Stairclimber kopen? Vind hier het beste traploop apparaat!

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 12, 2024

stairclimber kopen
stairclimber kopen

Traplopen op een fitnessapparaat? Dat kan met de stairclimber (ook wel stairmaster genoemd).

Dit apparaat brengt jouw kracht en conditie naar een hoger niveau. Het is niet voor niets de populairste geavanceerde machine om op te trainen.

In Amerika is de stairclimber al tijden razend populair. Maar ook steeds meer sportscholen in Nederland zien er het nu van in, en schaffen er eentje aan.

In dit artikel ontdek je wat deze traploop machine zo effectief maakt én wat de beste stairclimbers zijn!

Dit zijn de beste stairclimbers

Wij maakten een vergelijking tussen de verschillende traploop machines op de markt. Daaruit kwamen de onderstaande apparaten als beste uit de test.

1. Powermill stairclimber – Beste voor professioneel gebruik

traploop-apparaat

De Life Fitness Powermill stairclimbers zijn momenteel de enige fitness traploop apparaten die verkrijgbaar zijn in nederland.

Met deze apparaten heb je wel meteen een juweeltje te pakken.

Het beschikt dan ook over bijna alle functies en luxe die je je als fanatiek sporter maar kan wensen.

Voor je heb je beschikking over een prachtig scherm waar je zowel op kunt internetten als films en muziek mee kunt afspelen. Je kunt je telefoon met ‘t apparaat verbinden via bluetooth.

scherm-powermill

Zo kun je tijdens je traploop workout genieten van de ongekend goede kwaliteit entertainment.

De Powermill van life fitness is geschikt voor professioneel gebruik en is dan ook van erg goede en duurzame kwaliteit. Speciaal ontworpen voor intensief gebruik.

Maar je zou de machine natuurlijk ook gewoon thuis kunnen gebruiken.

Ook belangrijk is dat je veilig kunt trainen op de stairclimber. De traptreden zijn breed genoeg en je hebt genoeg grip.

Je hebt aan beide kanten een leuning tot je beschikking waar je jezelf aan kunt vasthouden als je wilt.
2. Bowflex Max Trainer M10 – Beste voor thuisgebruik

bowflex-max-trainer-m10

Zoek je een goede stairclimber voor thuis? Dan is deze Max Trainer van Bowflex een meer dan uitstekende keus. Het mooie van dit apparaat is dat het lekker compact is en stukken minder kost dat de gemiddelde stairclimber.

Het apparaat biedt je meerdere trainingsprogramma’s, die elk hun eigen trainingsdoel hebben. Zo heb je bijvoorbeeld intervalprogramma’s, die jou aan een betere conditie helpen. Ook heb je het fatburn programma waarmee je de vetverbranding maximaal omhoog helpt.

Dit trapklim apparaat is enorm makkelijk in gebruik en kun je dankzij de wieltjes aan de onderkant snel verplaatsen. Klik hieronder voor de voordeligste prijs en beste koopvoorwaarden:
3. Orange Moovz Total Fit Climber – Beste op budget

traploop_machine_klimpaal

Voor een veel lager budget haal je deze verticale klimpaal van Orange Moovz in huis.

Het is een ander soort stairclimber dan de bovenstaande apparaten. Hij is bijvoorbeeld wat simpeler en heeft minder trainingsmogelijkheden.

Toch kun je jezelf er prima fit op trainen. Deze klimpaal bootst het klimmen levensecht na en is heerlijk compact. Ideaal voor in huis. Het apparaat kan 110 kilo dragen.

Je calorieverbruik op deze klimpaal ligt extreem hoog en je traint ook nog eens je bovenbenen, billen en buik.
Waarom de stairclimber zo effectief is

stairclimber-voeten

Wat maakt de stairclimber nou zo goed? Allereerst bouw je met behulp van dit apparaat een extreem goede conditie op. We weten allemaal hoe vermoeiend traplopen kan zijn.

Maar om nou constant een trap op en af te gaan lopen is nou ook niet echt alles. Hoe handig is het dan ook om te kunnen traplopen op een fitnessapparaat?

Krachttraining

traplopen-fitness-apparaat

De stairclimber kun je vergelijken met een soort van mini roltrap. Naast conditie training bouw je er ook nog eens kracht mee op.

Je traint er de volgende spiergroepen mee:

  • Benen
  • Billen
  • Buik
  • Kuiten

Met ‘t traploop fitnessapparaat heb je in slechts korte tijd een volledige workout achter de rug. De intensiteit van de training bepaal jij helemaal zelf.

Waar kun je een stairclimber kopen?

stairclimber-traplopen

Je kunt de stairclimber en stairmasters bestellen bij meerdere webshops. Het is aangeraden om een winkel te zoeken met goede garantie, levering en service. Ook scherpe prijzen zijn uiteraard belangrijk.

Klik op de knop hieronder voor het beste aanbod:


Alternatieven voor traplopen in de fitness

Zie je een stairmaster kopen niet zitten? We kunnen ons voorstellen dat de stairclimber voor de meesten (ver) boven het budget ligt. Met name als je een apparaat voor thuis zoekt.

Het beste alternatief is dan ook een fitness stepper, welke in verschillende varianten te verkrijgen is.

Op dit apparaat boots je ook een soort traploopbeweging na en kan daarom prima als alternatief dienen.

Ook een crosstrainer is een goed alternatief voor de stairmaster. Dit is tevens een populair fitnessapparaat.Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *