Compacte crosstrainer – De beste kleine crosstrainers

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 10, 2023

compacte-crosstrainer
compacte-crosstrainer

Een compacte crosstrainer is ideaal voor in huis. Stel je wilt graag een crosstrainer hebben, maar je hebt te weinig ruimte hiervoor.

De ideale oplossing is dan een kleine crosstrainer kopen. Op deze pagina vind je de beste compacte crosstrainers en meer relevante mogelijkheden.

Grote voordeel van een kleine crosstrainer

kleine-crosstrainer

Wat is eigenlijk het aller grootste voordeel van een kleine crosstrainer? Voor de meeste mensen is dit vanzelfsprekend de besparing van ruimte die het compacte formaat met zich meebrengt.

Één van de meest genoemde redenen om géén fitnessapparaat in huis te nemen is dat er te weinig ruimte beschikbaar is.

Het goede nieuws is dat het niet altijd heel veel ruimte in beslag hoeft te nemen. Een compacte crosstrainer heb je al in zeer kleine formaten welke in de kleinste en meest compacte ruimtes passen.

Je zult verbaasd zijn hoe weinig ruimte een kleine crosstrainer je kost. Een gebrek aan ruimte is vanaf nu dan ook geen excuus meer om géén crosstrainer in huis te halen.

De beste compacte crosstrainers

Je hebt besloten om een compacte crosstrainer te kopen, alleen je weet nog niet welke. De volgende stap is dan om het beste toestel uit te gaan kiezen.

Het zoeken hiernaar kan als best lastig ervaren worden. Om jou goed op weg te helpen vind je hieronder de beste compacte crosstrainers voor bij jou thuis.

Bij de selectie is er rekening gehouden met het formaat van de crosstrainer, de prijs en de kwaliteit hiervan. Ook met zaken zoals de trainingsmogelijkheden, stabiliteit en duurzaamheid is voldoende rekening gehouden.

Schwinn 510E

schwinn-510e

Afmetingen: 110 x 61 x 159 cm

De Schwinn 510E staat bekend als een zeer solide compacte crosstrainer. Het neemt maar erg weinig plaats in beslag en kan daarom in vrijwel elke ruimte worden neergezet.

Ook qua gewicht is het een erg licht toestel. Met slechts 45,5 kg haal je niet alleen een compacte, maar ook een erg lichte crosstrainer in huis.
Tunturi Competence C20-R

tunturi-competence

Afmetingen: 144 x 67 x 164 cm

Deze zeer compacte crosstrainer is niet alleen klein van formaat maar ook nog eens erg functioneel. De voetplaten kunnen worden versteld en het stuur is ook te draaien in een voor jou goede positie.

Je kunt dit apparaat dus geheel naar jouw fysiek aanpasssen, wat zorgt voor een prettige training. Zelfs het scherm is bij te draaien zodat je het vanuit een perfecte hoek kunt bekijken. Klik op de knop voor meer informatie en de beste prijs.
Focus Fitness Fox 1

focus-fitness-fox1

Afmetingen: 108 x 61 x 154 cm

De Focus Fitness Fox 1 is een absoluut instapmodel. Het is een goed apparaat als je kennis wilt maken met de crosstrainer of gewoon opzoek bent naar een eenvoudige crosstrainer om een aantal keer per week te gebruiken.

Het is zeer compact en neemt maar weinig ruimte in beslag, wat het toestel des te aantrekkelijker maakt om te kopen. Klik op de knop voor meer specificaties en reviews.
Maak je crosstrainer nóg compacter

crosstrainer-opvouwbaar

Zijn de beste kleine crosstrainers nog niet compact genoeg voor jou? Er is een mogelijkheid om jouw apparaat nóg kleiner te maken.

Dit kun je namelijk doen wanneer je beschikt over een zogenoemde inklapbare crosstrainer. Dit is simpelweg een toestel dat beschikt over de mogelijkheid tot opvouwen.

Er zijn helaas nog niet heel erg veel crosstrainers die je kunt opvouwen, maar toch zijn er een aantal goede mogelijkheid beschikbaar.

Meer informatie over het uitzoeken van een opvouwbare compacte crosstrainer en de beste mogelijkheden? Klik dan op de onderstaande knop.Meer compacte apparaten

Een kleine crosstrainer is niet het enige fitnessapparaat dat in compacte vorm te verkrijgen is. Ook andere cardio apparatuur kun je namelijk verkrijgen in kleine formaten.

Train je bijvoorbeeld liever op een loopband, omdat je hardlopen een stuk leuker vind dan sporten op een crosstrainer? Dan is het een goede optie om te kiezen voor een compacte loopband.

Ook een compacte roeitrainer is een goede mogelijkheid. Met een roeitrainer train je niet alleen op je uithoudingsvermogen, maar ook kracht kun je effectief opbouwen op dit toestel.

Mini crosstrainer

mini-stepper

Met een mini crosstrainer bedoeld men meestal een mini stepper. Dit is een zeer compact apparaatje dat je gemakkelijk op kunt pakken en verplaatsen.

Je maakt er een step beweging op, een soort traplopen dus. Maar omdat je op veel van deze toestellen ook weerstandskabels kunt bevestigen kun je het gebruiken als een soort crosstrainer.

De beweging is nagenoeg hetzelfde, alleen maak je een iets minder grote beweging dan op een crosstrainer.

Zo’n mini stepper is een goede optie als je wat minder geld wilt besteden, of simpelweg op zoek bent naar een zo compact mogelijke crosstrainer.
Misschien ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *