Proform crosstrainer kopen? Het beste aanbod bekeken

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 14, 2023

Proform crosstrainers
Proform crosstrainers

Wil je een Proform crosstrainer kopen, maar weet je nog niet zo goed welke? Of twijfel je nog welk merk crosstrainers het beste is?

In dit artikel vind je alles wat je moet weten over Proform crosstrainers; van informatie over het merk tot aan de beste toestellen en verkooppunten. Lees dus snel verder!

Proform crosstrainer kopen? De beste 5

Maar om je een idee te geven wat de beste mogelijkheden zijn, vind je hieronder de top 3 beste mogelijkheden.

Proform Endurance 520E: Topklasse

proform-endurance

Ben je op zoek naar een crosstrainer van absolute topklasse? Dan is de Endurance 520 een zeer geschikte keuze.

Het beschikt over allerlei luxe features en het is mogelijk om hiermee te trainen in combinatie met een fitnessapp.

Ook heeft het een tablet houder en ingebouwde hartslagsensoren, wat ideaal is tijdens je training!

Direct naar de beste prijs? Klik dan op de onderstaande knop:ProForm Cardio H.I.I.T. Trainer – de crosstrainer stepper

proform-stepper

Dit toestel is toch wel een unieke uitzondering onder de Proform crosstrainers. Dit is namelijk niet zomaar een crosstrainer, maar heeft meer weg van een zogenoemde stair stepper.

De pedalen waar je je voeten op kwijt kunt zijn erg groot en hebben bovendien een anti-slip laag, zodat je jouw voeten gemakkelijk kunt verzetten.

Op deze manier kun je de ideale trainingshouding vinden en alles uit jouw crosstrainer workout halen!

Wat je wel als een nadeel kunt zien van deze Proform crosstrainer, is dat het een van de duurdere varianten is, maar dan heb je ook wat!Proform 325 CSEi – Goedkoop instapmodel

proform-325-csei

De 325 CSEi is het instapmodel onder de Proform crosstrainers en is tevens de goedkoopste.

Ik kan me goed voorstellen dat jij misschien niet al te veel geld wilt besteden aan een fitnessapparaat.

In dat geval ga je vaak opzoek naar een crosstrainer aanbieding, of anders de goedkoopste crosstrainer.

Op het moment van schrijven kost dit apparaat je 449 euro, wat een vrij nette prijs is als je bedenkt wat je er voor terugkrijgt.

Deze zeer stabiele crosstrainer is namelijk zwaar belastbaar, stabiel en geschikt voor intensef thuisgebruik!

Klik op de onderstaande knop om direct de beste deal te vinden:Proform L6 Cardio HIIT Trainer

proform_l6_cardio_hiit_trainer

Deze revolutionaire trainer van Proform is eigenlijk een stairclimber, maar wordt vaak tot de categorie crosstrainers gerekend. De beweging die je erop maakt lijkt net op trapklimmen en is zeer intensief.

Sporten op de L6 Cardio trainer is een goede training voor sterkere beenspieren én een beter uithoudingsvermogen. Maar ook calorieën verbranden is heel efficiënt op dit apparaat.

Het is een echte allrounder met indrukwekkende eigenschappen. Het is bijvoorbeeld voorzien van een hypermodern 6 inch display waarop je jouw trainingen regelt.

Ook kun je hierop gebruik maken van iFit. Dit is een van de meest functionele en uitgebreide apps op het gebied van virtueel sporten.ProForm Endurance 720E

Voor dezelfde prijs als het bovenstaande trainingsapparaat haal je deze jongen in huis. Dit trainingsbeest is voorwielaangedreven door een massief vliegwiel van 11 kg.

Het is een luxe crosstrainer. Een van de meest luxe van Proform zelfs. Zo kun je de lengtepas verstellen naar wens, waardoor je er met meerdere mensen gebruik van kan maken.

Hij is lekker stabiel en heeft eigenlijk alles wat benodigd is voor een volledige workout voor het hele lichaam. Wat excentriek aan dit apparaat is, is dat hij een zogenoemd SMR weerstandssysteem heeft. Dit maakt ‘m nog stiller dan de doorsnee crosstrainer.

Ook de Endurance 720E kan je gebruiken met de applicatie iFit, voor de meest functionele en leuke trainingen.Over de Proform crosstrainers

Steeds meer mensen richten een complete thuisfitness in, waarbij veel mensen kiezen voor de aanschaf van een crosstrainer. Met een crosstrainer ben je immers in staat om op een leuke manier aan jouw conditie te werken.

Door de bewegingen die je maakt, weet je echter ook nog de nodige calorieën te verbranden. Het is dan ook goed mogelijk dat je van de overtollige kilo’s af weet te komen dankzij de crosstrainer die bij jou in huis staat.

proform-crosstrainer-sporten

Zover is het echter nog niet; je moet eerst nog een crosstrainer aanschaffen. In het hedendaagse aanbod van crosstrainers kom je meerdere varianten tegen, waarbij met name het merk Proform goed vertegenwoordigd is.

In dit artikel willen we jou graag meer vertellen over de crosstrainer van Proform. We bespreken wat deze crosstrainers nou zo uniek maakt, hoe het assortiment van dit merk opgebouwd is en of de aanschaf van een Proform crosstrainer aan te raden is.

Het merk Proform

proform-crosstrainer

Voor de oprichting van het merk Proform moeten we ruim 30 jaar terug de tijd in. Destijds werd in Amerika dit merk opgericht, waarbij het merk al snel hoge ogen wist te gooien.

Men wist al snel meerdere fitnessapparaten op de markt te brengen; deze apparaten waren bovendien betaalbaar én van een hoge kwaliteit. Dat sloeg uiteindelijk aan bij het grote publiek, waardoor Proform in staat was het assortiment verder en verder uit te breiden.

Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat Proform uitgegroeid is tot één van de grootste aanbieders van fitnessapparaten voor thuisgebruik. Het bedrijf richt zich dus niet op sportscholen, maar puur op apparaten voor thuisgebruik.

Uitgebreid assortiment

In het assortiment van dit Amerikaanse merk vallen meerdere producten direct op; de Proform crosstrainers, Proform loopbanden en de spinningfietsen.

Daarnaast heeft dit merk ook nog een eigen coaching programma ontwikkeld, waardoor je het fitnessapparaat aan jouw smartphone kunt koppelen. Dit helpt jou bij het bijhouden van alle gegevens van de trainingen, maar ook voor het stellen van jouw doelen.

Al met al kunnen we stellen dat Proform één van de meest vooruitstrevende partijen is in de wereld van fitnessapparaten voor thuisgebruik.

Het bedrijf biedt een uitgebreid assortiment aan, weet veel kwaliteit te leveren en weet de prijzen ook nog relatief laag te houden.

Bovendien weet het bedrijf zich met de crosstrainers op enkele vlakken te onderscheiden; daarover vertellen we jou graag meer in het restant van dit artikel!

Eigenschappen van Proform crosstrainers

In het huidige aanbod van Proform kom je verschillende crosstrainers tegen. Zoals hierboven al gesteld; deze crosstrainers weten zich op enkele unieke vlakken te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie.

Dat zie je eigenlijk al direct terug als je een crosstrainer van Proform ziet staan; deze crosstrainers worden altijd bij het voorwiel aangedreven.

Dit brengt direct een belangrijk voordeel met zich mee; je moet een langere afstand met de pedalen afleggen, waardoor je jouw trainingen een stuk intensiever weet te maken.

Opvallend is dat veel andere merken tegenwoordig kiezen voor een crosstrainer met achterwielaandrijving, maar Proform blijft dus vasthouden aan de voorwielaandrijving.

Ruimtebesparend

ruimtebesparende-crosstrainer

Bijkomend voordeel van deze crosstrainers is dat ze minder ruimte in beslag nemen. Stuk voor stuk zijn het dan ook compacte crosstrainers.

Proform heeft namelijk voor een uniek en ruimtebesparend ontwerp gezorgd.

Je kunt een Proform crosstrainer dan ook relatief makkelijk in de fitnessruimte in jouw huis neerzetten; je kunt er dan hoogstwaarschijnlijk ook nog andere fitnessapparaten omheen zetten.

Meer dan genoeg keuze

Daarnaast is het ook onwijs prettig dat je de keus uit meerdere varianten hebt.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Proform Endurance 520E: deze crosstrainer is geschikt voor intensieve trainingen en staat te boek als een semi professionele crosstrainer.

Deze crosstrainers is zelfs te gebruiken in de kleinere sportscholen en wordt ook door personal trainers gebruikt.

Je kunt echter ook voor bijvoorbeeld de Proform Cardio HIIT trainer kiezen. Met deze crosstrainer ben je in staat om een zogeheten HIIT training uit te voeren.

Dat is een training waarbij je met hoge intensiteit en intervallen aan het trainen bent; deze crosstrainer is daarvoor eigenlijk op het lijf geschreven.

Opvallend hierbij is overigens dat je bij deze crosstrainer ook een nét iets andere beweging uitvoert; deze beweging valt meer met traplopen te vergelijken, terwijl de beweging van een ‘reguliere’ crosstrainer meer met langlaufen te vergelijken is.

Wat zijn de voordelen van de Proform crosstrainers?

Doordat het aanbod zo uitgebreid is, is de kans groot dat je in het aanbod van Proform de geschikte crosstrainer weet te vinden.

Maar, wat zijn nou redenen om voor een crosstrainer van dit merk te kiezen? Die redenen zijn eigenlijk legio, maar komen veelal op hetzelfde terecht; de prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Met deze apparaten geniet je jarenlang van intensieve trainingen. Je kunt te allen tijde op de kwaliteit van deze crosstrainers rekenen en dat is een prettige gedachte.

Proform weet zich echter niet alleen op het gebied van de prijs en de kwaliteit te onderscheiden. Nee, het is ook een absoluut voordeel dat Proform zich uitsluitend richt op thuisgebruik.

Alle crosstrainers uit het assortiment van Proform zijn speciaal voor in een sportkamer in huis ontwikkeld, waardoor je al snel van meerdere voordelen geniet.

Zo zijn de crosstrainers relatief betaalbaar, wegen de crosstrainers niet al te veel en nemen de crosstrainers dus ook niet al te veel ruimte in beslag.

Daarnaast is het in onze ogen ook uniek dat Proform een eigen coaching programma ontwikkeld heeft. Met dank aan dit coaching programma – is eigenlijk een app voor jouw smartphone – kan je ultiem gebruik maken van de crosstrainer.

Je kunt immers continu jouw trainingen inzien in de app, de resultaten analyseren en daarmee jouw vorderingen inzichtelijk maken.

Ook ben je met deze app in staat om interactief te trainen en dus om nóg meer uit jouw trainingen te halen.

Het assortiment van Proform

Ben je op zoek naar een geschikte crosstrainer? Zet jouw wensen op een rijtje en bekijk vervolgens het aanbod van Proform.

Men heeft bij dit merk voor een uitgebreid en gevarieerd aanbod gekozen, waardoor de kans zeer groot is dat je bij dit merk een geschikte crosstrainer kunt vinden.

In het assortiment vind je verschillende varianten terug, waarbij elke variant zich op een specifiek vlak weet te onderscheiden.

Daarbij moet wel opgemerkt worden dat eigenlijk alle Proform crosstrainers van een ongekend hoge kwaliteit zijn én ook nog eens relatief voordelig geprijsd zijn.

Verkooppunten

Weet je al dat je een crosstrainer van Proform wilt gaan kopen? Dan heb je keuze om deze te kopen of te bestellen via verschillende crosstrainer (web)winkels.

Hieronder kun je het complete aanbod van de verschillende verkooppunten bekijken en met elkaar vergelijken:Slotwoord

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad en goed op weg bent geholpen in de zoektocht naar de beste Proform crosstrainer.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel, of twijfel je nog steeds over de meest geschikte keuze? Laat mij dit dan even weten door een reactie achter te laten onder dit artikel!


Bekijk ook de andere merken:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *