Kettler spinningfiets kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 8, 2023

kettler_spinningfiets
kettler_spinningfiets

Wil je een Kettler spinningfiets kopen? Hier ben je aan het juiste adres!

Welke spinningbikes heeft Kettler jou te bieden? En is het überhaupt wel een goede keus om een spinfiets van dit merk aan te schaffen?

De spinningfietsen van Kettler

Kettler heeft in het verleden meer dan genoeg spinningfietsen op de markt gebracht. Met name de Racer en de Speed edities deden het erg goed.

Kettler noemde de spinningfietsen ook wel speedbikes. Deze naam hebben de toestellen vooral te danken aan de hoge intensiteit waarmee je erop kunt trainen.

Hoewel de race spinningbikes van Kettler nog altijd redelijk populair zijn, produceert Kettler op het moment van schrijven nauwelijks nieuwe spinfietsen meer.

Wat hier precies de reden voor is, weten we niet. Wellicht dat Kettler het in de toekomst weer oppakt. Vanwege het beperkte aanbod kun je naar onze mening dan ook beter kiezen voor een goed alternatief.

Welke Kettler spinningbikes zijn er?

Hieronder werpen we een blik op de populairste spinningfietsen die Kettler op de markt bracht. Er zitten zowel nieuwere als oudere modellen tussen.

Kettler Racer S

kettler_racer_s

Laten we beginnen met de allernieuwste spinfiets van Kettler, de Racer S. Deze spinningbike staat bekend om de hoogwaardige luxe, wat we niet bepaald gewend zijn van dit Duitse merk.

Normaliter staat het merk namelijk bekend om de degelijkheid van de apparatuur. Ditmaal besloot Kettler het over een andere boeg te gooien en bracht een ultra moderne spinningfiets op de markt.

Dit is zelfs een spinfiets met Zwift, wat wil zeggen dat je het kunt koppelen aan de populairste virtuele fietsapplicatie ter wereld.

Je kunt er in een sportieve houding op plaatsnemen en alles voelt aan als een echte spinningfiets. Zo heeft het zelfs een speciaal racestuur.

De Kettler Racer S is momenteel wat minder populair dan voorheen. Dit komt onder andere omdat het op niet veel plekken meer verkrijgbaar is. In Nederland moet je goed zoeken om deze spinbike nog ergens nieuw aan te schaffen.

Houd daarbij ook rekening met een hogere aanschafprijs.

Kettler Racer 9

kettler_racer_9

De Kettler Racer 9 behoort ook tot de nieuwste Kettler spinningfietsen. Deze speedbike is het kleinere broertje van de hierboven besproken Racer S.

Het behoort tot een van de luxere spinningfietsen en heeft een adviesprijs van rond de 2000 euro. Een van de unieke eigenschappen van dit toestel is dat het voorzien is van trainingsprogramma’s.

Hoewel er ”maar” 4 programma’s op zitten, is dit toch een stuk meer dan de meeste spinningfietsen. De meeste hebben er namelijk geen enkele.

Je kunt met deze spinningfiets ook met apps trainen. Kettmaps, de app van Kettler zelf is bijvoorbeeld een mogelijkheid. Helaas kun je niet met Zwift erop trainen.

Kettler Ergoracer

kettler_ergoracer

De Kettler Ergoracer is een heel ander soort spinningfiets. De 2 toestellen hierboven behoren tot de modernste speedbikes, maar deze bike is bijna antiek te noemen.

Het is alweer lang geleden dat deze bike op de markt verscheen, waarna het uitgroeide tot een waar succes. Het succes was zó groot dat er nog altijd een hoop mensen interesse in dit toestel hebben.

Er zijn met goed zoeken nog altijd mensen die deze spinningfiets online tweedehands verkopen of willen kopen. En dat terwijl deze bike ondertussen alweer flink verouderd is.

Overige modellen

Kettler is al een geruime tijd actief in de fitnesswereld en heeft dan ook niet stil gezeten. Naast de bovenstaande spinningfietsen heeft het ook de onderstaande spinbikes uitgebracht:

  • Kettler Speed 1
  • Kettler Speed 3
  • Kettler Speed 5
  • Kettler Speed 9
  • Kettler Speed Pro
  • Kettler Giro GT

Waarom voor een Kettler spinningfiets kiezen?

De voornaamste reden om voor een spinningfiets van dit Duitse merk te kiezen is vanwege de betrouwbaarheid en duurzaamheid van het materiaal.

Kettler wordt veelal geprezen voor de ontwikkeling van robuuste en stevige fitnessapparatuur. Een Kettler spinningfiets zou normaliter dan ook een goede keus lijken. Echter is de situatie op het gebied van spinningfietsen net wat anders..

Onze mening over de Kettler spinningbikes

Hoewel de kwaliteit van deze toestellen dus duurzaam is, lijkt het momenteel niet de meest verstandige keus.

Waarom niet? Omdat de Kettler spinfietsen ondertussen alweer flink verouderd zijn. Bovendien komen ze niet allemaal even goed uit de test.

De techniek loopt alweer jaren achter en de mogelijkheden om virtueel te spinnen zijn zeer beperkt. Het is bijvoorbeeld enkel en alleen de Kettler Racer S die met Zwift te verbinden is.

Ons advies is dan ook om voor een ander gerenommeerd merk te kiezen met wat nieuwere varianten. Deze kosten je doorgaans evenveel als een Kettler bike, maar bieden je wel betere trainingsmogelijkheden. Bekijk hier de beste spinfietsen.

Over Kettler

Kettler is een duits merk dat ooit begonnen is als klein familie bedrijfje.

Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een echte gigant. Het richt zich naast fitnessapparatuur ook op speeltoestellen en tuinmeubilair.

Naast de Kettler spinningfietsen bieden ze nog veel meer apparatuur en materiaal aan, zoals bijvoorbeeld Kettler krachtstations voor de krachtsporters onder ons.

Het staat in de hele fitnesswereld bekend als een kwalitatief merk dat duurzame kwaliteit levert.

Toch liever een ander merk spinningfiets?

Zoals je hebt kunnen lezen adviseren wij om voor een ander merk te kiezen. Er is in elk geval geen gebrek aan keuzemogelijkheden.

Er zijn genoeg goede en betrouwbare merken, zoals bijvoorbeeld de onderstaande:




Meer van Kettler:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *