Stair stepper kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 8, 2023

stair-stepper
stair-stepper

Een stair stepper is een fitnessapparaat waarmee je een stepbeweging maakt. Wat dit precies voor apparaat is en wat hier de voordelen van zijn dat lees je op deze pagina.

Ook vind je hier de 3 beste stair steppers die te verkrijgen zijn.

Wat is een stair stepper precies?

Het begrip stair stepper wordt niet erg vaak gebruikt en daarom is dit ook een relatief onbekend begrip.

Er heerst nog wel eens onduidelijkheid over welk apparaat hier precies mee wordt bedoeld.

stepper-compact

Als je opzoek bent naar een kleinere variant van de stepper, zoals hierboven afgebeeld, dan kun je een kijkje nemen in het artikel Mini stepper kopen.

stairclimber-traplopen

Ook als je opzoek bent naar een stairclimber dan ben je hier niet aan ‘t goede adres. Een stairclimber wordt ook wel een traploop apparaat genoemd.

Dit is een soort van mini roltrap en wordt niet gezien als een stair stepper. Als je op zoek bent naar een dergelijk apparaat, lees dan het artikel: Stair climber kopen.

Kruising tussen traplopen en crosstrainer

De stair stepper die kun je zien als een kruising tussen een elliptical trainer, oftewel een crosstrainer en een stairclimber.

Het beste van deze twee apparaten komen samen in één.

stair-stepper-zijkant

Het toestel dat kenmerkt zich door de korte beweging die je ermee maakt. Je kunt het zien als traplopen in kleine ferme stapjes. Het tempo en de weerstand die kun je zelf instellen vanaf het scherm.

Hoe hoger je de weerstand zet, hoe zwaarder het wordt. De snelheid heb jij zelf in de hand. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een loopband wordt de snelheid meestal niet bepaald door de trainingscomputer.

Wat train je ermee?

steppende-vrouw

De stair stepper is een uitstekend apparaat om het uithoudingsvermogen te trainen.

Je conditie die krijgt een flinke boost door de trainingen op de stair stepper en ook het uithoudingsvermogen van je (been)spieren worden aanzienlijk bevorderd.

Met dit toestel kun je ook kracht opbouwen. Je kunt hier enorm sterke en gespierde benen mee kweken. Als je graag slank gespierde bovenbenen en grote kuiten wilt kweken dan is de stair stepper the way to go.

Ten slotte worden ook je buikspieren getraind tijdens de beweging. Al helemaal wanneer jij je handen loslaat en dus je evenwicht moet bewaren tijdens het steppen dan worden je abs goed meegetraind.

Voor wie is de stair stepper?

De stair stepper heeft het imago dat het met name door vrouwen gebruikt wordt. Dat is echter niet heel terecht.

Ook voor mannen is het apparaat namelijk erg geschikt om te gebruiken. Iedereen die aan zijn conditie wilt werken en sterke benen wilt ontwikkelen die kan gebruik maken van het toestel.

Stair stepper kopen

Wil jij een trap stepper kopen? Het apparaat is (geheel ten onrechte) nog niet heel erg populair in Nederland. Toch zijn er meer dan genoeg goede apparaten die je in ons land kunt verkrijgen.

Let erop dat de apparaten vaak worden verkocht onder de noemer van een crosstrainer. Hierdoor wordt het zoeken naar de toestellen des te lastiger.

De stair stepper die kun je bestellen bij de onderstaande webshops:Beste stair steppers

Hieronder vind je een overzicht van de 3 beste stair steppers die in Nederland te koop zijn:

Proform Cardio stepper

proform-stair-stepper

Prijs: 999,-

Deze luxe stair stepper van ProForm is naar onze mening de beste optie die je in Nederland kunt verkrijgen. Het is voorzien van allerlei luxe functies en verzorgt jou een geheel ergonomische training.

Je kunt het gebruiken in combinatie met de iFit app voor meer trainingsplezier en bovendien is dit apparaat super compact en dus erg makkelijk in het gebruik ervan.Senz Sports C7000

senz-sports-stair-stepper

Ook de Senz Sports C7000 is officieel een crosstrainer. Echter zien wij dit apparaat meer als een multifunctioneel toestel, aangezien het ook gebruikt kan worden als een trap stepper.

Dit is te danken aan de verstelbare lengtepas. De stap beweging die kun je dus groot maken, waardoor je traint op een crosstrainer. Maar maak je de beweging echter kleiner, dan is het een stair stepper. Ideaal en een multifunctioneel toestel dus, die Senz Sports C7000.Sole Fitness SC200

sole-fitness-sc200

Sole Fitness is een erg groot merk als het gaat om fitnessapparaten. Een stair stepper mocht dan ook zeker niet ontbreken in hun uitgebreide en kwalitatief hoog aangeschreven assortiment.

De SC200 is een stepper van hoogwaardige kwaliteit dat je professioneel kunt gebruiken. Het toestel is weliswaar net wat duurder dan bovenstaande toestellen, maar maakt deze prijs meer dan waar.Tot slot

Heb je nog vragen omtrent stair steppers of andere fitness steppers, of wil je graag een goede, of juiste minder goede ervaring delen over één van deze apparaten? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel 🙂.


Relevante onderwerpen:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *