Flow Fitness crosstrainer kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 17, 2023

trainen op flow fitness crosstrainer
trainen op flow fitness crosstrainer

Flow Fitness crosstrainers zijn al geruime tijd aanwezig op de alsmaar groter wordende crosstrainer markt. Op deze pagina ontdek je wat de crosstrainer van dit merk nou zo bijzonder maakt.

Ook bespreken we iedere Flow Fitness crosstrainer die je nu kunt kopen, zodat je erachter komt welke het beste bij jou past.

Het aanbod crosstrainers van Flow Fitness

Het is nu tijd om eens een kijkje te nemen naar het huidige aanbod. Welke crosstrainers van Flow Fitness zijn er? En welke past het beste bij mij?

Flow Fitness Glider DCT2500(i)

flow-fitness-glider-dct2500i

Een van de nieuwste modellen is de Glider DCT2500i. De Glider serie bestaat al jarenlang en het is mooi om te zien hoe de crosstrainers uit deze lijn constant weer vernieuwd en verbeterd worden. Ze worden steeds weer voorzien van de nieuwste technologieën en inzichten.

Op basis van jarenlange ervaring en feedback van gebruikers heeft Flow Fitness met de DCT2500 echt een topper ontwikkeld. Je kunt kiezen voor de variant met of zonder ”i” aan het eind. Het grote verschil is dat de Flow Fitness DCT 2500i compatibel is met Zwift.

Op deze crosstrainer kun je dus virtueel trainen. Op basis van de eigenschappen, het grote comfort en de gebruikerservaringen mogen we concluderen dat Flow Fitness met dit toestel echt een topper op de markt gebracht heeft.Flow Fitness Glider DCT2000i

flow-fitness-glider-dct2000i-crosstrainer

We doen even een stapje achteruit en komen terecht bij de DCT2000i. Zoals je waarschijnlijk wel aan de naam kunt afleiden gaat het hier dus om een net wat minder uitgebreide variant. Hij kost zo’n 100 euro minder dan de DCT2500 (zonder i). Het prijsverschil is dus niet enorm groot.

De frames van beide toestellen lijken dan ook sprekend op elkaar. Als je ze naast elkaar ziet staan kun je ze nauwelijks van elkaar onderscheiden.

De grootste verschillen zien we echter terug in de console, oftewel de trainingscomputer. Ook de paslengte is 3 cm korter ten opzichte van zijn grotere broer. Deze crosstrainer is tevens 3 kilo lichter, wat ‘m mogelijk een stukje minder stabiel maakt. Al zijn het maar details.

Voor een mooie prijs haal je hiermee een goede crosstrainer binnen, met voldoende programma’s en weerstanden.Flow Fitness Perform X4i

flow_fitness_perform_x4i

We gaan verder met een crosstrainer uit een hele andere serie. De Perform crosstrainers van Flow Fitness lijken in veel opzichten op geen enkele wijze op de crosstrainers uit de Glider serie.

Het eerste verschil is eigenlijk al direct duidelijk. Op het eerste gezicht zie je natuurlijk direct dat het vliegwiel op een andere plek zit. De Perform X4i is een front driven crosstrainer. Sommigen vinden dit net wat fijner trainen.

De X4i is echt een topper met een mega lange lengtepas. De lengtepas is maar liefst 52 cm, wat hem dus ook erg geschikt voor langere mensen maakt.

Omdat de roterende massa (het vliegwiel) 30 kg weegt is dit een crosstrainer die geschikt is voor professionele trainingen. De crosstrainer is bovendien extreem stevig, zodat het langdurig en intensief gebruikt kan worden. Hij is belastbaar tot maar liefst 170 kilogram. Een erg robuust apparaat dus.

Wat we iets minder vinden zijn de 12 trainingsprogramma’s en 20 weerstanden. Maar kwaliteit gaat voor kwantiteit. Het feit dat deze programma’s allemaal uniek zijn en goed werken maakt dan ook een hoop goed. Tenslotte kun je natuurlijk ook met Zwift trainen om je trainingen op te schroeven.Flow Fitness Perform X2i

perform_x2i_crosstrainer

Voor ongeveer de helft van de prijs koop je de voorganger van de X4i, namelijk de X2i. Dat is dus een fors prijsverschil. Echter snappen wij dit verschil volledig.

De X4i was echt een grote vooruitgang ten opzichte van z’n voorgangers. De Perform X2i is een crosstrainer voor thuissporters met het vliegwiel aan de achterkant.

Vergeleken met de X4i is het frame een stuk minder stevig. Maar met een belastbaarheid van 140 kg is het nog altijd sterker dan gemiddeld.

Eigenlijk is dit een hele degelijke crosstrainer en in veel opzichten vergelijkbaar met de DCT2500i. Toch is deze crosstrainer net wat volmaakter. Het aantal weerstanden van maar liefst 69 is bijvoorbeeld imponerend. Hij ziet er strak, mooi en sportief uit. Een goede crosstrainer voor thuis dus!Flow Fitness Pro CF5i

flow_fitness_pro_cf5i

Als je een crosstrainer voor professioneel gebruik van echte topklasse zoekt, dan heeft dit merk ook wat te bieden. De Pro CF5i is een lust voor het oog. Niet alleen het design, maar ook de specs van dit apparaat.

Laten we dat eens nader toelichten. Om te beginnen is hij belastbaar tot 180 kg. Dit maakt het één van de sterkste crosstrainers die momenteel verkrijgbaar is.

Deze krachtpatser heeft een vliegwiel van 32 kg, wat ook nog maar zelden eerder vertoond is. Dit alles maakt ‘m uiteraard wel wat forser, het is dus niet de kleinste van het stel.

Hij heeft 69 weerstanden en je kunt zowel de apps Zwift als Kinomap gebruiken op het apparaat. Ook kun je trainen op wattage en op basis van je hartslag. Eigenlijk alles wat het hartje van een fanatieke sporter begeert zit erop. Via de knop hieronder bekijk je direct de beste prijs en meer informatie.De oude modellen

De bovenstaande modellen zijn uiteraard niet de enige crosstrainers die het merk uitbracht. Zoals al is aangegeven zijn er in het verleden enorm veel verschillende soorten uitbracht.

Er zaten enkele best-sellers tussen, die als zoete broodjes over de toonbank vlogen.

Omdat de Flow Fitness crosstrainers duurzaam zijn, vind je nog altijd oude modellen terug op marktplaats. Deze verkeren in veel gevallen nog in prima staat.

Een aantal populaire oude modellen zijn de:

 • Flow Fitness Glider DCT1000
 • Flow Fitness Glider DCT1100
 • Flow Fitness Glider DCT100
 • Flow Fitness Glider DCT150
 • Flow Fitness DCT350
 • Flow Fitness Glider DCT200i
 • Flow Fitness DCT3000
 • Flow Fitness Now CT 2.5i
 • Flow Fitness Side Walk CT1300
 • Flow Fitness Side Walk CT1400

Over Flow Fitness crosstrainers

Flow Fitness is een Nederlands merk dat een enorm grote hoeveelheid cardio apparaten uitgebracht heeft. Ook de crosstrainers zijn bekend. Met name in de Benelux pronkt er bij veel mensen thuis een Flow Fitness crosstrainer.

In een rap tempo ontwikkelde het de ene crosstrainer na de andere. Zo is er de beruchte Flow Fitness Glider serie, die erg veel uitvoeringen kent.

In het heden brengt Flow Fitness in een iets minder rap tempo crosstrainers op de markt. Ieder nieuw model is nu een duidelijke verbetering op de vorige.

Het merk is constant in ontwikkeling en streeft ernaar om het de gebruiker zo soepel mogelijk te maken.

Wat deze crosstrainers lang typeerde was het vliegwiel aan de achterkant. Tegenwoordig zijn er ook front driven crosstrainers van Flow Fitness. Oftewel; crosstrainers met het vliegwiel aan de voorkant.

Wat ook opvalt is dat de nieuwste modellen veelal compatibel zijn met Zwift. Zwift is een populaire trainingsapp en tot op heden zijn er maar weinig crosstrainers te gebruiken met deze app. Wat dat betreft is Flow Fitness één van de eerste merken.

De apparaten zijn vooral voor thuissporters ontworpen, maar er zijn ook enkele professionele modellen. Kortom, voor ieder wat wils.

We kunnen we crosstrainers van dit merk onderverdelen in de volgende series, namelijk de:

 • Glider serie
 • Perform serie
 • Pro serie
 • Side Walk serie

Welke winkels verkopen Flow Fitness crosstrainers?

Als je een crosstrainer van dit merk wilt aanschaffen, moet je ervan op de hoogte zijn dat je dat niet zomaar even bij de sportwinkel om de hoek kunt doen.

Flow Fitness crosstrainers kun je enkel kopen bij een beperkt aantal erkende dealers. Momenteel zijn ze verkrijgbaar bij de onderstaande shops:

Fitwinkel.nlGa naar het aanbod >>
Bol.comGa naar het aanbod >>

Stukje informatie over het merk

Flow Fitness is opgericht in Nederland. Niet geheel verwonderlijk richtte het merk zich dan ook als eerste met name op de Nederlandse en Belgische markt.

De ervaringen van gebruikers waren zo goed, dat het al snel een gevestigde naam werd.

Toen naamsbekendheid verworven was in de Benelux richtte ze hun pijlen ook op de internationale markt. Op dit moment is het niet alleen een van de grootste fitnessapparatuur merken van ons land, maar spreekt men in het buitenland ook vol lof over dit merk.

Naast de crosstrainers produceren ze ook roeitrainers, hometrainers en loop- en wandelbanden. Ook zitten er materialen voor krachttraining tussen het aanbod. Toch richt het merk zich nog altijd voornamelijk op cardio apparatuur.

Andere merken

Naast Flow Fitness zijn er natuurlijk nog tal van andere merken die crosstrainers verkopen. Een aantal van de meest gerenommeerde merken zijn:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *