Matrix crosstrainer kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 21, 2024

matrix crosstrainers
matrix crosstrainers

Je wilt een Matrix crosstrainer kopen, alleen je weet nog niet welke het gaat worden. Je bent hier op de goede plek aangekomen.

In dit artikel kun je namelijk zien welke keuze je hebt en waar je een Matrix crosstrainer het beste kunt kopen:

Waarom een Matrix crosstrainer kopen?

matrix-crosstrainer-training

Waarom je zou moeten kiezen voor een Matrix crosstrainer in plaats van een ander merk? Simpelweg omdat de crosstrainers van Matrix van de allerbeste kwaliteit zijn.

Van alle apparaten die verkrijgbaar zijn, zijn de toestellen één van de meest gewaardeerde, luxueuze en uitgebreide crosstrainers die te verkrijgen zijn.

De toestellen zijn stuk voor stuk van professionele kwaliteit en worden veelvuldig gebruikt in sportscholen waar deze zeer intensief belast worden.

Maar ook in huis komt de Matrix crosstrainer erg goed tot z’n recht. Dankzij de verbluffende trainingsmogelijkheden en het makkelijke gebruik is het zonder twijfel een hele goede keuze.

Matrix crosstrainer kopen: wat is de keuze?

Welke mogelijkheden heb je eigenlijk? Hieronder zie je de beste opties:

Matrix E50

matrix-e50

De Matrix E50 crosstrainers zijn veruit het bekendst en het populairst. Je kunt de toestellen verkrijgen in 3 soorten: de XR, XER en de XIR. Al deze crosstrainers hebben zo hun eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Wanneer we naar de prijzen kijken is de XR variant het goedkoopste en de XIR het duurste in aanschaf. De laatstgenoemde heeft een wat uitgebreider aanbod aan entertainment, trainingsfuncties, heeft een groter display en meer mogelijkheden.

e50-scherm

De XIR heeft een 16 inch full HD touchscreen en heeft daarmee het fraaiste scherm van alle crosstrainers op de markt. Je kunt er vrijwel alle applicaties op downloaden die er zijn, waardoor jij je nooit meer hoeft te vervelen tijdens het trainen op de matrix crosstrainer.

Extra mogelijkheden

Bij alle varianten is het voetpedaal voorzien van een speciale anti-slip laag zodat je met elk soort schoeisel aan de slag kunt en veilig kunt trainen. Allen hebben ze ook interne hartslagsensoren waarmee je kunt trainen aan de hand van jouw gemeten hartslag.

voetpedalen

In tegenstelling tot veel andere fitnessapparatuur geeft de Matrix crosstrainer jou een goede indicatie met een zeer geringe afwijking. De XER en de XIR hebben beide Bluetooth en elke variant heeft wifi zodat je de trainingscomputer optimaal kunt benutten en je trainingen leuker en effectiever kunt maken, met behulp van de diverse programma’s en applicaties.

Ben je benieuwd naar de exacte verschillen, de huidige voorraad en de prijzen? Klik op de knop en ga meteen naar het product overzicht.Matrix A50 Ascent

matrix-a50-ascent

Bij de A50 Ascent heb je wederom keuze uit de XR, XER en XIR. Ook hier zitten weer de nodige verschillen tussen waarbij de eerstgenoemde het goedkoopste is en de laatst genoemde het duurste in aanschaf.

Allemaal zijn ze belastbaar tot 159 kg en kun je dus uitgaan van een erg stevige en solide crosstrainer. Ook bij de A50 Matrix crosstrainer is de XIR voorzien van een 16 inch display.

crosstrainer-matrix

Wat trainingsmogelijkheden betreft hebben de A50 modellen allen een verstelbare hellingshoek en een verstelbare paslengte waardoor je jouw trainingen op een nauwkeurige manier kunt afstemmen om jouw doelen te bereiken.

Ook is het afstellen van de hellingshoek is erg fijn qua comfort. Helaas is de Matrix A50 Asecent niet altijd voorradig. Klik op de knop om de huidige voorraad te bekijken.Hoeveel kost een Matrix crosstrainer?

Een Matrix crosstrainer is helaas wat duurder dan de gemiddelde crosstrainer. Dit is dan ook één van de weinige nadelen van de apparaten.

Maar dit hoge prijskaartje hangt er natuurlijk niet voor niks aan. Je betaald wel wat meer, maar je krijgt daarvoor ook erg goede kwaliteit terug.

matrix-crosstrainer

Met een Matrix crosstrainer ben je verzekerd van jarenlang sportplezier van hoge kwaliteit. Hoeveel een Matrix crosstrainer exact kost dat hangt van het soort toestel af.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er bijvoorbeeld verschillende varianten op de E50. Elke variant heeft zo weer z’n eigen prijs. Ook kan het per aanbieder verschillen, maar deze prijsverschillen zijn meestal minimaal en dus te verwaarlozen.

Is er regelmatig een aanbieding?

Er is helaas niet regelmatig een crosstrainer aanbieding te vinden op een Matrix crosstrainer. Dit komt omdat het een hoogwaardig toestel is waar een grote vraag naar is.

Als je toch graag een Matrix crosstrainer voor een wat goedkopere prijs wilt scoren dan kun je deze eventueel tweedehands kopen. Waar je hierbij wel rekening moet houden is dat je in de meeste gevallen geen koopgarantie hebt.

Ook kan het toestel gebruikerssporen bevatten en eventueel mankementen vertonen na enige tijd. Het beste is dus om een crosstrainer van Matrix nieuw te kopen. Het goedkoopste toestel is momenteel de E50 XR.

Professioneel gebruik

De crosstrainers van Matrix zijn allemaal professionele crosstrainers. Dit betekent dat je ze met een gerust hart zwaar én intensief kunt belasten. Meerdere uren per dag erop trainen is bijvoorbeeld geen enkel probleem.

We vinden crosstrainers van dit merk geregeld terug in sportscholen, PT studio’s en andere professionele sportomgevingen. Bovendien zijn de toestellen stevig gebouwd, waardoor je een uitstekende stabiliteit hebt.

Maar ook voor thuisgebruik zijn deze crosstrainers uitstekend te gebruiken. We zien de Matrix toestellen namelijk ook geregeld terug bij mensen in huis.

Ondanks het feit dat het niet de meest compacte apparaten zijn, is het vooral de unieke trainingsbeleving en vele trainingsmogelijkheden die deze crosstrainers zo populair maken.

Crosstrainer of elliptical machine?

Een Matrix crosstrainer wordt ook wel eens een elliptical trainer of machine genoemd. Deze benamingen komen echter op hetzelfde neer.

Het kan verwarring opleveren aangezien veel mensen onbekend zijn met het begrip ellipical trainer. Het is dus goed om te weten dat al deze benamingen hetzelfde soort apparaat betreft.

Waar kopen?

Bekijk en vergelijk betrouwbaar het complete aanbod crosstrainers van Matrix bij de onderstaande webwinkels:Over het merk

Matrix is een merk dat wereldwijd bekend staat om de vakkennis op het gebied van de meest geavanceerde fitnessapparatuur.

Het streven van Matrix is om het beste en meest innovatieve merk te zijn en de concurrenten altijd een stap voor te zijn. In Nederland is het veruit het meest voorkomende en bekendste fitnessmerk.

Je vind de Matrix crosstrainers en andere apparaten terug in erg veel sportscholen, topsport locaties, onderwijsinstellingen en andere sportfaciliteiten waar kwalitatief goede apparaten hoog in het vaandel staan.

Wanneer de toestellen van Matrix grondig onder de loep genomen worden kunnen we zien dat deze met souplesse zijn ontwikkeld en garant staan voor de beste kwaliteit. Zo zijn naast crosstrainers ook de loopbanden van Matrix en Matrix roeitrainers erg goed.

Het team van Matrix bestaat uit erg getalenteerde ontwikkelaars én fanatiek sporters die precies weten waar de klant naar op zoek is.

Constant worden er nieuwe concepten uitgetest om de loopbanden én andere apparaten van de nieuwste snufjes en gemakken te voorzien.Andere merken:

Tunturi crosstrainer kopen

NordicTrack crosstrainer

Kettler crosstrainer

Flow Fitness crosstrainer kopen

Proform crosstrainer kopen

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *