. Momenteel zijn er 3 varianten, die elk hun eigen unieke eigenschappen hebben.

Hieronder bespreken we de 3 verschillende bikes en ontdek je wat je mag verwachten.

Technogym Skillbike

technogym skillbike

De Skillbike kost het meest van alle Technogym spinningbikes en dat is niet zomaar. Dit is namelijk de meest luxe van het stel. Het is dan ook de nieuwste.

Sterker nog.. Vergeleken met alle spinningbikes op de markt is de Technogym op dit moment zo ongeveer de duurste van allen. Dat je er een forse investering voor over moet hebben mag dan ook wel duidelijk zijn.

Het is een spinningfiets die duidelijk niet voor de gemiddelde consument ontworpen is. Technogym richt zich met deze fiets echt op de professionele fietsers. Ook voor sportschool gebruik komt het uiteraard goed tot z’n recht.

Het revolutionaire design straalt één en al snelheid en professionaliteit uit. Daarmee ziet het er ook direct heel anders uit dan de gemiddelde spinfiets.

Ook als we ‘m vergelijken met de andere varianten van Technogym is het een wereld van verschil. Maar natuurlijk blijft het niet enkel bij het ontwerp.. Nee, het gaat juist om de functies.

De connectiviteit van deze fiets is bijvoorbeeld uniek. Je kan ‘m met zeer veel verschillende applicaties verbinden. Wij zijn aangenaam verrast dat de fiets ook met apps van derden te gebruiken is. Dat is namelijk niet bij ieder apparaat van Technogym het geval.

Dankzij de ANT+ en Bluetooth verbindingen koppel je deze bike bijvoorbeeld eenvoudig met Zwift en beleef je voor jouw televisie of ander extern apparaat realistische fietsritten.

Hij voelt aan als een levensechte racefiets, erg indrukwekkend. Als we echter naar het prijskaartje kijken, knappen we daar toch ietwat op af.. Er zijn namelijk wel degelijk gelijkwaardige apparaten die wat minder kosten.Technogym Bike

technogym bike

Voor ruim 2000 euro minder schaf je de Technogym Bike aan. Alsnog niet bepaald een koopje dus. Ook dit is een van de meest luxe spinningfietsen die de markt momenteel kent.

Het is voorzien van een gigantisch scherm, met een hoge resolutie. Het beeld is helder en heeft felle kleuren. Perfect om je virtuele training op te beleven dus.

Via het scherm kun je allerlei verschillende soorten spinning workouts selecteren. Je hebt keuze uit een groot aanbod on-demand lessen, waaronder zelfs full body workouts. Hiervoor krijg je er een paar gratis gewichtjes bij. Toch leuk meegenomen.

Ook heb je toegang tot jouw favoriete apps, zodat je jezelf uitstekend kunt vermaken tijdens het spinnen. Denk daarbij aan Youtube en Netflix. Je kunt zelfs je sociale media checken tijdens de workout.

Ook met de bouwkwaliteit van de fiets is niets mis. Het is stevig en gemaakt om iedere dag op volle intensiteit te belasten. Het is een professionele spinningfiets, die ook populair is voor thuisgebruik.

Hoewel ook deze spinningbike zeer luxe is en extreem veel mogelijkheden heeft, gaat onze voorkeur toch naar een van de alternatieven.


Technogym Groupcycle Connect

technogym spinningfiets groupcycle

En dan is er ten slotte ook nog de Groupcycle Connect van Technogym. Ook niet bepaald de minste spinningfiets.

Deze bike schaf je aan voor een kleine 3300 euro. Alsnog een hele forse prijs dus. Ook hierop lijken de mogelijkheden weer oneindig te zijn.

Hij heeft een wat minder geavanceerd scherm als de bovenstaande modellen. En ook de mogelijkheden zijn net wat minder. Maar er blijft alsnog meer dan genoeg over om jezelf prima te vermaken en er alles uit te halen.

Wat te denken van het tot in de millimeter verstelbare zadel en stuur, zodat je in de perfecte houding komt? Of de vermogensregelaar met een gegarandeerde nauwkeurigheid van zo’n 2%?

Het zijn slechts enkele van de vele imposante eigenschappen die deze Technogym spinningbike biedt. Het is een lekker compacte bike, dus ook thuis zou hij goed van pas kunnen komen.

Desalniettemin zijn we van mening dat ook de Groupcycle Connect nogal aan de dure kant is.


Over het merk

Technogym bestaat ondertussen al meer dan 35 jaar. Ondertussen is het de standaard geworden in veel sportscholen. Zowel nationaal als internationaal wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt.

Van origine is het een Italiaans merk. Het begon ooit als een hobbyproject in een kleine garage. Tientallen jaren later is het dus uitgegroeid tot een gerenommeerd merk.

Naast spinningbikes biedt Technogym nog veel meer apparatuur aan, zowel voor cardio als voor kracht.

Zo zijn er bijvoorbeeld:

Zijn er goede alternatieven? En zo ja, welke?

Voor fanatieke fietsers die op zoek zijn naar een hoogwaardige trainer voor thuis zijn er uitstekende alternatieven.

Ook voor sportscholen die zoeken naar kwalitatief sterke professionele spinningbikes zijn er genoeg goede mogelijkheden, die bovendien wat minder kosten.

Mocht je op zoek zijn naar een professioneel toestel, bekijk dan hier de beste alternatieven.

Ben je op zoek naar een trainer voor thuis? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een smart bike. Dit is een interactieve fietstrainer en spinningfiets in één. De Tacx Neo Bike T8000 is de populairste variant.💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *