Tunturi crosstrainer kopen: wat zijn je opties?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 12, 2023

Aanbod tunturi crosstrainers
Aanbod tunturi crosstrainers

Een Tunturi crosstrainer is een duurzame aankoop waarmee je gegarandeerd bent van goede kwaliteit.

Maar welke kun je het beste kiezen? In dit artikel vind je de beste crosstrainers die Tunturi te bieden heeft.

De beste Tunturi crosstrainers

Omdat het aanbod van Tunturi crosstrainers vrij groot is, is het niet altijd even gemakkelijk om te kiezen.

Daarom helpen wij je graag goed op weg bij het maken van de beste keus. Hieronder vind je een selectie van de beste Crosstrainers van Tunturi.

Tunturi Performance C65

tunturi_performance_c65

Een hele fijne en degelijke crosstrainer is de C65 uit de performance lijn. Mocht je een crosstrainer zoeken met veel programma’s, dan bij je bij dit model aan het juiste adres.

Met 24 programma’s is er namelijk geen enkel gebrek aan keuzemogelijkheden. Zo heeft het bijvoorbeeld een wattage programma en maar liefst 4 hartslagprogramma’s. Ook een BMI of herstelprogramma zijn mogelijk.

Daarnaast kan je natuurlijk zelf de weerstand kiezen. Hiervoor heb je de keus uit 32 niveaus, wat ook bovengemiddeld veel is.

Wat dit ook een bijzonder apparaat maakt, is de compatibiliteit met apps zoals Kinomap. Deze maken het mogelijk om thuis virtueel te sporten met je tv of tablet.

De crosstrainer is met 80 kilo redelijk zwaar, maar dit maakt ‘m wel enorm stabiel.Tunturi Performance C60

tunturi_performance_c60

Als je thuis graag een sterke en stille crosstrainer hebt staan, is de Performance C60 mogelijk interessant voor je. Het is niet ‘t goedkoopste model, maar mogelijkheden biedt het apparaat voldoende.

Omdat het een inductie weerstandsysteem heeft is het toestel heerlijk stil vergeleken met veel andere crosstrainers. De lengtepas is 40 cm, wat voor de meesten een fijne lengtepas is.

De pedalen van dit model hebben een anti-slip laag, zodat je altijd veilig traint. Ook is hij stabiel en stevig.

Wanneer we een blik werpen op de mogelijkheden voor je workouts, worden we ook blij. Ook met dit apparaat kan je namelijk jouw workouts met apps uitbreiden. Je kunt hiervoor iConsole+, Tunturi Routes of Kinomap gebruiken.Tunturi Performance C55-F

tunturi_performance_c55-f

Je zou waarschijnlijk verwachten dat de C55 minder uitgebreid zou zijn dan de C60. Toch is niets minder waar. In feite is de C55 zelfs de net wat uitgebreidere variant.

Echter zijn beide toestellen lastig met elkaar te vergelijken. Deze C55-F is namelijk een front driven crosstrainer, terwijl de C60 een rear driven variant is.

Deze Performance crosstrainer heeft 20 trainingsprogramma’s en is wederom compatibel met apps. Dit model is óók te gebruiken met de populaire app Zwift.

Het model is geschikt voor professioneel gebruik, maar ook voor thuisgebruik.Tunturi FitCross 50i Rear

tunturi-fitcross-50i-rear

Deze Tunturi FitCross 50i Rear is een populaire crosstrainer met een achteraandrijving. Het verhoogde vliegwiel bevindt zich aan de achterkant en zorgt voor een goede bewegingsvorm. Dit komt mede door het zware gewicht van het vliegwiel. Het weegt namelijk 18 kilogram.

Het apparaat is gemaakt van stevig metaal en belastbaar tot een gewicht van 150 kilogram. Je kunt deze crosstrainer gerust iedere dag gebruiken, voor meerdere uren. Mocht je er met meerdere mensen gebruik van willen maken, dan is dat dus geen probleem.

Het apparaat heeft 20 vooraf ingestelde programma’s, waaronder ook een hartslagprogramma. Hiervoor kun je de hartslagsensoren op de handvaten gebruiken.Tunturi Star Fit C100

tunturi_star_fit_c100

Dan hebben we een wat goedkopere Tunturi crosstrainer. De Star Fit C100 is alweer iets ouder, maar minder populair maakt dat ‘m niet.

Het is de ideale keus voor iedereen met een wat minder groot budget. Ondanks de lagere prijs is het namelijk een hele solide apparaat. Zo heeft het bijvoorbeeld toch 20 programma’s en 24 weerstanden.

Ook is het voorzien van de nodige gemakken, zoals een hartslagmeter, tablet houder en bidonhouder. Eigenlijk alles wat je je maar kan wensen.

Waar je wel aan merkt dat het toestel wat goedkoper is, is het lichtere vliegwiel van slechts 6 kilo. Ook is hij wat minder stabiel dan z’n grotere broers vanwege het lichtere gewicht. De C100 weegt slechts 40 kg. Hij is belastbaar tot 120 kg.Tunturi Competence C20

tunturi_competence_c20

Met de Competence C20 hebben we wederom een vrij eenvoudig model in handen. In tegenstelling tot de Star Fit C100 is het echter wel ietwat uitgebreider op een aantal vlakken.

Het vliegwiel is bijvoorbeeld een heel stuk zwaarder. De roterende massa weegt maar liefst 28 kilo. Helemaal niet slecht voor deze prijsklasse!

Ook is hij met zo’n 56 kilo wat zwaarder en dus ook stabieler. Dit maakt de C20 tevens zwaarder belastbaar. Hij is namelijk tot een gebruikersgewicht van 135 kg te belasten.

Wat ons wel tegenvalt zijn het aantal weerstanden (8) en programma’s (3). Maar als je daar niet veel waarde aan hecht, is het een goede keus.Tunturi Competence C25-F

tunturi_competence_c25_front

In de middenklasse vinden we de C25-F. Deze crosstrainer is niet zo populair als veel andere modellen. Dit komt vooral vanwege de beperkte trainingsmogelijkheden.

Het heeft namelijk slechts 3 trainingsprogramma’s en 8 weerstandsniveaus. Dat is toch wel aan de magere kant, zeker gezien de prijs van dit toestel.

De beweging dat het apparaat mogelijk maakt, maakt weer een hoop goed. Het is een voorwielaangedreven trainer, wat zorgt voor een langere paslengte.

De paslengte van de C25 is dan ook bovengemiddeld lang en bedraagt maar liefst 50 cm! Zo’n lange pas zien we niet vaak terug.

Het zorgt allemaal voor een ergonomische houding. Zelfs de handvaten zijn zo ontworpen dat je ze op meerdere manieren vast kunt pakken.

Vooral voor lange mensen en iedereen die comfort hoog in het vaandel heeft staan is dit een geschikte Tunturi crosstrainer.Performance C50-R 

c50r

De Tunturi Performance C50-R crosstrainer is een erg degelijk apparaat van betrouwbare kwaliteit. Het is speciaal ontworpen voor intensieve thuissporters, net zoals veel andere crosstrainers van Tunturi.

De C50R heeft 20 trainingsprogramma’s waarvan onder andere 4 voor beginners en 4 voor gevorderde sporters. Naast deze programma’s heeft het ook 4 speciale sportprogramma’s en 4 die aan de hand van je hartslag aangestuurd worden.

Je hartslag kun je meten met behulp van de interne sensoren, welke in de handvatten zitten bevestigd. Vanaf het scherm kun je de gebruikelijke prestaties zien zoals je tijd, afstand en snelheid. Alles werkt erg soepel en is makkelijk te bedienen.

Je hebt mogelijkheden om de Tunturi crosstrainer te koppelen aan trainingsapps en als één van de weinige is de C50-R te verbinden met Zwift. Naast Zwift kun je ook gebruik maken van Kinomap en iConsole+. Je hoeft je dus zeker niet te gaan vervelen terwijl je traint op de Tunuri Performance C50-R.

Klik op de knop hieronder om meer informatie en de beste prijs te bekijken.Tunturi Platinum Pro

platinum-pro-training

De meeste Tunturi crosstrainers zijn ontworpen voor thuisgebruik, maar de Tunturi Platinum Pro is hier één van de uitzonderingen op.

Dit toestel is namelijk uiterst geschikt om professioneel in te zetten en langdurig en intensief te belasten.

Het weerstandsysteem is magnetisch gestuurd, waardoor je kunt genieten van een comfortabele en fijne loopbeweging. De paslengte van 56 cm heeft hier ook een aandeel in.

De overschakeling in weerstandniveau’s verloopt vlekkeloos. Alles bij elkaar zorgen de specs van deze Tunturi crosstrainer ervoor dat het een duurzame en kwalitatief goed apparaat is voor de meest intensieve trainingen.

Ga naar de productpagina door op de knop hieronder te klikken.Over Tunturi crosstrainers

crosstrainer-tunturi

Tunturi is een merk dat zich voornamelijk richt op fitnessapparatuur en materiaal voor thuis. Maar ook leveren ze apparatuur voor professioneel gebruik.

De crosstrainers van Tunturi staan erg goed bekend, vooral dankzij de gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit van de toestellen.

Wat ze ook geliefd maakt zijn de prijzen. Ze zijn namelijk heel goed betaalbaar in verhouding met de kwaliteit.

Qua design en bouwkwaliteit lijken de meeste modellen veel op elkaar. De grootste verschillen tussen de meeste modellen zitten ‘m in het aantal programma’s en functies.

Welke crosstrainer van Tunturi moet ik kiezen?

tunturi-crosstrainer

Wanneer je besloten hebt om een Tunturi crosstrainer te kopen, heb je meer dan genoeg keus. De crosstrainers zijn te verkrijgen in meerdere prijssegmenten.

En ook zijn er dus verschillen in de functies en mogelijkheden van de crosstrainers.

Voor welk model je kiest is afhankelijk van jouw wensen, je budget en hoe intensief je de crosstrainer gaat gebruiken.

Zet je het apparaat neer in een sportschool? Dan zul je een Tuntunri crosstrainer moeten uitzoeken die dagelijks intensief te gebruiken is.

Gebruik je het apparaat daarentegen slechts een paar keer per week in huis? Dan voldoet een wat goedkopere variant doorgaans.

De crosstrainers van dit merk delen kunnen we opdelen in verschillende series:

 • De Performance serie
 • De Competence serie
 • De FitCross serie

Over Tunturi

tunturi-crosstrainer-thuis

Tunturi is een fitnessmerk dat al meer dan 90 jaar bestaat. De specialiteit van dit merk is zoals eerder gezegd fitnessapparatuur voor thuisgebruik.

Maar ook aan (semi) professionele plekken zoals sportscholen, hotels, fysiopraktijken, politie kazernes en health centra worden de fitnessapparaten geleverd.

Ze leveren naast crosstrainers dan ook vele andere apparaten, trainingsmateriaal en accessoires voor crossfit en fitness.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan tunturi hometrainers, tunturi loopbanden en tunturi roeitrainers.

Momenteel worden de Tunturi crosstrainers en andere apparaten in meer dan 40 landen verkocht, wat uniek is voor een fitnessmerk.

Deze wereldwijde bekendheid hebben ze voornamelijk te danken aan de betrouwbare en goede kwaliteit. Dag en nacht zijn ze bij Tunturi bezig om alle apparatuur te optimaliseren voor de gebruikers. Het merk is dan ook continue in ontwikkeling.

Vergane glorie; oude best-sellers van het merk

Tunturi is al geruime tijd één van de populairdere crosstrainer merken. Een van de kenmerken van Tunturi is de innoverende kracht.

Het merk ontwikkeld namelijk nieuwe crosstrainers in een rap tempo. De crosstrainers die het merk op de markt bracht zijn ondertussen allang niet meer op een paar handen te tellen.

Vanzelfsprekend zijn er dan ook een aantal crosstrainers die vandaag de dag niet meer in de winkel te koop zijn. Toch wekken veel van deze crosstrainers nog altijd interesse bij de consument.

Een aantal oudere modellen die in het verleden zeer populair waren, zijn bijvoorbeeld de:

 • Tunuri Cardio Fit C30
 • Tunturi Endurance C80
 • Tunturi C65
 • Tunturi C60
 • Tunturi C20
 • Tunturi FitCross 150i
 • Tunturi FitCross 40
 • Tunturi C4

Veelgestelde vragen

Zit je nog met vragen over de Tunturi crosstrainer(s)? Wellicht staat het antwoord hieronder.

Waar koop je een Tunturi crosstrainer?

Een Tunturi crosstrainer kun je verkrijgen in meerdere fitnesswinkels en webshops. De prijzen zijn doorgaans hetzelfde en zullen niet veel verschillen per verkooppunt.

Enkel verkooppunten die officieel zijn erkend door Tunturi zijn gemachtigd om de apparaten van het merk te verkopen.

Enkele webshops waar je de crosstrainers van Tunturi kan verkrijgen zijn bijvoorbeeld:

Hoeveel kost een Tunturi crosstrainer?

Zoals eerder gezegd zit er veel verschil in de prijzen van de crosstrainers van Tunturi. De prijzen variëren dan ook van zo’n 600 euro tot 3000 euro.

Voor vrijwel elk prijssegment is er dus wel een Tunturi crosstrainer te verkrijgen. Als de prijzen van Tunturi crosstrainers boven je budget liggen, dan kun je overwegen om een goedkope crosstrainer te kopen.

Hoeveel garantie heb ik op een Tunturi crosstrainer?

Wanneer je een crosstrainer koopt wil je natuurlijk wel voldoende garantie hebben. Het kan namelijk een forse investering zijn, waarvan je zeker wilt zijn dat het lang mee gaat.

Het merk Tunturi neemt de fabrieksgarantie op zich en maakt onderscheid in 3 verschillende categorieën gebruikers: thuisgebruik, professioneel gebruik, en commercieel gebruik.

Het verschil tussen professioneel en commercieel gebruik is dat bij commercieel gebruik de crosstrainers zeer intensief belast worden. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een 24/7 gym.

In de meeste gevallen kun je rekenen op een garantie van 3 jaar en anders 2 jaar. Meer informatie hierover vind je in de productomschrijvingen van een specifieke Tunturi crosstrainer.

Kan ik een hartslagband gebruiken met een Tunturi crosstrainer?

De crosstrainers van Tunturi zijn compatibel met draadloze hartslagbanden. Je kunt hiervoor gebruik maken van de officiële Tunturi hartslagbanden of de banden van Polar.

Veel Tunturi crosstrainers zijn ook voorzien van een interne hartslagmeter. Dit zijn de sensoren die je op de handgrepen vindt. Maar in de praktijk is gebleken dat deze nét wat minder accuraat zijn dan een hartslagband.

Wat zijn goede alternatieven?

Natuurlijk is Tunturi niet het enige merk dat crosstrainers verkoopt. Er zijn nog tal van andere merken.

Goede alternatieven voor de Tunturi crosstrainers zijn bijvoorbeeld de crosstrainers van kettler. Deze zijn van Duitse makelij en staan bekend om de duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Een ander goed alternatief zijn de NordicTrack crosstrainers. Deze zijn vooral geschikt als je op zoek bent naar luxe features. Kenmerkend aan deze crosstrainers is dat ze vrijwel allemaal voorzien zijn van een groot beeldscherm en hellingfunctie.

Tot slot

Heb je nog meer vragen omtrent Tunturi crosstrainers in het algemeen, of over één specifiek model? Dan kun je deze stellen door een reactie achter te laten onder dit artikel.


Relevante artikelen:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *