Kettler crosstrainer kopen? Vergelijk de beste

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 27, 2023

kettler-crosstrainer-kopen
kettler-crosstrainer-kopen

Wanneer je dit artikel leest ben je waarschijnlijk op zoek naar het beste model onder de Kettler crosstrainers.

Of je de Kettler crosstrainer nu thuis wilt gebruiken, of in een sportschool, er is genoeg keuze tussen de verschillende modellen. In dit artikel werpen we een blik op de verschillende Kettler crosstrainers.

Lees snel verder om het beste aanbod te vergelijken!

Beste Kettler crosstrainers

Een goede Kettler crosstrainer uitzoeken is niet zo makkelijk gedaan. Het loont zich dan ook om van te voren goed onderzoek te doen alvorens je overgaat tot de aankoop.

Wat echter scheelt is dat het aanbod van Kettler crosstrainers niet enorm groot is, waardoor het aanbod overzichtelijk blijft. Om je goed op weg te helpen vind je hieronder de beste crosstrainers van Kettler:

1. Kettler Omnium 500

kettler_omnium_500

De Omnium 500 is momenteel een van de weinige crosstrainers voor professioneel gebruik in het aanbod van Kettler. Deze crosstrainer is geschikt om te gebruiken in sportscholen en andere professionele sportruimtes.

Maar ook voor thuisgebruik komt deze trainingsmaat goed van pas. Het apparaat heeft alles wat je mag verwachten en is geschikt voor intensieve trainingen op dagelijkse basis.

Een mogelijk minpuntje is dat er wel netstroom nodig is om het apparaat te gebruiken, in sommige professionele omgevingen is dit namelijk minder ideaal.

Verder is het goed om te weten dat het hier gaat om een front driven crosstrainer, oftewel een crosstrainer waarbij het vliegwiel zich aan de voorkant bevindt. Veel mensen geven hier de voorkeur aan vanwege de fijne loopbeweging die het mogelijk maakt.

De lengtepas is met 50 cm lekker ruim. Jammer genoeg is de lengtepas niet verstelbaar, maar we verwachten ook niet dat dit nodig zal zijn. Voor de meesten is dit namelijk ruim voldoende.

Trainingsprogramma’s

Je hebt in totaal 10 trainingsprogramma’s tot je beschikking. Dat lijkt misschien niet erg veel. Maar gelukkig zit er wel veel variatie tussen de programma’s, waardoor je hier hoogstwaarschijnlijk genoeg aan zult hebben. Zo heb je onder andere de beschikking over een hartslaggestuurd programma.

Bovendien heb je maar liefst 76 trainingsprogramma’s tot je beschikking, wat een indrukwekkende hoeveelheid is.

Oordeel

Op het eerste gezicht lijken de trainingsmogelijkheden van de Omnium 500 vrij beperkt, vanwege het aantal programma’s.

Echter zit er zoveel variatie in dat je hier doorgaans meer dan genoeg aan hebt. Bovendien is dit een erg fijne crosstrainer met een groot gebruiksgemak. Het biedt je alles dat je nodig hebt voor een comfortabele training.

Klik hieronder en bekijk direct de huidige voorraad en de laagste prijs:
2. Kettler Optima 800

kettler_optima_800

De Optima 800 is tevens een betrouwbare professionele crosstrainer van Kettler. Volgens velen is dit het beste toestel uit het assortiment.

Wij zijn het daarmee eens, met als kanttekening dat het qua prijs-kwaliteit verhouding ietwat onder doet voor de bovenstaande Omnium 500.

Waarom? Omdat deze crosstrainer nou eenmaal net wat meer kost. Als je het budget er overigens voor overhebt is het zeker een aanrader.

Maar indien je niet al te veel wilt uitgeven, kunnen we ons voorstellen dat de eerder genoemde Omnium 500 wellicht beter aansluit op jouw wensen.

De Optima 800 is van luxe en hoogwaardige kwaliteit. Er is met vrijwel alles rekening gehouden om jouw training zo comfortabel mogelijk te maken.

Zo is de bewegingsvorm van deze crosstrainer erop gebaseerd om jouw knieën maximaal te ontlasten. Dit komt goed uit bij revalidatie, maar ook om blessures te voorkomen.

Het toestel is voorzien van een duidelijk kleuren display en biedt jou 15 verschillende programma’s. Ook kun je de crosstrainer verbinden met een app; KettMapps. Dit is de trainingsapplicatie van Kettler.

Ergometer crosstrainer

Wat verder het vernoemen waard is, is dat het hier om een ergometer gaat. Dit wilt zeggen dat jij de weerstand van de crosstrainer kunt instellen op een door jou gekozen aantal wattage.

De minimale weerstand is 25 watt en de maximale weerstand is 400 watt. Iedereen kan dus trainen op zijn of haar eigen niveau.

Oordeel

Als we puur kijken naar kwaliteit is dit de beste Kettler crosstrainer op de markt. Een mogelijk nadeel is de ietwat hogere prijs. Je moet er dus wel een wat groter budget voor hebben.

Deze crosstrainer is geschikt voor thuisgebruik, professioneel gebruik en is ook uitstekend geschikt voor revalidatieprocessen.

Bekijk de beste prijs via de knop hieronder:
3. Kettler Omnium 300

kettler_omnium_300

Eerder hadden we het al over z’n grotere broer; de Omnium 500. Maar ook z’n voorganger mag er zijn. De Kettler Omnium 300 is net wat minder uitgebreid en biedt net wat minder trainingsmogelijkheden.

Het apparaat kost zo’n 300 euro minder. Mocht je dus een wat minder groot budget hebben, dan is dit toestel een uitstekend alternatief.

Het beschikt over alle standaard functies die je mag verwachten van een goede Kettler crosstrainer. Het is voorzien van een magnetisch weerstandsysteem, waardoor het lekker stil in gebruik is.

Deze crosstrainer zul je dan ook nauwelijks tot niet horen tijdens het trainen erop. Je kunt dus met een gerust hart op volle intensiteit trainen, zonder dat je anderen hier lastig mee valt.

In totaal heb je 10 verschillende trainingsprogramma’s en 15 weerstandsniveaus. Als je het ons vraagt is het aantal weerstandsniveaus wel wat aan de beperktere kant, wat als nadeel gezien kan worden.

Voordelen zijn de grote lengtepas van maar liefst 50 cm en het gebruiksvriendelijke bedieningsconsole, welke ook in het Nederlands gebruikt kan worden.

Oordeel

De Omnium 300 is het kleinere broertje van z’n opvolger, de Omnium 500. Als je het ons vraagt doet deze crosstrainer niet heel veel onder voor z’n grotere broer, maar toch zijn er duidelijke verschillen.

De eerder genoemde 500 is op veel vlakken een stuk uitgebreider en biedt je dan ook een stuk meer mogelijkheden. Mocht je een wat minder groot budget hebben, dan is deze crosstrainer een uitstekend alternatief.

Bekijk de huidige beste prijs hieronder:
4. Kettler Unix 10

De Kettler Unix 10 crosstrainer heeft het label voor semi professioneel gebruik. Het is dan ook van erg goede kwaliteit en zeer geschikt om op dagelijkse basis intensief te gebruiken.

Het heeft een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden en is bovendien zeer stabiel en hoog belastbaar, wat het een erg fijne crosstrainer maakt om op te trainen.

Lengtepas

Wanneer we kijken naar de lengtepas van de Kettler crosstrainer bedraagt deze 39 cm, wat een prima lengte is voor een goede loopbeweging. Je zult dan ook meteen ervaren dat het erg natuurlijk aanvoelt wanneer je begint te trainen op het apparaat.

kettler-unix-10-lengtepas

Bovendien kun je de voetpedalen eventueel naar wens verstellen zodat het geschikt is voor alle lichaamslengtes en je dus niet bang hoeft te zijn om te trainen in een oncomfortabele houding.

Net zoals bij alle Kettler crosstrainers is ook de Unix 10 voorzien van een zwaar vliegwiel. Het heeft een gewicht van 22 kg en dit resulteert dan ook in een goede stabiliteit wanneer je erop staat.

Wanneer we het materiaal nader bekijken zien we dat de Unix 10 voorzien is van sterk materiaal wat bovendien erg goed afgewerkt is. Ook het display mag er wezen en is bovendien zweetbestendig voor optimale duurzaamheid.

scherm-unix-10

Het scherm is erg helder en voorzien van kleuren. Daarnaast kun je er alle trainingsmogelijkheden op selecteren én is het uitgerust met een bluetooth functie. Je kunt er dus gemakkelijk je telefoon of tablet mee verbinden.

Ondanks dat kettler een Duits merk is, is de crosstrainer voorzien van een Nederlands menu. Dit maakt het dan ook stukken makkelijker en aangenamer in gebruik.

Oordeel

De Unix 10 is een zogenoemde rear-driven crosstrainer met het vliegwiel aan de achterkant. Dit maakt het een erg stabiel en solide apparaat dat te gebruiken is in elke omgeving.

Het is voorzien van de nodige luxe en uitermate geschikt om jouw trainingen op het hoogtste niveau te kunnen volbrengen.
5. Kettler Skylon 4

kettler-skylon-4

De Kettler Skylon 4 is een van de meest gewaardeerde crosstrainers van kettler. Officieel heeft het ‘t label voor intensief thuisgebruik, maar het is ook geschikt om te gebruiken in een professionele setting,

Tijdens het trainen op de Skylon 4 zul je voorzien zijn van veel comfort. Dankzij een grote lengtepas en de stevige contructie voelt het fijn om te trainen op deze Kettler crosstrainer.

Wat allereerst opvalt aan de crosstrainer is dat het een opklapbare crosstrainer is. Dit is vrij bijzonder aangezien er maar weinig modellen zijn die over een dergelijke functie beschikken.

Dit maakt de Skylon 4 dan ook uitermate geschikt voor in huis. Het bespaard je veel ruimte en bovendien is het opklappen een klusje dat zo geklaard is.

skylon-4-opklap

Comfort

De lengtepas van deze Kettler crosstrainer is 50 cm. Dit is een prima lengtepas om een natuurlijke loopbeweging na te kunnen bootsen. Wat ook erg meehelpt aan de trainingservaring van de Skylon 4 is het zware vliegwiel, dat een gewicht heeft van 20 kg.

Het vliegwiel is bevestigd aan de voorkant van de crosstrainer zodat jij zelf op korte afstand hiervan beweegt.

Het sterke frame van deze Kettler crosstrainer valt niet veel op aan te merken. Dankzij een gewicht van 79 kg is de crosstrainer erg stabiel en je hoeft dan ook niet bang te zijn voor verschuivingen tijdens het trainen erop.

Scherm

kettler-crosstrainer

Uiteraard is de Kettler crosstrainer voorzien van een mooi scherm waarop je alle trainingsmogelijkheden kunt instellen en regelen. Bovendien is het hele menu in het Nederlands beschikbaar. Het menu is duidelijk en makkelijk te doorlopen. Hier zul je dus geen problemen mee ondervinden.

Het is mogelijk om 4 gebruikersprofielen op te slaan in de trainingscomputer zodat jouw trainingsgegevens bewaard worden. Hier kun jij de volgende trainings dus weer mee aan de slag. Dit is erg makkelijk wanneer er door meerdere personen gebruik wordt gemaakt van de Kettler crosstrainer.

Oordeel

De Kettler Skylon 4 is een erg aangename crosstrainer die zeer geschikt is voor thuisgebruik. Dit is dan ook waar de crosstrainer het beste voor gebruikt kan worden. Comfort staat erg hoog in het vaandel bij dit model en dat zul je dan ook ondervinden tijdens het trainen erop.

Wanneer je opzoek bent naar een model voor professioneel gebruik kun je echter beter kiezen voor de Skylon 6 of de Unix 10.
Compleet aanbod Kettler crosstrainers

Naast bovenstaande modellen zijn er nog veel meer crosstrainers van Kettler Sport te verkrijgen. Helaas zijn de apparaten vaak beperkt op voorraad.

Dit is mede te wijten door de grote vraag naar deze apparaten. Klik hieronder om het complete aanbod te bekijken en te vergelijken:Waarom kiezen voor een Kettler crosstrainer?

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een Kettler crosstrainer en niet voor een ander merk? Goede vraag natuurlijk. Want naast Kettler zijn er nog véél meer goede merken beschikbaar.

Met een Kettler crosstrainer weet je echter zeker dat je voorzien bent van de beste en meest duurzame kwaliteit. Bovendien zijn de meeste apparaten voorzien van een ergonomisch design. Hiernaast ervaar je de beste en nieuwste gebruiksgemakken.

Met een Kettler crosstrainer weet je dan ook zeker dat je de beste kwaliteit in huis haalt. De crosstrainers zijn allen zeer intensief te belasten.

De oude Kettler crosstrainer modellen

Kettler is al jarenlang heer en meester op het gebied van crosstrainers en andere apparaten. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat er nog volop crosstrainers van dit merk zijn die momenteel niet meer leverbaar zijn.

Omdat de crosstrainers zo duurzaam zijn, zijn veel van deze modellen toch nog altijd in omloop. Voornamelijk via tweedehands websites.

Populaire modellen die niet meer nieuw te verkrijgen zijn, zijn onder andere de:

 • Kettler Verso 100
 • Kettler Verso 107
 • Kettler Verso 309
 • Kettler Verso 307
 • Kettler Verso 109
 • Kettler Verso 300
 • Kettler Axos Cross P
 • Kettler Axos Cross M
 • Kettler Skylon 1
 • Kettler Giro 500
 • Kettler Unix P

Over Kettler

kettler-logo

Kettler is een duits merk dat ooit begonnen is als klein familie bedrijfje.

Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een echte gigant. Het richt zich naast fitnessapparatuur ook op speeltoestellen en tuinmeubilair.

Het merk staat inmiddels in de hele fitnesswereld bekend als een kwalitatief merk. Dat duurzame kwaliteit levert.

Naast de Kettler crosstrainers bieden ze nog veel meer apparatuur en materiaal aan, zoals bijvoorbeeld:

Toch liever een ander merk?

Kies je toch liever voor een ander merk crosstrainer? Of zijn de crosstrainers van Kettler uitverkocht? Dat is geen enkel probleem. Er is namelijk meer dan genoeg aanbod waardoor er genoeg keuze is.

Benieuwd naar welke crosstrainer het beste bij jouw wensen past? Klik dan hieronder om verder te lezen:


Meer over crosstrainers:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *